Seuraa 
Viestejä3343

Tämän epäuskottavalta kuulostavan uutisartikkelin mukaan häiriköt saadaan eroteltua ihmisjoukosta salamannopeasti jo ennenkuin mitään on ehtinyt tapahtua.

Suojalaseihin on kiinnitetty pieni kamera, joka ottaa 400 kasvokuvaa sekunnissa. Se vertaa kuvia välittömästi keskustietokoneen tietokannasta löytyviin valokuviin.Kohtuullisella 10 megapikselin kuvakoolla siirrettävää dataa tulisi siis 4 gigapikselin verran sekunnissa! Lisäksi tuo data pitäisi analysoida todella ripeästi:

Laite ilmoittaa heti, mikäli henkilö on etsintäkuulutettu tai tunnettu rikollinen. Laseihin syttyy punainen merkki kiinniotettavan henkilön kohdalle.Tämän pitäisi viimeistään herättää intoilijat päiväuniltaan:

Laseilla skannataan ihmisiä, jotka ovat noin 50 metrin etäisyydellä.Jotta 50 metrin päästä saadaan kelvollisia kasvokuvia, pitää käytössä olla melkoinen zoomi ja se taas puolestaan rajoittaa näkösektorin niin kapeaksi, että tuo 400 kuvan ottaminen sekunnissa on jo liioittelua.

Kommentit (9)

Tekniikkahan on olemassa ja sitä käytetään jo mutta ei todellakaan millään 400FPS nopeudella

En oikein ymmärrä miksi pitäisi ottaa 400 kuvaa sekunnissa kun muutamakin riittää hoitamaan homman.

offmind
Seuraa 
Viestejä16797
ID10T
Kohtuullisella 10 megapikselin kuvakoolla

Pelkkään tunnistamiseen riittänee paljon pienempi pikselimäärä per lärvi. Kymmenesosa tai vähemmänkin?

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
offmind
ID10T
Kohtuullisella 10 megapikselin kuvakoolla

Pelkkään tunnistamiseen riittänee paljon pienempi pikselimäärä per lärvi. Kymmenesosa tai vähemmänkin?

10 megapikseliä vaan alkaa olla se kameroiden "normitarkkuus". Kyllähän se määrä dataa liikkuu melko vikkelään jo nykyään (varsinkin kun liikkuu pakatussa muodossa..).
Ei tuon tarkkuuden kuvia kuitenkaan 400kpl/s tarvita...

P.S. kyllä ropokop tulee siinä missä nykycopkin...

ID10T
Seuraa 
Viestejä3343
offmind
ID10T
Kohtuullisella 10 megapikselin kuvakoolla

Pelkkään tunnistamiseen riittänee paljon pienempi pikselimäärä per lärvi. Kymmenesosa tai vähemmänkin?Epäilisin kuitenkin että kuvien tarkkuuden pitää olla kohtuullisen hyvä:

Järjestelmä tunnistaa kasvoista 46000 eri kohtaa, joiden perusteella vertailu tapahtuu.
de Selby
Seuraa 
Viestejä1231

Ei tässä todellakaan voida tarkoittaa 400 kuvaa sekunnissa, vaan pikemmin 400 kasvon tunnistusta sekunnissa.

Lasit ottavat kuvia ihan vaan harvakseltaan, kuva lähetetään langattomasti keskustietokoneelle, ja siellä oleva kasvontunnistusohjelma kykenee käsittelemään 400 naamaria sekunnissa.

Kysehän on joukkotapahtumasta. Yhteen stilliin mahtuu tuhansittain ihmisiä. N. 50 metrin matkalle resoluutio on riittävä kasvojen yksilölliselle tunnistamiselle. Sitä kauempia kasvoja ei tunnisteta luotettavasti - tod. näk. kasvojentunnistamiseen käytettävä algoritmi ei edes yritä käsitellä sellaisia kasvoja muistuttavia kohteita, joiden koko menee riittävän pieneksi suhteessa kameran tarkkuuteen (olkoon sitten vaikka tuo 10 megapikseliä).

Gravity sucks.

Silmälasin kulmaan ei tosin mahdu sellaista linssiä jolla piirtäisi 10 megapikseliä kennolle. Korkeintaan webbikameran tarkkuudella pelataan myös valovoima-ongelman takia, koska tarkempi kenno ei ole yhtä herkkä, jonka takia myös 400 fps nopeudella kuvaaminen on mahdotonta.

Tiedonsiirto sensijaan ei ole mikään ongelma. Megapikselin kuva menee pakattuna muutamaan kilotavuun ja koko kuvastreami voi vetää langattomasti wlanin kautta megatavuja sekunnissa.

de Selby
Seuraa 
Viestejä1231
Silmälasin kulmaan ei tosin mahdu sellaista linssiä jolla piirtäisi 10 megapikseliä kennolle.Juu totta tuo. Tosin mulla on kännykässä 8megapikselin kenno joten ei se niin mahdotontakaan ole, etenkin muutaman vuoden sisällä. Järeämmät optiset zoomit saa kyllä varmaan unohtaa...

Mutta ainahan sitä tilaa sitten lopulta löytyy mellakkakypärän kyljestä

Riittävä valo on räppänäkameroille ainainen ongelma. Lisävalaistus on tietysti järjestettävissä oleva asia, koska kisapaikat ovat suunniteltuja ja hallittavissa olevia ympäristöjä.

Ymmärtääkseni kasvoja kuitenkin voidaan tunnistaa aika vähäisinkin mittapistein: kuvan ei tarvitse olla edes mitään passikuva tasoa, ei niillä tehdä muotokuvataidetta tai arvioida ihonväriä tai ilmettä, mitataan vain tiettyjä etäisyyksiä sovituista kiintopisteistä.

Siinä mielessä tuo hitonmoinen mittapisteiden määrä on kuullostaa vähän teknikkahypetykseltä. Laittaisin senkin kapasiteetin ensin vain skriinaukseen, ja sitten tärpit tarkempaan ajoon. Tai no, ehkä se on perusteltua, kun erilaisten kasvojen määrä on noin suuri.

Mutta mielenkiintoista on se, mihin kasvokuvadatabaseen tuloksia verrataan? Kuka sen sellaisen "facebookin" toimittaa? CIA? Hehheh...

Tuli muuten mieleen: mikseivät samalla käyttäisi myös televisokameroiden lähetyskuvaa kasvotunnistuksiin. Paikallahan on tod.näk. satoja kameroita ja kymmenet niistä tallentaa liki jatkuvasti yleisön reaktioita..

Gravity sucks.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat