Paljonko sisäfile maksaa

Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Paljon Naudan sisäfile maksaa?, ajattelin käydä ostaan pääsiäiseksi naudan sisäfilettä. Onko hyvin tarjolla ja mikä mahtanee olla kilohinta.

Onko Lidlissä halvempaa ja onko ollenkaan.

100 asteessa paistaa ja odottaa että liha kypsyy 55 lämpöasteeseen niin hyvä tulee.

Mittaria saa kytätä kokoajan että ei mee liikaa.

Joku punaviinikastike siihen ja vaikka valkosipuliperunat siihen lisukkeeksi.

Sivut

Kommentit (28)

Vierailija

Aika kallista. Ostin jokin aika sitten ~700 grammaa "takuumureaa" naudan sisäfilettä, maksoi noin 20 euroa, mutta oli kyllä hyvääkin.

Paistoin ihan pannulla pihvit 1.5 minuuttia puoliltaan, seuraavaksi voisi kokeilla uunia.

Vierailija

Ota fileemötkäle huoneenlämpöön joksikin aikaa, leikkele paksuhkoiksi siivuiksi. Suolaa hyppysellisellä pihviä kohden. Paista voissa, kunnes lihaneste heruu toiselta puoalelta ja käännä. Ota poies, kun lihaneste heruupi jälleen. Rouhi päälle pippuria, purista valkosipulia ja sitten folioon. Tietysti voit suolata sitten pöydässäkin vaikka sormisuolalla.

Punaviinikastike on helppo valmistaa ja sopii lihan kanssa ja nuo perunatkin ovat ihan kelpo syötävää - itse tosin suosisin joko uuni- tai aurajuustoperunoita. Kasvislisukkeeksi vaikkapa hunajasipulia, ratatouillea tai vastaavaa.

Naudan sisäfilee ei pärjää alkuunkaan hirven sisäfileelle, mutta siihen sinun kurja on tyytyminen

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
Goswell
Tuottajalta kun lähtee 2,8€ kg veroineen.



Pitääkö paikkaansa? Kaupassa kuitenkin myyvät jotain 40€/kg. Vetääkö ne noin paljon välistä?

くそっ!

Vierailija

Joskus kaverilla löydettiin autotalliin sijoitetusta pakkasesta köntti hirvenlihaa ja puukamiinan levyllä paistettiin. En tiedä mistä kohtaa hirveä se pala oli mutta erittäin hyvää kuitenkin.

Vierailija
kabus
Goswell
Tuottajalta kun lähtee 2,8€ kg veroineen.



Mistä tuollaisen tuottajan löytää?



Täältä Brasiliasta voisi löytyä. Kävin juuri seudun kalleimmassa ruokakaupassa, kun se on mukavan kävelyreitin varrella ja ostin kilon sisäfileetä. Maksoi vajaat 6 euroa. Supermarketissa jossa tavallisesti käyn on kyllä halvempaa.

Vierailija
Rere
kabus
Goswell
Tuottajalta kun lähtee 2,8€ kg veroineen.



Mistä tuollaisen tuottajan löytää?



Täältä Brasiliasta voisi löytyä. Kävin juuri seudun kalleimmassa ruokakaupassa, kun se on mukavan kävelyreitin varrella ja ostin kilon sisäfileetä. Maksoi vajaat 6 euroa. Supermarketissa jossa tavallisesti käyn on kyllä halvempaa.



Tuo ei täällä veroparatiisissä paljoa mieltä lämmitä.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Suomessa on se ongelma, että maatalous on kovin koneistettu ja niiden käyttäjille maksetaan palkkaa. Brasilian maaorjien ylläpito ei kovin kalliiksi tule. Mistä saatais maaorjat Suomeen? Ei romanikerjäläisistä ainakaan.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Toope
Seuraa 
Viestejä23135
Liittynyt23.7.2006

Suomessa taitaa noita rakenteellisia ongelmia olla tämän elintarviketuotannon kanssa enemmänkin. Suomessahan on ziljoona poroa, mutta poronliha maksaa täällä etelässä aivan rutosti. Kyllä ne pohjoisessa sillä herkuttelevat.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Lisäksi Suomessa pitää tehdä työviikko-pari töitä saadakseen palkatuksi itsensä työpäiväksi töihin. Jenkki saa tuplapalkan ja kaksinkertainen ostovoima saadulla rahalla, ei insinöörin kannata jäädä Suomeen.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Liittynyt16.3.2005
tiäremiäs

100 asteessa paistaa ja odottaa että liha kypsyy 55 lämpöasteeseen niin hyvä tulee.



Olet ymmärtänyt tämän aivan oikein.

Paremman makuista toki saa, jos kuumalla pannulla ensin ruskistaa lihan, ja sitte vasta jälkikypsyttää miedommassa.

Onnistuu vaikka grillissäkin, mutta vaatii vähän mietintää:

Toope
Seuraa 
Viestejä23135
Liittynyt23.7.2006
Volitans
tiäremiäs

100 asteessa paistaa ja odottaa että liha kypsyy 55 lämpöasteeseen niin hyvä tulee.



Olet ymmärtänyt tämän aivan oikein.

Paremman makuista toki saa, jos kuumalla pannulla ensin ruskistaa lihan, ja sitte vasta jälkikypsyttää miedommassa.

Onnistuu vaikka grillissäkin, mutta vaatii vähän mietintää:


Ei muuten herätä minun makuhermojani tuo kuva, ei.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vierailija
Saw
Suomessa on se ongelma, että maatalous on kovin koneistettu ja niiden käyttäjille maksetaan palkkaa. Brasilian maaorjien ylläpito ei kovin kalliiksi tule. Mistä saatais maaorjat Suomeen? Ei romanikerjäläisistä ainakaan.
On hyvinkin syytä pitää tuota väitettäsi vääränä. Maataloustuottajat saavat tuloja yksityisyrittäjinä. Ei niille isännille/emännille mitään kiinteää palkaa makseta. Lähes kaikki Suomen maataloustuotutajien tilat ovat ylivelkaisia. Kauppaketju se rahat välistä vetää. Muistetaan kananmunat, maito, juusto jne. Kyllä se alkutuotantopää tässä on kurjimmassa asemassa suomalaisessa tuotantoketjussa.

On ihan turha tulla sössöttämään joistain maataloustuista. Tilat menevät pääsääntöisesti sukupolvenvaihdoksen kautta nuoremimlle, tai laitetaan hyvät pellot kesannolle (lopetetaan hommat). No niitäkin pitää sitten niittää EU direktiivin mukaan, tai tulee tarkastajat paikalle satelliittikuvien perusteella. EU valvoo tarkasti noita juttuja.

Kyllä asia vaan nyt siltä vaikutaa keskipitkän suunnitelman mukaan, että Suomen omavaraisuusaste maataloustuotteissa ajetaan alas, ja siirrytään noitten etelän maitten nautakarjan lihaan ja muihin tuotteisiin.
Suomessa ei yksinkertaisesti kannata tuo maatalous enää. Minä raivaan vaikka omat peltoni takaisin kylvökuntoon, että saan itselleni puhdasta perusruokaa.

Siis kirjoitan kyllä tämänkin ihan omakohtaisista kokemuksista ja tietämyksiin perustuen. Maataloustuottajan kasvatti kun olen, ja nähnyt paljon kotiteurastuksia, miten viaton, ihmiseen luottava ystävä-eläin kuolee. Eipä paljon kiinnosta enää tuollaiset sisäfileet. En tosin ole vegetaristikaan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat