Seuraa 
Viestejä3164

valtiollisissa ja kunnallisissa vaaleissamme taitaa nykylakien mukaan olla aika harvinaista. (Äänioikeuden käyttämättä jättäminen sen sijaan on valitettavan yleistä nykyään, vaikka kannanottohan myös vaaleihin osallistumattomuus on.)
Aikaisemmin riittävän vakaviin rikoksiin syyllistynyt menetti kansalaisluottamuksen määräajaksi eikä tuona aikana saanut esim. äänestää. Nykyään rikollisista paatuneinkin nauttii kansalaisluottamusta.
Mutta millaisissa tilanteissa voidaan äänestysoikeus evätä? Nykyäänhän ei taida enää kellään täysi-ikäisellä olla holhoojaakaan vaan oikeuden määräyksin edunvalvoja.

Kommentit (10)

Välillä galluppeja ja äänestystuloksia katsoessa tuntuu, että äänestysoikeus pitäisi ottaa pois kaikilta, jotka eivät viitsi hitustakaan perehtyä politiikkaan ennen äänestämistään. On aina pelottavaa, kun ymmärtämättömille annetaan valtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Dresden
Seuraa 
Viestejä1191

Tiesittekö tämän kunnalisvaaleista?

Kunnallisvaalit: Äänioikeutettu on jokainen Suomen ja muun Euroopan unionin jäsenvaltion kansalainen sekä Islannin ja Norjan kansalainen, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta ja jonka kotikuntalaissa tarkoitettu kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää. Myös muiden maiden kansalaiset, jotka täyttävät nämä ehdot, ovat äänioikeutettuja, jos he ovat asuneet Suomessa vähintään kaksi vuotta.[
Wikipedia

Muutkin kuin Suomen kansalaisett saavat äänestää

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
barbababa
Romani kerjäläisten pitäisi ajaa bussilla jonnekkin pieneen kuntaan ja äänestää itselleen suotuisa kunnanvaltuusto.
Miten sä saisit ne alentumaan bussiin istumaan? Oma pirssi niille jokaiselle tulee tilata.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Voi niitä aikoja, nimittäin tälläinenkin lainsäädäntö oli tuossa ennen 70 -lukua. Ei siis pitkäkään aika, kun laki kumottiin. http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansalaisluottamus

...
Kansalaisluottamuksen menettänyt henkilö ei ollut äänioikeutettu eikä vaalikelpoinen kunnallisissa tai valtiollisissa vaaleissa. Häntä ei voitu nimittää valtion tai kunnan virkaan eikä valita jäseneksi kunnallisiin lautakuntiin tai yhdistyksen hallitukseen.
...
Kansalaisluottamuksen menettämisseuraamus poistettiin eräiden muiden lisärangaistusten (mm. maan palvelukseen kelpaamattomuuden) ohella Suomen rangaistusjärjestelmästä vuonna 1969, todistajaksi kelpaamattomuus jo vuonna 1953.
No ei ole enää voimassa, mutta kyllä ennen oli melkoisen tarkkaa tuo homma. Pitäiskö ottaa uudelleen harkintaan Ettekö muka muista noita aikoja?

jussipussi
Seuraa 
Viestejä45770

Minusta;

Rumat ja esimerkiksi kiroilevat ihmiset ei saisi äänestää ollenkaan.
Perussuomalaisia äänestäneet saisi menettää äänioikeutensa.
Kokoomusta äänestäneet saisi jokerina toisenkin äänioikeuden per yksilo, osaa ne kokoomuspoliitikot niin kaunisti hymyillä, ihania ihmisiä

Näin ajattelin olla puolueellinen, vaalien jälkeenkin.

Jos äänioikeuden voisikin myydä, kuponkeina, vaalit kerrallaan, ns jotain itsestä mois pois niinkuin esim verta jenkkilässä.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

No, olen minäkin menettämässä äänioikeuteni ainakin kertaalleen. Luulen, että moni muukin kuolevainen.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat