Seuraa 
Viestejä45973

Saako ihminen päättää edes omasta elämästään? Miksei itsemurhia hyväksytä? Onko lailliasta esim ilmoittaa julkisesti että ei tahdo enää elää ja aikoo tehdä itsemurhan, kun se yleensä tehdään 'salassa'? Miksi yhteiskunta pakottaa elämään?

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (83)

Vierailija
teini
Saako ihminen päättää edes omasta elämästään? Miksei itsemurhia hyväksytä? Onko lailliasta esim ilmoittaa julkisesti että ei tahdo enää elää ja aikoo tehdä itsemurhan, kun se yleensä tehdään 'salassa'? Miksi yhteiskunta pakottaa elämään?

saa päättää jos tekee itsemurhan, sitä ei voi enään peruttaa.

Suomalainen kulttuuri ei hyväksy itsemurhia, ainoastaan pahaan oloon ryyppäämisen. Esim. japanissa on hyväksyttyä tehdä itsemurha.

Itsemurhien kieltäminen perustuu ihmisten kuolemanpelkoon ja kristinuskoon.

kristitty voi joutua helvettiin kun, esim. joku muu uskolainen voi päästä parempaan elämään.

Teini, itsemurhaa et tee ja sillä siisti! Minä määrään, että tulevaisuutesi on täynnä mielenkiintoisia tapahtumia, joita et voi olla itse näkemättä. Ahkeruutta ja hyvää tulevaisuutta toivottelen sinulle mieluummin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsemurha on hyväksyttävä vain jos on parantumattomasti sairas ja kärsii omasta mielestään liikaa. Myös jos on jo vanha, masentunut ja kyllästynyt elämään ja on varma, ettei saa elämästä enää mitään iloa, on itsemurha oikein.

Jos on nuori ja terve, ei itsemurhassa ole mitään järkeä. Elämästä on vielä niin paljon jäljellä, että mahdollisuus hyvään elämään on suuri, vaikka välillä ei siltä tuntuisi.

teini
Saako ihminen päättää edes omasta elämästään? Miksei itsemurhia hyväksytä? Onko lailliasta esim ilmoittaa julkisesti että ei tahdo enää elää ja aikoo tehdä itsemurhan, kun se yleensä tehdään 'salassa'? Miksi yhteiskunta pakottaa elämään?

Olet nyt ongelman ytimessä. Moni on todennut, että Suomi on kertakaikkisen huono maa, eikä elämää kannata jatkaa täällä enään hetkeäkään.
Suomen valtion pitäisikin jakaa jokaiselle ihmiselle, jonka elämä on täällä syystä tai toisesta kurjaa, itsemurhakapselit. Näin suomalaisilla olisi edes oikeus kivuttomaan kuolemaan, koska elämä täällä ei kannata.

Saatte olla rauhas en minä ole itsemurhaa tekemäs vaikka teini olenkin . Kiinnostava aihe vaan.

Vierailija
teini
Saatte olla rauhas en minä ole itsemurhaa tekemäs vaikka teini olenkin . Kiinnostava aihe vaan.

Varo teini ,että et joudu täällä foorumissa mustaanlistaan.

Tällä palstalla kaikki kuolemajutut on vähän tabuja.

Muut rupevat helposti haukkumaan sinua.

Omalla laillaan kysymyshän on kulttuurisidonnainen. Monissa uskoinnoissa elämä on pyhää, ja sen saa ottaa pois ainoastaan jumala (millaisena sen kukin käsittää.)
Yleisen moraalin kannalla on mielestäni sama juttu. Usein itsemurha on lopullinen ratkaisu johonkin ei niinkään lopulliseen ongelmaan. Itsemurha on monien asioiden onneton yhteensattuma.
Itselläni on sellainen mielipide, että itsemurhan tekijä aiheuttaa ympärilleen paljon enemmän surua ja tuskaa kuin itse on joutunut kokemaan. Itsemurha on "helppo ratkaisu".
Tähän en sisällytä eutanasiaa, enkä tilanteita jossa ihminen lopettaa päivänsä jonkin vakavan sairauden tai vamman vuoksi.

Elämä on liian arvokasta tuhlattavaksi. Vaikka välillä tulee paskaa niskaan saavikaupalla ja koiratkin kusee nilkoille, on aina jokin toinen mahdollisuus. Päätöksen idea on siinä että joutuu valita.

"Choose Life"

Jokaisella ihmisellä on oikeus omaan elämäänsä, myös sen päättämiseen, niin halutessaan.

Kulttuuri sidonnainenhan asia tietenkin on. Toisissa kulttuureissa on itsemurhaa pidetty jopa kunnia-asiana.
Uutuutena taitavat olla tällähetkellä tällaiset Kiinalaiset vai olivatko Japanilaiset seuramatkatyyliset itsemurhat, jossa netin kautta sovitaan lähtöaika ja paikka. Poikkeavat huomattavasti tästä Paasilinnan kuvailemasta, saman tyylisestä Hurmaavasta Joukkoitsemurhasta. Toisilleen entuudestaan tuntemattomat tekevät treffit, ja isäntä tarjoaa kyydin, omalla autollaan. Auto tosin ei liiku mihinkään. Joukkuettakin on vähemmän kuin Paasilinnalla, autona kun on yleensä ihan tavallinen henkilöauto, ja kaikki suomalaisethan tietävät kuinka paljon japsi autoon tavaraa mahtuu. Viimeiselle matkalle.

"Neiti"]Omalla laillaan kysymyshän on kulttuurisidonnainen. Monissa uskoinnoissa elämä on pyhää, ja sen saa ottaa pois ainoastaan jumala (millaisena sen kukin käsittää.)

Tuo on kyllä fakta tietoa! Monet uskovaiset pitävätkin häpeänään, jos joku heidän sukulaisistaan on tappanut itsensä. Venäjällä vaha mies sanoo nuoremmalle tästä päätöksestään:"kyllä sinä tulet sen vielä ymmärtämään."

"Yleisen moraalin kannalla on mielestäni sama juttu. Usein itsemurha on lopullinen ratkaisu johonkin ei niinkään lopulliseen ongelmaan. Itsemurha on monien asioiden onneton yhteensattuma. "

Ei se itsemurha ole paha, se on paha, jos siihen on jonkun vainonnut!

"Itselläni on sellainen mielipide, että itsemurhan tekijä aiheuttaa ympärilleen paljon enemmän surua ja tuskaa kuin itse on joutunut kokemaan. Itsemurha on "helppo ratkaisu"."

Ei kukaan tee itsemurhaa sen takia, jotta voisi antaa toisten kärsiä siitä. Itsemurhan lopputulos; kukaan ei ole iloinen ja ketään ei kiinnosta miksi se teki sen.

"Elämä on liian arvokasta tuhlattavaksi."

Sanoisin juuri päinvastoin!

"Vaikka välillä tulee paskaa niskaan saavikaupalla ja koiratkin kusee nilkoille, on aina jokin toinen mahdollisuus. Päätöksen idea on siinä että joutuu valita. "

Mutta, jos olisi vain itsemurhaanajo vaino, eikä mitään muuta: ei mitään mahdollisuuksia?

Choose to die, it´s easier!

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19813
teini
Saako ihminen päättää edes omasta elämästään? Miksei itsemurhia hyväksytä? Onko lailliasta esim ilmoittaa julkisesti että ei tahdo enää elää ja aikoo tehdä itsemurhan, kun se yleensä tehdään 'salassa'? Miksi yhteiskunta pakottaa elämään?

Hyvä aihevalinta.
Tällä hetkellä teho-osastoilla on kevään piikki itsemurhayrittäjiä ja onnistuneitakin alkaa tulla ovista ja ikkunoista.

Toki saat salassa päättää elämästäsi mitä haluat. Yhteiskunta on vain todennut, että olet henkisesti sairas, mikäli haluat itsesi päiviltä.

Miksei hyväksytä, kysyt? Itsemurha on vähän sama kuin tunnustaisi olevansa heikko, luuseri jne. Heikot sortuu elon tiellä, vahvat senkun porskuttaa - tyyliin.
Toinen ja laajempi syy on syyllisyyden taakka. Miksi ei autettu ajoissa?

Minä kysyn nyt vuorostani, miksi itsemurha pitäisi hyväksyä?

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Äkkiseltään tulisi ajateltua, että syksy olisi tätä itsemurhien luvattua aikaa, mutta niinhän se ei ole. Kevät, ja sen mukanaan tuoma valo saa kaiken näyttämään niin kirkkaalta. Toisille se on talven pimeyden jälkeen pelastus.. toisille valo on armoton ja se saa ahdistumaan entisestään. Valo paljastaa kaiken.

"Missään et ole niin turvassa, kuin pimeässä" kertoili minulle rauhanturvajoukoissa palvellut ystäväni. Ja näinhän se tietenkin on.

Hmm...Ikkunani kaipaisivat pesua. Onneksi ulkona sataa, joten asia ei ole tämän päivän työlistalla.

Itsemurha on keino poistua näyttämöltä, lopullisesti. Ymmärrän, että saattaa olla turhauttavaa ponnistella, kenties vuodesta toiseen, amatööritasoisten näyttelijöiden kanssa. Kun eivät vielä tiedä, tai kenties osaa poistua niin, etteivät kuormittaisi toiminnallaan täysin vastakkaista teatteria. Ajattelen, että ehkä jokunen käyttää tätä viimeisenä esityksenään herätelläkseen yleisöä. Nukahditte kesken esityksen, mutta katsokaa.. Minä olen lavalla edelleen.

Ehkä jokuselle, sattuu myös vahinko. Ihmisiähän me olemme, emme täydellisiä.

[Hemmetti..muokkailen täällä omaa tekstiäni. Vahinko tietenkin saattaa näyttää vahingolta, ja yleensä näyttelijä/elämä korjaa erehdyksen, suuntaan eli toiseen. Ihmisiähän me olemme, ja täydellisiä tietenkin ihmisenä.]

Itsemurhan hyväksyminen.. Mitenkään helposti lähestyttävä asiahan se ei tietenkään ole. Syyllisyyden taakka.. toisinaanhan lähtijä jopa syyllistää lähtönsä, kohdistaen sen toiseen henkilöön, jopa sanallisin tuotoksin.. "Tämä on sinun syysi".. Jokunen jopa menee niin pitkälle, että tekee lähdöstään numeron toisen pihalle. Tuossa hetki sitten juuri kuulin veljeksistä, jotka useita kymmeniä vuosia olivat olleet vihanpidossa. Päättipä sitten toinen veljeksistä poistua kuviosta, ja matkusti veljensä kotiin, ampui itseänsä päähän, kun veli ilmestyi ovelle. Mitään sanomatta.
Kyllähän se kysymyksiä herättää.

Yhtälailla syyllistetään lähtijää. Omaiset, perhe..
Perheen äiti teki päätöksensä ja jätti miehen ja kaksi pientä lasta taakseen. Miehensä totesi hautajaisissa, ettei anna koskaan anteeksi.

Aika on armollisempi kuin kevät. Aika antaa asialle perspektiiviä ja ymmärrykselle ja anteeksiannolle jää tilaa. Luulisin, että on helpompaa antaa anteeksi toiselle, kuin itselleen. Syyllisyyden taakka saattaa seurata läpi elämän. Vapautuminen siitä on kuitenkin mahdollista.

Itse koen, että hyväksyminen lähtee ajatuksesta, toisen elämän kunnioittaminen. Minulla ei ole oikeutta, eikä valtuuksia lähteä tuomitsemaan toisen tekemää valintaa. Vaikka se siis olisi lopullinenkin.
Tämän saman oikeuden olen varannut itsellenikin. Vain minä päätän, jos haluan poistua näyttämöltä, ennenkuin näytös on lopussa ja verhot sulkeutuvat.
Ymmärtämistä, sitä se hyväksyminen mielestäni vaatii.

Elämän ja ihmisen rakastamista.

Mieshän puhui tiedostamattaan ihan asiaa (ei anna koskaan anteeksi) eli itsemurhaa hautova, alkoholismiin/rikoksiin sortunut jne., ne kaikki ovat ikään kuin sairauksia - sairauksia ei tarvitse pyytää anteeksi.

Ei ole mitään anteeksi annettavaa, kun ei ole mitään anteeksi pyydettävääkään.
Tahtomattaan tosiaan, sanoi juuri niinkuin asia on. Tarkoitti tietenkin sillä toista asiaa silloin. Tänään asiaa kysyessäni vastaisi ehken toisella tapaa. Elämä on ihmeellinen seikkailu.

Harmiton
Ei ole mitään anteeksi annettavaa, kun ei ole mitään anteeksi pyydettävääkään.

> Niinpä, ei pyydettävää/annettavaa. Olisihan se aivan hullua, että eläisi siten, kuin joku olisi jotain velkaa ... velattomiahan tässä jo ollaan.

Tahtomattaan tosiaan, sanoi juuri niinkuin asia on. Tarkoitti tietenkin sillä toista asiaa silloin. Tänään asiaa kysyessäni vastaisi ehken toisella tapaa. Elämä on ihmeellinen seikkailu.

> Ehkä vastaisi. Tunsin kerran erään naisen, joka ei koskaan oivaltanut, ettei ole mahdollista saada/antaa anteeksi mitään, hän kuoli iäkkäänä ... elämälle katkeroituneena ... puhtaasta ilosta mitään tietämättömänä.

smarko
Seuraa 
Viestejä465

JenniK, silkasta mielenkiinnosta.. mitä ajattelit juuri sillä hetkellä, kun kirjoitit tuon viestisi? Viestihistoriastasi käy ilmi, että olet 12. ja 14. päivä nostanut useita pari vuotta vanhoja viestiketjuja esiin, lisäämällä niihin kaikkiin 1-3 virkettä. Useat niistä ovat sisällöltään sen verran vähämerkityksisä, etten monessakaan kohtaa aivan ymmärrä, miksi koit tarpeelliseksi lisätä kommenttisi?

Toivottavasti tässä ei taas ole kyse siitä, mistä on saatu esimerkkejä jo monilla muilla palstoilla. Eli ensin nostatetaan omaa viestisaldoa, jotta on helpompi antaa vaikutelma keskusteluihin enemmänkin ottaneesta ja seuraavassa vaiheessa.. joko vaihtoehto a, vaihtoehto b tai sitten vaihtoehto c, joita en viitsi paljastaa tarpeettomasti.

Toki voi olla niinkin, että 'hälytysaistini' on säädetty yliherkäksi. Kokeilenpa.. kertoisitko JenniK ihan omin sanoin ja mielellään pitkästi, mitä ajattelet tästä esiin nostamastasi aiheesta?

smarko,

sinullapa on itselläsi tosi fiksuja kommentteja keskustelupalstoilla. Oli muuten aika monta kommenttia, jossa oli vain pari lausetta :/ Viestisi olivat kyllä muuten niin kovatasoisia, että sinulla on varmasti nyt varaa arvostella toisten viestejä vähämerkityksillisiksi. Sitä paitsi mitä pahaa vanhoihin keskustelunaiheisiin osallistumisessa on? kai ne olisi lukittu jos niihin ei saisi vastata.

En muuten ymmärrä, miten tuo kommenttisi on aiheen kannalta merkityksellinen. Se oli mielestäni aavistuksen verran vähämerkityksellinen. Se että arvostelet toisia ihmisiä etkä puhu itse aiheesta senkään vertaa kuin minä, herättää minussa kysymyksen, miksi halusit nostaa esiin tämän keskusteluaiheen. Haluatko lisätä kenties viestisaldoasi? Nostaako se itsetuntoasi siinä määrin, että voit kävellä kadulla rinta aavistuksen verran enemmän rottingilla?

Voi olla, että aistini on viritetty yliherkiksi! Kokeilenpa. Mitä ajattelit juuri tuolla hetkellä kun kirjoitit viestisi? Mitä ajattelet aiheesta oikeasti! Kertoisitko omin sanoin? Tai ruksita vain vaihtoehto, a, b, c, tai D, jota en viitsi edes paljastaa, vaan kuiskutan hiljaa mummon korvaan. Hihii!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat