Seuraa 
Viestejä577

PIIGS-maiden tilanne ja 16 Mrd€ ERVV-huijaus Suomen osalta:

Mistä tässä PIIGS-kriisissä on kyse, ja miksi ERVV (EFSF) on selkeä puhallus, jolla 440 Mrd€ EMU-veronmaksajilta varastetaan lähinnä Saksalaisille ja Ranskalaisille pankeille. Suomen osuus näissä talkoissa on nyt 8 Mrd€ ja halutaan että se nostetaan 16 Mrd€:oon. Lisäksi tulee vastuita Suomelle myöhemmin lisää EVM:n ja EKP:n kautta.

2010 alussa, PIIGS-maiden (Portugal, Ireland, Italia, Greece, Spain) velkatilanne näytti seuraavalta [1]. Velat on tuosta vielä paisuneet, mutta nuolet, maiden nimet ja suhteet pysyneet samana:

[1] http://suomenkuvalehti.fi/s/files/Uutis ... vioISO.jpg

Suurimmat luottotappiot siis on tulossa Saksan, Ranskan ja Britannian pankeille. Todellisuudessa ei tässä PIIGS-maita auteta, vaan kysymyksessä on salattu ja piilotettu pankkituki Keski-Euroopan pankeille. Tottakai Saksa ja Ranska painostaa Suomea, koska haluavat Suomen veronmaksajien osallistuvan 16 Mrd€:lla heidän omien pankkien pankkitukeen, ilman että saamme siitä mitään vastiketta. Sonera sentään aikoinaan osti miljardeilla (UMTS, 3G) ilmaa Saksasta, nyt ei saada mitään. Oikea tapa olisi pääomittaa pankkeja omistusta vastaan, jos ne tarvitsee pääoman vahvistusta. Pankkien nimiä [2] voi pongata seuraavasta kuvasta:

[2] http://pro.naurunappula.com/nn/1/683/22 ... 714029.jpg

PIIGS-maiden ylivelkaantumista kuvaava kuva [3], on seuraava jossa bruttokansantuotetta ja maan velkaa verrattaan toisiinsa:

[3] http://static.seekingalpha.com/uploads/ ... origin.png

Tuosta ja muutamista muista taustatiedoista, voi päätellä, että esimerkiksi Kreikalla, Portugalilla ja Irlannilla on niin suuret velat, etteivät ne koskaan niitä pysty maksamaan. Nyt pelataan vaan aikaa ja siirretään riskiä EMU-veronmaksajille.

EFSF (ERVV) on EU:n ja EMU:n ulkopuolinen pankki, jonka kautta aiotaan 440 Mrd€ noista velkakirjoista siirtää kahden vuoden aikana pankeilta EMU-veronmaksajille.Tämä piti tehdä näin, koska EU-perussopimuksen artiklat 122,123,125 ja 136 tekevät tämän tapaiset "bailaukset" eli velkasiirrot EU-maiden välillä laittomaksi.

Mikä pöyristyttävintä, niin vaikka noiden sijoitusten riskit ovat selkeästi toteutuneet, niin pankit ottavat silti niistä korkovoitot ja siirtävät vain jo toteutuneen riskin ja tulevat tappiot EMU-veronmaksajille

Ns. pysyvä vakausjärjestelmä, jossa "sijoittajien vastuu" on myös mukana, tulee vasta 2013, koska saksalaiset ja ranskalaiset pankit lobbasivat tällaisen lykkäysajan Angela Merkelille joka on yksi pääarkkitehtuureista ERVV/EFSF:n takana. Kahden vuoden aikana huijaus toteutetaan (turha heittää foliohattu-korttia, koska tuota mieltä ovat useat asiantuntijat myös ulkomailla)

J. Marttila asiasta kirjoitti [4] :
[4] http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/y ... 10630.html

Saksan liittokansleri Angela Merkel ajoi Ranskan tuella läpi siirtymäajan pankkien vastuun toteutumiseen. Taustalla vaikuttavat vaalit ja epävarmuus Saksan paikallispankkien todellisesta tilasta. Pankit lobbasivat itselleen rauhoitusajan, jotta ne ehtivät vaihtaa kriisimaiden roskalainat käteiseen ja siirtää riskit EKP:n kautta veronmaksajille.Tuosta syystä Mari Kiviniemi sanoi ennen vaaleja "sijoittajien vastuusta" näin yksioikoisesti: "se ei ole vaan mahdollista nyt". Ja samasta syystä Jyrki Katainen paljasti, että vuonna 2013 sitten sijoittajien vastuu astuu mukaan. Vuonna 2013, EMU-veronmaksajat onkin sitten niitä "sijoittajia" koska silloin EFSF:n 440 Mrd€:n arvosta riskejä on siirretty veronmaksajille.

Käytännössä, EFSF:lle rahaa PIIGS-maille lainattavaksi antavat pankit eivät luota muihin kuin AAA-luottoluokituksen EMU-maihin. Suomi on yksi näistä viidestä parhaasta. Nuo viisi oikeasti AAA-maata näkyvät seuraavassa kaaviossa niinä, joissa on pienimmät riskit CDS-korkoina näkyvinä [5]:

[5] http://www.taloussanomat.fi/files/panor ... nPiina.jpg

Sen vuoksi Suomen osalle lankeava 16 Mrd€:n takuu tullaan käyttämään ensimmäisten joukossa. Kun velkasaneeraukset PIIGS-maihin tehdään, niin todennäköisesti yli 440 Mrd€ tulee kiistanalaiseksi lainoiksi jotka täytyy järjestellä. EFSF-lainoissa ei ole ns. senioriteettiä eli etuoikeutusta, joten esim. IMF-lainat pyritään järjestelemään ensin ja saamaan niistä jotain pääomia takaisin, sen jälkeen yksityispankkien lainat, ja vasta näiden jälkeen EFSF-lainat, joissa mm. Suomen 16 Mrd€ takuu on sitten kiinni. Todennäköistä on, että tämä 16 Mrd€ jää kaatuvilta PIIGS-mailta ensimmäisten joukossa kokonaan maksamatta, ja se siis merkitsee että Suomi takaajana joutuu maksamaan 16 Mrd€.

16.5. on kokous, josta Suomelta halutaan allekirjoitus em. kerrottuun 16 Mrd€:n takuuseen. Jo aiemmin, Suomi on sitoutunut 8 Mrd€:n takuuseen, mutta nyt tuo summa halutaan kaksinkertaistaa, koska B-EMU-maiden takuut ei kelpaa pankeille.

Informoikaa tuttavianne, kopioikaa teksti talteen ja protestoikaa, jotta näin ei käy. EFSF-ehtoihin pitää neuvotella ehtoja ja "sijoittajien vastuu" pitää saada mukaan heti nyt 2011 eikä vasta vuonna 2013 jolloin on jo myöhäistä.

Muutenkaan, Suomella ei olisi PIIGS-maista tappioita tulossa kuin pari miljardia, jos kaikki PIIGS-maat kaatuisivat, mutta haluaisivat että vakuutamme noi pari miljardia 16 Mrd€:lla.
Suomen osuus, minkä erheellisesti väitetään olevan 1.8%:ita kaikista vastuista, on ylimitoitettu vähintään viisinkertaisesti (5x) [8] siihen mitä Suomella on tällä hetkellä riskiä PIIGS-maissa. Todellisuudessa, kuten edelle perustelin, Suomen osuus on tuota 1.8%:ia suurempi koska Suomen takuut on arvokkaampia ja käyttökelpoisempia kuin B-EMU-maiden.

Suuri kuvio tässä kaikessa on se, mistä Timo Soini puhui; hedelmät ja lippikset. Etelän Hetelmien PIIGS-lippikset [6] halutaan väkisin mahduttaa Suomi-Neidon päähän. Käytännössä tämä tehdään niin, että Suomen velkaantumisastetta nostetaan reilusti lähemmäksi PIIGS-maita mm. tämän 16 Mrd€:n huijauksen avulla. PIIGS-lippis:

[6] http://img31.imageshack.us/i/piigs.png/

Ja kun Suomi-neidolla on sitten PIIGS-lippis, sen voi kuvitella seuraavaan kuvaan [7] taustalla näkyviin lihavaunuihin, joita pankkiirit veitset kädessä odottavat teurastettavaksi. Kuvassa on myös kaksi pässiä narussa kiinni aidan takana. Angela Merkel talutti ne siihen ja sitoi aitaan kiinni. Jätän harjoitustehtäväksi miettiä ketkä ne pässit Suomesta ovat.

[7] http://thewapper.files.wordpress.com/20 ... -piigs.jpg

Jos kuvittelee vähän positiivisemmin, kuvassa voisi olla Merkelin vieressä Timo Soini, joka pudistelee päätään ja sanoo: "ei toi vaan toimi".

Viittaukset:
[1] http://suomenkuvalehti.fi/s/files/Uutis ... vioISO.jpg

[2] http://pro.naurunappula.com/nn/1/683/22 ... 714029.jpg

[3] http://static.seekingalpha.com/uploads/ ... origin.png

[4] http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/04/y ... 10630.html

[5] http://www.taloussanomat.fi/files/panor ... nPiina.jpg

[6] http://img31.imageshack.us/i/piigs.png/

[7] http://thewapper.files.wordpress.com/20 ... -piigs.jpg

[8] http://www.taloussanomat.fi/kansantalou ... 0115728/12

Sivut

Kommentit (877)

noone
Seuraa 
Viestejä577

Monelle ehkä vaikea vastata äänestyskysymykseen, jos ei ihan ymmärrä miten nämä valtioiden, pankkien ja yksityissijoitajien väliset rahanlainaukset menee.

Ns. "sijoittajien vastuun" ottamista PIIGS-bailauksiin käytännössä on käsitelty mm. täällä:
http://apareena.arvopaperi.fi//forum/th ... g=8091807/

Kreikkaan Suomi on lainannut kuluneen vuoden aikana noin miljardi euroa (970 M€). Vanhempani tulivat juuri Kreetalta (Kreikan saari). Olivat siellä suunilleen samaan aikaan viime vuonna, kun Kreikan tukipäätökset oli tehty. Vuosi sitten kaikista ostoksistaan kiltisti annettiin kuitti eikä pankkikortilla maksaminen ollut ongelma. Verotarkastajat aktiivisesti Kreetallakin kävi baareja ja liikkeitä läpi katsastamassa että kassakoneet oli kunnossa ja kirjanpito toimi, jotta Kreikka saisi verotuloja ja sen mahdollisuudet joskus maksaa lainoja takaisin olisi realistista.

Tänä vuonna tilanne jo palanut takaisin samaan, mitä se Kreikassa on aina ollut. Pankkikorttia ei hyväksytty baareissa, hotelleissa, ravintoloissa eikä missään, milloin milläkin tekosyyllä. Käteinen oli ainoa maksutapa ja jos kuittia pyysi, sai jonkun käsinkirjoitetun raapustuksen. Harmaa ja musta talous voimakkaampana käytössä Kreikassa taas kuin koskaan.

Sitä vaan, että tuolla ruohonjuuritasollakin näkyy jo, ettei Suomi koskaan tule saamaan lainaamaansa 970 M€ takaisin Kreikalta. Kreikka menee velkajäjrestelyyn varmasti lopulta. Saksalaiset ja ranskalaiset vaan tässäkin pelaavat aikaa ja siirtävät JO EPÄONNISTUNEITA sijoituksia EMU-veronmaksajille, erityisesti Suomelle jonka oletetaan AAA-luottoluokituksen maana ottavan suhteettoman suuri vastuu PIIGS-kusetuksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noone
Seuraa 
Viestejä577

Kuulkaas enot, ja muut.

Näyttäisi siltä, että Suomi on jo EKP.n kautta lainannut 19.7 Mrd€ mm. PIIGS-maille, joten meitä on huijattu Jyrki Kataisen, Olli Rehnin ja muiden vesseleiden taholta jo pitemmän aikaa.
Nyt vaan haetaan jälkikäteen kansan hyväksyntää jo hassatuille rahoille. Se selittääkin monet omituisuudet, epäloogisuudet ja selvät kiertelyt noiden vesseleiden puheissa. Paniikki on päällänsä että jäävät kiinni miljardiluokan huijauksesta ja vedätyksestä.

http://www.eurointelligence.com/article ... ystem.html

Tuossa käsitellään EKP:n kautta tehtyjä EMU-maiden kahdenvälisiä lainoja, joissa Suomella on n. 20 Mrd€:n osuus. Eli KUN PIIGS-maita laitetaan velkajärjestelyyn, Suomelle tullee miljardien luottotappioita joka tapauksessa nyt.

En usko, että Jyrki Kataisella on tulevaisuutta pääministerinä jos tuo totuus lävähtää mediaan joku päivä. Sen verran paljon rahaa on hassattu, että veronkorotukset, progressiot, ympäristöverot yms. vanhusten ulkoiluttamiskustannukset on pikkurahoja noiden miljardien rinnalla.

Oli miten oli, EI HYVÄÄ RAHAA HUONON PERÄÄN ENÄÄ!
Tässä nyt pitäisi tutkivien journalistien herätä ja nostaa se haloo minkä asia ansaitsee! 16.5. tulee nopeasti ja sitä ennen pitää kissat olla pöydällä ja luurangot kaapista pölypyyhkittynä.

noone
Seuraa 
Viestejä577
Pubi
Miksi sä olet piilottanut näin asiapitoiset tekstit tänne vapaaseen sanaan?"Historia, kulttuurit ja yhteiskunta" ehkä olisi ollut parempi, mutta varsinaisesti kun ei löytynyt sieltä talousasioita, niin ihan arvannut laittaa sinne. Yhteiskuntaa koskevahan tuo on, mitä tulee tulevaan verotukseen ja kestävyysvajeisiin.

Ehkä moderaattori voisi siirtää ketjun sinne, mutta tähän ketjuun on jo muualta linkkejä (jossa &f=5&) eri uutisten kommenteissa, jotta ei tarvitse aina selittää juurta jaksaen miksi kysymyksessä on ilmeinen suuri pankkituki-huijaus. Ei tätä ehkä enää kannata siirtää.

Toimittajillekin voisi pistää vinkkiä, jossa linkkiä, jotta tutkisivat ja käsittelisivät asian ennen 16.5.
Asia ei ole läheskään saanut sitä huomiota mitä se ansaitsisi. Kuten yllä kirjoitin, ihan EVVK noi muut rahanjako systeemit ja tulonjakosäädöt, kun tässä hassataan parikymmentä miljardia euroa.

noone
Seuraa 
Viestejä577

Em. huijaukseen kuuluu myös seuraavat kaksi asiaa:

1)
"EU tutkii pankkien mahdolliset väärinkäytökset"
http://www.nelonen.fi/uutiset-uusi/kaik ... %C3%B6kset

2)
Ranska haluaa Italian keskuspankin johtajan EKP:n seuraavaksi pääjohtajaksi. Onkohan sattumaa, sillä Ranska on lainannut Italialle rahaa 20% Ranskan BKT:n verran?. Jos Italia kaatuu, on tärkeää Ranskalle että EKP:n johdossa on joku joka turvaa Ranskan saatavat ja lykkää velkajärjestelyä mahdollisimman pitkälle, jälleen jotta luottotappioita ehditään mahdollisimman paljon siirtää EMU-veronmaksajille.
http://www.talouselama.fi/uutiset/article618401.ece

Näinhän on sanottu joka paikassa Kreikan rahantarpeen tultua selväksi, ainakin maaliskuusta 2010 alkaen .
Sittemmin se on paljastunut suuremmaksi .

Toukokuussa 2010 EKP aloitti kriisimaiden valtionvelkojen massiiviset ostot (Bundesbankin Weberin vastalauseet ja nyt ero), mutta se oli rahoittanut Espanjan asuntolainapankkeja jo 2009 toukokuussa 80 miljardilla eurolla.

Samaan aikaan v.2008 lopusta alkaen EKP, mukana Suomen Pankki, on antanut lähes koko ajan Euroopan kaikille pankeille rahaa rajattomasti ( ainakin 1000miljardia ajoittain) sekä lyhyinä että 6kk:n ja pitempinäkin lainoina ja laskenut korkoja reilussa 1/2 vuodessa 3,25% !

Suuri osa näistä ostoista ja osa lainoista tullee EKP maksettaviksi.
EKP onkin jo taseensa korjaamiseksi vaatinut nykyisen vakuusrahaston ottavan taseeseensa EKP:n lainat ja esittänyt euromaiden rahoituspääoman lisäämistä EKP.n tasetta pönkittämään.

Tässä mennään nyt EKP:n taseen osalta.

noone
Informoikaa tuttavianne, kopioikaa teksti talteen ja protestoikaa, jotta näin ei käy. EFSF-ehtoihin pitää neuvotella ehtoja ja "sijoittajien vastuu" pitää saada mukaan heti nyt 2011 eikä vasta vuonna 2013 jolloin on jo myöhäistä.Kaikki on persujen ja demareiden varassa.

noone
Kuulkaas enot, ja muut.

Näyttäisi siltä, että Suomi on jo EKP.n kautta lainannut 19.7 Mrd€ mm. PIIGS-maille, joten meitä on huijattu Jyrki Kataisen, Olli Rehnin ja muiden vesseleiden taholta jo pitemmän aikaa.
Suomen Neuvostoliitolle toisen maailmansodan jälkimainingeissa maksamien sotakorvausten määrä vastaa vuoden 2003 rahassa noin 4 miljardia euroa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_sotakorvaukset

kohveeman
Seuraa 
Viestejä1628
noone

--clip---
Suurimmat luottotappiot siis on tulossa Saksan, Ranskan ja Britannian pankeille. Todellisuudessa ei tässä PIIGS-maita auteta, vaan kysymyksessä on salattu ja piilotettu pankkituki Keski-Euroopan pankeille.
--clip---Juurikin näin. Jopa Holmströmin Bengt on tätä mieltä:

Bengt Holmströmin
"Jos Kreikkaa, Irlantia ja Portugalia ei olisi pelastettu, erityisesti saksalaiset, ranskalaiset ja brittiläiset pankit olisivat suurissa vaikeuksissa luottotappioiden takia. Euromaat ovat mukana eräänlaisessa rahanpesussa, jossa ne pesevät omaa mainettaan kriisimaiden kustannuksella", Holmström sanoo.

"Kyse ei ole maksuvalmiusongelmasta vaan maksukyvyttömyydestä. Kreikan rahoitustilanne on kestämätön. Se ei voi järkevillä veroprosenteilla hankkia tuloja, joilla se selviäisi veloistaan. Kyse on taas siitä, kirjataanko luottotappioita lainaa antaneille euromaille vai pankeille. Nykyisillä koroilla Irlanti ja Portugali ovat ajautumassa samaan tilanteeseen."

"On täysin kohtuutonta, että kaikki vastuu sysätään kriisivaltioille ja niiltä viedään mahdollisuus talouskasvuun. Ei ole mitään järkeä kuristaa valtioita hengiltä. Jos kriisivaltiot pakotetaan näivettämään taloutensa massiivisilla säästöillä, tulevaisuudessa niiden maksuvalmius on vieläkin huonompi."
[url="http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Professori+Holmström+kyseenalaistaa+EUn+keinot+velkakriisissä/1135265536836"]Linkki: Helsingin sanomat

On hyvää pohdintaa siitä, että miksi Holmström saa sanoa nämä ääneen, mutta muut eivät tai muita ei tunnuta otettavan vakavasti.. Tuossa ketjussa:
historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/bengt-holmstrom-kunnioitettu-perussuomalainen-t50603.html

Asiantunteva laaja teksti.
Ihan lyhennetysti, olisiko tuo isojen poikien ja tyttöjen koko touhu rikollista toimintaa?

Asiaa tuntemattomana ihmettelin vaalien alla sitä valtavaa motivaatiota heittää veronmaksajien rahoja näille sioille. Mietin, mistä ulokkeesta kataista vedetään kuin pässiä narusta, kun sillä on aivan välttämätön tarve valehdella hymyssä suin. Kiviniemi sortui rankkaan pelotteluun, mikälie rouvan motivaatio? Suomen johtavat poliitikot talutusnuorassa, kuka vie, ja millä ohjataan(kiristetään, kannustetaan, palkitaan, mikä motivaatio)?

noone

EFSF (ERVV) on EU:n ja EMU:n ulkopuolinen pankki, jonka kautta aiotaan 440 Mrd€ noista velkakirjoista siirtää kahden vuoden aikana pankeilta EMU-veronmaksajille.Tämä piti tehdä näin, koska EU-perussopimuksen artiklat 122,123,125 ja 136 tekevät tämän tapaiset "bailaukset" eli velkasiirrot EU-maiden välillä laittomaksi.
Laitan tähän kyseiset artiklat, jotta itse kukin voi tutkia niiden sisältöä:

122 artikla
(aiempi EY-sopimuksen 100 artikla)

1.
Neuvosto voi komission ehdotuksesta päättää jäsenvaltioiden välisen yhteisvastuun hengessä taloudellisen tilanteen kannalta aiheellisista toimenpiteistä erityisesti, jos ilmenee suuria vaikeuksia tiettyjen tuotteiden saatavuudessa, ennen kaikkea energia-alalla, sanotun kuitenkaan rajoittamatta muiden perussopimuksissa määrättyjen menettelyjen soveltamista.

2.
Jos luonnonkatastrofit tai poikkeukselliset tapahtumat, joihin jäsenvaltio ei voi vaikuttaa, ovat aiheuttaneet tuolle jäsenvaltiolle vaikeuksia tai vakavasti uhkaavat aiheuttaa sille suuria vaikeuksia, neuvosto voi komission ehdotuksesta tietyin edellytyksin myöntää kyseiselle jäsenvaltiolle unionin taloudellista apua. Neuvoston puheenjohtaja antaa Euroopan parlamentille tiedon tehdystä päätök­sestä.

123 artikla
(aiempi EY-sopimuksen 101 artikla)

1.
Tilinylitysoikeudet ja muut sellaiset luottojärjestelyt Euroopan keskuspankissa tai jäsenvaltioiden keskuspankeissa, jäljempänä ’kansalliset keskuspankit’, unionin toimielinten, elinten tai laitosten, jäsenvaltioiden keskushallintojen, alueellisten, paikallisten tai muiden viranomaisten, muiden julkis­oikeudellisten laitosten tai julkisten yritysten hyväksi ovat kiellettyjä samoin kuin se, että Euroopan keskuspankki tai kansalliset keskuspankit hankkivat suoraan niiltä velkasitoumuksia.

2.
Mitä 1 kohdassa määrätään, ei sovelleta julkisessa omistuksessa oleviin luottolaitoksiin, joita kansallisten keskuspankkien ja Euroopan keskuspankin on kohdeltava samalla tavalla kuin yksityisiä luottolaitoksia keskuspankkirahoituksen osalta.

125 artikla
(aiempi EY-sopimuksen 103 artikla)

1.
Unioni ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita jäsenvaltioiden keskushallin­noilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viranomaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai jul­kisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttamiseksi.

Jäsenvaltio ei ole vastuussa eikä ota vastatakseen sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla, alueellisilla, paikallisilla tai muilla viran­omaisilla, muilla julkisoikeudellisilla laitoksilla tai julkisilla yrityksillä on, edellä sanotun kuitenkaan rajoittamatta vastavuoroisten taloudellisten takuiden antamista tietyn hankkeen yhteiseksi toteuttami­seksi.

2.
Neuvosto voi komission ehdotuksesta ja Euroopan parlamenttia kuultuaan tarvittaessa täsmen­tää 123 ja 124 artiklassa sekä tässä artiklassa tarkoitettujen kieltojen soveltamiseksi tarvittavat mää­ritelmät.

136 artikla
1.
Talous- ja rahaliiton moitteettoman toiminnan varmistamiseksi ja perussopimusten asiaa kos­kevien määräysten mukaisesti neuvosto hyväksyy 121 ja 126 artiklassa tarkoitetuista menettelyistä asian kannalta sopivaa menettelyä noudattaen, viimeksi mainitun artiklan 14 kohdassa tarkoitettua menettelyä lukuun ottamatta, niitä jäsenvaltioita, joiden rahayksikkö on euro, koskevia toimenpiteitä, joilla

a) tehostetaan näiden jäsenvaltioiden talousarvioita koskevan kurinalaisuuden yhteensovittamista ja sen valvontaa;

b) laaditaan näitä jäsenvaltioita koskevat talouspolitiikan laajat suuntaviivat huolehtien samalla niiden yhteensopivuudesta koko unionin osalta hyväksyttyjen talouspolitiikan laajojen suuntaviivojen kanssa sekä niiden valvonnasta.

2.
Edellä 1 kohdassa tarkoitettuja toimenpiteitä koskeviin äänestyksiin osallistuvat vain ne neu­voston jäsenet, jotka edustavat jäsenvaltioita, joiden rahayksikkö on euro. Kyseisten neuvoston jäsenten määräenemmistö määräytyy 238 artiklan 3 kohdan a alakohdan mu­kaisesti

Jos jaksaa kuunnella kyseisen n. tunnin haastattelun kokonaan niin ehkä alkaa monelle pikku hiljaa valjeta koko pankkigangstereiden touhun historiallinen tausta:

http://www.youtube.com/watch?v=w4m48l7vSF0

Joseph Farrell on myös tutkinut monia muita asioita joita monet ehkä pitävät täytenä huuhaana tai pseudotieteenä mutta toisaalta kaikki kiistanalainen on mielenkiintoisempaa kuin vallitsevan paradigman kuoroon kuuluminen...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat