Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Milloin mikro on syytä vaihtaa, onko olemassa joku tietty ikä? Uunini on noin 13 v vanha ja toimii käsittääkseni ihan normaalisti. Joskus on jostakin jäisemmästä ruoasta jäänyt sisus kylmäksi jos ei väännä kunnolla minuutteja, mutta epätasainen lämpeneminen taitaa olla mikroruoanlaitossa yleinen riesa muutenkin?

Sivut

Kommentit (63)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

No sitten kun se ei toimi enää. Mitä sitä turhia toimivaa mikroa vaihtamaa, varsinkin kun nykyajan laitteet tuntien, niin se uus mikro ei varmaan kestä sitä viittä vuottakaan.

Meillä on yli 20 vuotta vanha mikro kanssa ja hyvin moitteettomasti pelaa edelleenkin.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29583
Liittynyt16.3.2005
Rousseau
Milloin mikro on syytä vaihtaa, onko olemassa joku tietty ikä? Uunini on noin 13 v vanha ja toimii käsittääkseni ihan normaalisti. Joskus on jostakin jäisemmästä ruoasta jäänyt sisus kylmäksi jos ei väännä kunnolla minuutteja, mutta epätasainen lämpeneminen taitaa olla mikroruoanlaitossa yleinen riesa muutenkin?Silloin kun se ei enää toimi. Jos se lämmittää hitaammin tai epätasaisemmin kuin ennen, se vetelee viimeisiään ja kannattanee vaihtaa. Jos vanha uunisi toimii kunnolla (eli niin kuin aina), veikkaanpa että sillä on edessä enemmän käyttöikää kuin keskimääräisellä tänään kaupasta haetulla. Uudet mikrot eivät ole sen parempia kuin vanhatkaan vaan todennäköisesti huonompia.

make58
Seuraa 
Viestejä60
Liittynyt8.8.2008
TERÄS NALLEPUH
No sitten kun se ei toimi enää. Mitä sitä turhia toimivaa mikroa vaihtamaa, varsinkin kun nykyajan laitteet tuntien, niin se uus mikro ei varmaan kestä sitä viittä vuottakaan.

Meillä on yli 20 vuotta vanha mikro kanssa ja hyvin moitteettomasti pelaa edelleenkin.
Itselläni on vuonna -87 hankittu Melissa. Siitä kätevä, että alusta ei pyöri. Sellaisia ei enää taida saada? Käyttö on viime vuosina ollut aika vähäistä, mutta toimii täysin.

Make

ovolo
Seuraa 
Viestejä6121
Liittynyt7.7.2007

Olen huomannut, että nykyisin paljon ehjää tavaraa pannaan roskiin/ SER-kierrätykseen, joka menee silppuriin.

Olen pelastanut sieltä pesukoneita, mikroja, tietokoneita leivänpaahtimia, digibokseja, ym.

Ihan kokeeksi otin 3 kpl siistejä pesukoneita. Kaksi oli täysin kunnossa, yhdestä oli poistopumppu rikki. Samoin muutkin tavarat pääosin ehjää. On näköjään tullut tavaksi, että katkotaan verkkojohdot, letkut, jne, ettei kukaan käyttäisi. Ja monet tietokoneet ja muutkin tavarat nuijitaan lekalla samassa tarkoituksessa.

Kierrätysidea on mennyt päälaelleen. Kuluttaja ei sais ottaa sieltä mitään, edes varaosiksi. Nyt kun olen muutaman kerran käynyt penkomassa (monet muutkin on), niin erään paikkakunnan Gigantin väellä (Pihassa SER_kierrätyspiste) on kiire laittaa romut lukkojen taakse heti kun ihmiset on tuonut niitä sinne. Ja iso plakaattikin on nyt ilmestynyt: "Romua, ottaminen ehdottomasti kielletty".

Ei pidä välittää kielloista, jotka ovat haitaksi ympäristölle.

Itse otan kielloista huolimatta laatu televisioita SER-pisteiltä.

Odotan innolla, koska soittavat poliisit, jotta pääsisin nostamaan meteliä raflaavalla otsikolla: "Varastin roskiksesta tavaraa - soittivat poliisille!"

En ymmärrä miten ennen tuottajavastuuta valmistetut tavarat voivat kuulua tuottajavastuun piiriin, vaikkakin motiivihan on se, ettei vanhaa käytetä, vaan ostetaan uusi.

Rousseau
Milloin mikro on syytä vaihtaa, onko olemassa joku tietty ikä?Kun luukku tai sen turvalaitteet hajoavat tai pellit repsottaa. Mikro ei saa mm käynnistyä luukku auki jne.

Teho hiipuu kyllä aikanaan ja se johtaa automaattisesti laitteen vaihtoon.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Ei kyllä tulisi mieleenkään hajottaa käyttökelpoista tavaraa jos vain joku voi siitä jotain iloa saada.

Mutta olisikohan tuossa nuijimisessa sellainen idea takana että on pitänyt laittaa kalu päreiksi että se mahtuisi roskikseen? Jokin aika sitten yritin myydä mappihyllyä, laihoin tuloksin. Lopulta tuputin sitä ilmaiseksi eikä kukaan halunnut. Lopulta kyllästyin tilanviejään ja raahasin sen suurella vaivalla roskakatokseen, jossa sain välittömästi talonmiehen kimppuuni; vihaisena hän ilmoitti että se pitää hajottaa osiin ja tunkea roskiin ettei tule sakkoa roska-autolta. Hyvä etten itkut vääntänyt kun olin niin väsynyt, ja hän sitten lupasi että se saa olla siinä muutaman päivän jos joku vaikka ottaisi varastoon apuhyllyksi. Oli sitten onneksi hävinnyt (ehkä talonmies sai sen kavereilleen markkinoitua), olisinkin ollut todella pahalla mielellä jos käyttökelpoinen hylly olisi pitänyt laittaa päreiksi.

Jokaisessa vähänkin isommassa taloyhtiössä olisi syytä olla ns. kierrätystilat. Eräässä kerrostalossa oli kellarissa nurkka minne kerättiin paperit sun muut, ja löysin sieltä kerran vinon pinon kirjoja. Sitten siihenkin taloon tuli paperinkeräysastia ulos, josta oli huomattavasti vaikeampi kaivaa ylös mitään kiinnostavaa. Toisessa taloyhtiössä missä oli helpot laarit mistä tonkia otettiin käyttöön Moolok, maan alla oleva paperikuilu josta et saa ylös yhtikäs mitään.

Helvetin kusipäistä touhua.

Roskat roskiksessa on roskayhtiön omaisuutta. Asukas syyllistyy varkauteen hakiessaan vaikka viemäänsä takaisin. Roskiksen vieressä taas se on roskaamista, jonka voi viedä jos haluaa. Jos haluuaa että tavara löytää uuden kodin, jättää sen maahan niin ei joku raasu joudu boseen. Roskakuskit on pimeitä. Hei, hei.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6121
Liittynyt7.7.2007
Rousseau

Mutta olisikohan tuossa nuijimisessa sellainen idea takana että on pitänyt laittaa kalu päreiksi että se mahtuisi roskikseen?Ei ne nuijimisesta ole kylläkään yhtään pienentyneet. Senverran vain on vasaroitu stragedisista paikoista, että tavaraa ei voi enää käyttää. Eikä niitä yleensä ole vasaroineet kierrätykseen tuojavat yksityiset, vaan minunkin näkemissä tapauksissa kysymys on esim. Gigantin henkilökunnasta tai, jotka huolehtivat vasaroinnillaan siitä, ettei vanhaa vain käytetä, vaan tullaan ostamaan uusi. Yllättävän paljon näkevät vaivaa, että saavat esim. tietokoneista esim. emolevyt vasaroiduksi rikki. Joskus jos käy tuuri, niin vasaroimattomiakin tavaroita on ollut, koska Gigantin mies ei ole ehtinyt tuhota.

Suomessa heitetään niin paljon käyttökelpoista tavaraa ja uokaa hukkaan, että sen pitäisi olla rikollista!
Vituttaa katsoa, kun melkein uusia tietokoneita heitetään roskiin satamäärin, kun joku yritys vaihtaa ne vielä uudempiin. Kukaan ei saa niitä viedä edes itselleen ja muuttomieskin joutuu surffailemaan netissä sillä ikivanhalla paska koneella samalla kun heittää kaatopaikalle 1000€:n tietskareita.

Rousseau
Kuinkahan moni roskakuski tonkii itse ne kamat läpi... Yksi tutun tutun isä oli semmoinen ammatiltaan ja oli löytänyt vaikka mitä.Sieltä löytyy vaikka mitä toimivaa tavaraa!

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat