Seuraa 
Viestejä45973

Tasa-arvosta jaksettu vuosikausia höpöttää. Tähän saakka se lähinnä tarkoittanut naisten etua ohi miehien. Hämmentävää. Tänään juhlitut kaikki mediat täyttäneet brittihäät hämmentäneet entisestään. Tasa-arvoisena EU-kansalaisena luulisi kuin myös olevan oikeus henkilökohtaiseen turvamieheen, kuin myös miljoonia veroeuroja käytettävissä hyväntekeväisyyteen ja muuhun höpöön. Vaan kun ei. Mikä ihme on tämä tasa-arvo jota kovasti hypetetään?

Kommentit (14)

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Tasa-arvo on yksi suuri huijaus, ei siihen kukaan täysijärkinen usko. Ei ihmisten arvo tule koskaan menemään tasan, eikä se edes toteutuessaan olisi yhteiskunnallisesti mitenkään kestävää. Tasa-arvo on myös kahdenlaista, sitä kun kaikki pelaavat samoilla säännöillä ja sitä että kaikki palkitaan samoilla säännöillä. Tasa-arvo on yleensäkin sinällään ihan hyvä asia, mutta se ei saisi muodostua itse tavoitteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuppu L 2.0
Tasa-arvo on myös kahdenlaista, sitä kun kaikki pelaavat samoilla säännöillä ja sitä että kaikki palkitaan samoilla säännöilläi.Jos se menisikin noin, en olisi lainkaan tasa-arvoa vastaan. Samoista säännöistä turha puhua jos joku jo syntyperäisesti muita edellä. Carloz Orwellia lainaten sanoi kuten asia on, mutta se mitä odotin, "miksi asian pitää olla niin?". Poliitikot keskimäärin tyhmiä ja omalla asialla, talouselämän vaikuttajista puhumattakaan. Yhä auki mikä ihmeen tasa-arvo?

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Tasa arvo on yksi lajityypillinen biologinen sosiaalinen käyttäytymismallimme, jonka kannattajia elää joskus enemmän joskus vähemmän. Joskus tasa-arvosta pääsee päättämään he, jotka kokevat muut ihmiset laumakseen ja joskus he, jotka eivät koe muita ihmisiä laumakseen. Joskin meistä suurin osa sijoittuu näiden ääripäiden välille.

Tuossa välimastossa meillä on toki lukuisia vaihtoehtoja säädellä sitä, ketkä kuuluvat laumaamme ja ketkä eivät.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Tasa-arvo käsitteenä on korkeampaa kulttuuria joka ajatuksena on vuosituhansia vanha. Ihminen on kuitenkin biologiansa uhri eikä tasa-arvo ikinä tule toimimaan ideana niin kuin se on esitetty. Siihen toki voi ja tulee pyrkiä, mutta sen toteutuminen lienee yhtä todennäköistä kuin se että koko ihmiskunta suorittaisi jokko itsemurhan hengitystä pidättämällä.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239
barbababa
Tasa-arvo käsitteenä on korkeampaa kulttuuria joka ajatuksena on vuosituhansia vanha. Ihminen on kuitenkin biologiansa uhri eikä tasa-arvo ikinä tule toimimaan ideana niin kuin se on esitetty. Siihen toki voi ja tulee pyrkiä, mutta sen toteutuminen lienee yhtä todennäköistä kuin se että koko ihmiskunta suorittaisi jokko itsemurhan hengitystä pidättämällä.Itse asiassa olen kuvitellut, ettei tasa-arvo ole sama asia kuin kaikkien samanaikainen kuolema, joten avannet väitettäsi hieman? Sen sijaan mielestäni vaikka ihmiset eivät ole aina samaa mieltä siitä, mikä on se prioriteettiykkönen, he kykenevät sen neuvottelemaan.

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Viittasin hengitysreflksiin. Sitä vastaan voi aikansa taistella mutta automaatio pitä siitä huolen että temppu ei tule onnistumaan. Luontoaan vastaan voi aikansa taistella mutta valtaosalla ihmisistä se vie lopulta voiton.

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
automaatti
Mikä ihme on tämä tasa-arvo jota kovasti hypetetään?

Tasa-arvo on sitä että että kaikille tarjoillaan yhtäläinen mahdollisuus toteuttaa itseään. Tasa-arvo toteutuu silloin kun perustarpeista ei ole niukkuutta ja perustarpeiden niukkuudesta päästäisiin eroon esimerkiksi 400-800 euron perustulolla, jolloin ihmisten ei tarvitse tehdä työtä saadakseen ruokaa. Jos ihmisen pitää tehdä työtä saadakseen ruokaan, niin kyse on kiristämisestä ja orjuuttamisesta, koska niistä ei voida tinkiä.

Eli tasa-arvon vastakohta on orjuus ja orjuus on sitä ettei ihminen voi käytännössä sanoa »ei» sille että pitääkö aamulla mennä töihin.

Työhön pakottaminen on selkein tasa-arvoa mahdollisesti vaurioittava keino. Suomessa tämä on melko hyvällä mallilla, mutta suurten tuloerojen maissa tämä ei ole lainkaan hyvällä mallilla. Ja suomessakin on työtätekeviä köyhiä, joilla suurin osa palkkatuloista menee perustarpeisiin.

Muissa asioissa voi olla tietenkin epätasa-arvoa, eli jos ihmisiä syrjitään tai suositaan sen takia että kuuluvat johonkin ihmisryhmään, -rotuun tai yhteiskunnalliseen kastiin.

Mielestäni tasa-arvoon kuuluu vielä se että kaikille pitää tarjota riittävän hyvät edellytykset kouluttautua yleissivistävästi, jotta heillä on tarvittavat valmiudet aikuisena tehdä itseään sitovia päätöksiä.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14900

Keijona kirjoitti:
"Pisa-tutkimus paljastaa uusia huolia Suomen pojista: Nuoret pärjäävät hyvin yhteis­työssä, mutta suku­puolten väliset erot ovat maailman suurimmat"

Näinhän se on. Kun naiset keskinäisessä yhteistyössään eli kahinassaan selvittävät nokkimisjärjestyksen, niin syntyy samalla kymmeniä uusia ongelmia.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Sakarja
Seuraa 
Viestejä141

Tasa-arvo on ovela petkutus, jonka varjolla yritetään saada yhteiskunnalliset asiat epäjärjestykseen ja pois siitä, millaiseksi Jumala on kaiken tarkoittanut.

Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat siten kaksi täysin eri asiaa, joita ei pidä sekoittaa toisiinsa. Raamatussa ei esiinny koko termiä tasa-arvo, mutta siellä kyllä opetetaan selkeästi, mikä on oikein ja mikä väärin.

Se, mikä tasa-arvon kannattajien mukaan on tasa-arvoa, on täysin kieroutunut näkemys oikeudenmukaisuudesta. He kuvittelevat, että tasa-arvo on sitä, että esim. miehillä ja naisilla on sama palkka samasta työstä.  Oikeudenmukaisuuden mukaan ihmisen tulee saada työstään se palkka, josta on sovittu työnantajan kanssa. Siihen ei tarvitse liittää mitään keskustelua tasa-arvosta.

Samoin tasa-arvon kannattajat kuvittelevat, että tasa-arvoa on se, kun miehet ja naiset työskentelevät samoilla ammattialoilla ja tekevät samaa työtä.  Tämäkin on ristiriidassa oikeudenmukaisuuden kanssa. Miehet ja naiset on luotu erilaisiksi sekä fyysisesti että henkisesti. Siksi heillä on erilaiset ajatusmallit, taipumukset, toiveet ja odotukset ja kyvyt. Tästä syystä on aivan oikein, että miehet ja naiset toimivat eri aloilla sen mukaan kuin heidän biologiset ominaisuudet heitä ohjaavat.

Jos kaikkien pitäisi olla ns. tasa-arvoisia tasa-arvon vouhottajien logiikan mukaan, niin silloin kaikkien ihmisten pitäisi olla täysin samanlaisia. Heidän tulisi olla yhtä pitkiä, yhtä painavia, heillä tulisi olla samanlaiset ja samanväriset hiukset, samanväriset silmät, samanvärinen iho;  heillä tulisi olla sama nimi, sama syntymäaika, sama ikä, sama ammatti; Kaikilla pitäisi olla yhtäläinen mahdollisuus synnyttää ja imettää lapsia ja lapsia tulisi olla yhtä paljon kaikilla.  Kaikilla pitäisi olla sama määrä omaisuutta, rahaa ja maata. Kaikilla tulisi olla saman merkkinen auto ja kännykkä.  Kaikkien pitäisi pukeutua samalla lailla. Kaikilla pitäisi olla sama koulutus ja sama ammatti ja samat harrastukset.  Asunto pitäisi tietenkin olla samanlainen ja saman kokoinen kaikilla. Kaikilla lapsilla pitäisi olla prikulleen yhtä pitkä koulumatka.  Tosin lapsiahan ei tasa-arvoisessa yhteiskunnassa voisi ollakaan, koska kaikkien pitäisi olla saman ikäisiä.

Täsä vain rimpsu tasa-arvo vaatimuksista, joten tasa-arvovaltuutetuilla on vielä pitkä työsarka ennen kuin Suomeen saadaan heidän ajatusmallin mukainen tasa-arvo.

offmind
Seuraa 
Viestejä16991

Sakarja kirjoitti:
Jos kaikkien pitäisi olla ns. tasa-arvoisia tasa-arvon vouhottajien logiikan mukaan, niin silloin kaikkien ihmisten pitäisi olla täysin samanlaisia.

Tasa-arvon käsitteen olemassaolon peruste on nimenomaan siinä, että ihmiset eivät ole samanlaisia.  

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat