Seuraa 
Viestejä45973

Porkkalan palautuksen yhteydessä on paljon puhuttu ryssän hajusta. Itsekin muistan Aeroflotin aikoina ja joskus jopa eräässä tamperelaisessa hotellissa vierailleena, että tuli vahva ryssän haju vastaan. En muista kuitenkaan koskaan missään Neuvostoliiton aikaisessa kodissa käyneenä kohdanneeni samaa hajua.

Se oli jotenkin imelän pistävä ja aina joka kokemuksessa samanlainen.

Joku kerran väitti, että se oli venäläisen Mahorkkatupakan haju. Joku toinen asiantuntija sanoi sen olleen Neuvostoliitossa käytetystä saippuasta johtuva aromi.

Onko kenelläkään mitään faktaa asiasta?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (5)

Olihan se haju hyvä opaste ennenmuinoin Leningradissa WC etsijälle, ei tarvinnut muita opasteita. kuinkas sitten kun hajuaisti meni, taisipa niinkin käydä muutaman kerran!!

Tuota ryssänhajua on monenlaista, mutta ehkäpä muistetuin on se kaikissa julkisissa tiloissa leijaillut pistävän imelä tuoksu, joka syntyi mahorkasta ja naisten käyttämistä hajuvesistä sekä osin myös kyllä voimakkaasti hajustetusta saippuasta.

Autoissa ja muissakin kulkuvälineissä oli sitten ihan oma hajunsa jonka etupäässä aiheutti käytetyt sisustustekstiilien liimat ja tietyt muovilaadut. Tämän hajun muistavat kyllä kaikki joskus Mossen tai Volgan omistaneet. Vanhoissa Aeroflotin ja muiden lentoyhtiöiden Tupoleveissä ja Iljushineissä on tänä päivänäkin tuo sama haju.

Tyypillinen oli myös isojen kaupunkien pistävä savuinen haju, jonka aiheutti autoissa käytetty huonolaatuinen dieselöljy. Tätä hajua tapaa vielä Venäjällä mutta ei enää Baltian maissa.

Sitten meillä on vielä tuo ryssämuovin haju, joka on hyvin tyypillinen esim. neuvostoleikkikaluille. Se haju istuu näköjään ikuisesti siinä muovissa, koska omat vuosikymmeniä vanhat neuvostoliiton aikaiset leikkikaluni haisevat edelleenkin kuten aina ennenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
ryssä haisee paskalta. Siittä sen tuntee.

Nykyään asia taitaa suomalaisiin nähden olla pikemmiten päin vastoin.

Tutkiva luonne alias Lauri Österbacka?
Surullisenkuuluisa keskustelija edellisellä sivustolla, joka lopetettiin sattuneesta syystä. Yhtä valonarka syy on olla käyttämättä samaa nimimerkkiä keskustelussa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat