Seuraa 
Viestejä45973

http://preserving2011.blogspot.com/

Unelmani on jo pitkään ollut nykypäivän merkittävimmän kulttuurin säilyttäminen jälkipolville. Nyt, kun olen saanut hieman käytännön resursseja ja inspiraation erään toisen henkilön projektista, ajattelin vihdoin laittaa rattaat liikkeelle.
Varmaankaan suurta muutosta historiassa en tule saamaan aikaiseksi, mutta koen vahvaa halua tehdä oma osuuteni kulttuurin hyväksi.

Tarkoituksena olisi siis haalia yhteen mahdollisimman paljon aineistoa nykykulttuurista ja sen synnyttämistä ilmiöistä, ja säilöä aineisto tulevia sukupolvia varten.
Toki museotkin ovat olemassa, mutta kaikkea merkittävää eivät hekään säilytä. Lyhyesti: iPhonet ja vastaavat kulttuuriesineet kannattaa säilöä tulevaisuuden museoita ja kulttuureja varten NYT, koska sitten, kun niillä on historiallista arvoa, ei niitä juurikaan enää ole.

Ylläolevasta blogista (jonka väsäsin äsken ja joka tulee päivittymään hurjasti ajan myötä) voit nähdä perustiedot projektista.
Tarvitsen kuitenkin mahdollisimman monen apua projektissani.
Viisaammat voisivat esimerkiksi ehdottaa, mitkä materiaalit kestävät aikaa mahdollisimman hyvin. Tärkeintä on saada uloimman säiliön kuori niin kestäväksi, että se ei hajoa käytännössä vuosisadoissakaan. Eniten huolettaa digitaalisen datan säilyminen: blu ray -levyt ja muistitikut ovat sen verran haurasta tavaraa, että mietityttää, kestävätkö moiset ajan hammasta vaikka olisivatkin hajoamattoman säiliön sisällä.

Voitte myös ehdottaa, mitä materiaalia olisi hyödyllisintä ja järkevintä säilyttää tuleville ihmisille. Minulla on toki omatkin vahvat mielipiteeni asiasta, mutta yksin en voi tällaista päätöstä tehdä, sillä se olisi äärimmäisen itsekästä. Kulttuuri on meidän jokaisen asia.

P.S. En myöskään aio rajoittaa projektia pelkästään parin viimeisen vuoden kulttuuriin. Ehkäpä viimeiset 100 vuotta olisi parempi haarukka.

Kommentit (1)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
preserver

Viisaammat voisivat esimerkiksi ehdottaa, mitkä materiaalit kestävät aikaa mahdollisimman hyvin. Tärkeintä on saada uloimman säiliön kuori niin kestäväksi, että se ei hajoa käytännössä vuosisadoissakaan. Eniten huolettaa digitaalisen datan säilyminen: blu ray -levyt ja muistitikut ovat sen verran haurasta tavaraa, että mietityttää, kestävätkö moiset ajan hammasta vaikka olisivatkin hajoamattoman säiliön sisällä.Poltettavat levyt ja elektroniset muistit eivät tule kyseeseen. Ne eivät kestä kuin vuosikymmenen tai pari. Joskus muistan nähneeni firman, joka tekee CD-levyjä kvartsista ja kullasta. Sellainen säilyy hyvin pitkään, jos sen suojaa rikkoontumiselta. Säiliön voi tehdä vaikka ruostumattomasta teräksestä (Joku pätevämpi neuvoo oikean laadun) tai kuparista. Eivät ne ikuisia ole, mutta paksu metalli kestää helposti muutaman vuosisadan ja pitempäänkin, jos sen säilöö ympäristöön, jossa korroosio on pientä (mikä tosin ei päde kosteasa Suomessa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat