Seuraa 
Viestejä45973

”RAY:n avustusten käyttäminen vaalirahana oli meille yllätys ja järkytys.”
Matti Hokkanen, viestintäjohtaja Kansan Uutiset 23.9.2009

Juonto: Mutta näistä laskuista sen on ollut pakko tietää. RAY on maksanut suoraa vaalitukea. Poliisin esitutkintamateriaalin liitteissä on täysin selkeästi Suomen Keskustan suoraan RAY:lle osoittamia seminaarilaskuja. Viimeisimmät niistä ovat toissa vuodelta. Toimitusjohtajan sihteerille lähetetyt laskut on myös maksettu. Kirjanpitoon tapahtumat on kirjattu merkinnällä Ulkopuolinen koulutus. Yhden laskun mukaan jopa toimitusjohtaja Mönkäre olisi osallistunut Keskustan vaaliseminaariin edellisten eduskuntavaalien alla. Näitä Keskustalle menneitä vaalirahoja on tässä KRP:n näytteessä noin 6000 euron edestä.
Jatkokysymys onkin, onko ja kuinka paljon on RAY:n tilintarkastajien sormien läpi maksettu vaalitukea myös muille puolueille.

Silvo Kaasalainen, hall.tri:

"Tämmöinen poliittinen jako-organisaatio ei koskaan ole kovin tehokas. Ensinnäkin kun virkoja jaetaan poliittisin perustein..."Juonto:
Poliittisista virkanimityksistä äskettäin kirjan kirjoittanut Silvo Kaasalainen pitää RAY:n hallintokäytäntöä jäänteenä kaukaa 1970-luvulta. Näinhän poliitikot hääräsivät Kekkosen aikana.Kaasalainen:
"Melkein sanoisin, että tämmöisessä organisaatiossa riski sille, että käytetään päätöksenteossa väärin valtaa, on suunnilleen yhtä suuri kuin on riski sille, että käsikranaatti räjähtää, jos siitä on sokka vedetty pois."Jukka Kekkonen (professori, Helsingin yliopisto):
"Tällainen transparenssi – läpinäkyvyys – on ehdottoman tärkeä lähtökohta, jota pitää edistää."Juonto: Professori Jukka Kekkonen arvioi, että tervehdyttävä kehitys useimmiten vauhdittuu vasta ikävien paljastusten – jopa skandaalien kautta. Vasta poliisitutkinta mursi vaalirahoituksen maan tavan.

Kekkonen:

"Se on mielestäni ihan luonnollista, että tämmöinen kulttuurin muutos on aina hidasta ja näin, mutta se on tosiaan valitettavaa, että Suomessa viime vuosikymmeninä ainakin on näyttänyt siltä, että nämä muutokset ovat melkein säännönmukaisesti tulleet näiden paljastusten ja epäselvien tilanteiden ja suoranaisten lainvastaisuuksien kautta."

Juonto: Uutta aikaa odotellessa hallintotieteilijä tarjoaa Raha-automaattiyhdistykselle konkreettista urakkaa. Se myös edistäisi kiistatta kansanterveyttä enemmän kuin harvojen Las Vegasin matkailu.

Kaasalainen:

"Raha-automaattiyhdistys kyllä pystyisi purkamaan nämä leipäjonot. Siinä olisi selvä tulos rahankäytöstä. Se olisi aivan eri luontoista kuin tämmöinen rahanjako tiettyjen poliittisten kriteerien mukaan jan alueitten ja puoluejaon mukaan. Se olisi todella ihmisten tarpeen mukaan jakaminen."


Kommentit (8)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ällistyttävintä tässä kaikessa on se, että poliittinen eliitti ei näe asiassa mitään ongelmallista. Kun korruptio muuttuu maan tavaksi ei se enää voikaan olla korruptiota. On häkellyttävää että "yhteiskunnan kontrollissa" oleva uhkapelitoiminta on sananmukaisesti todellista uhkapeliä sen pelaajille ja eteenkin veronmaksajille verrattuna maihin joissa sitä harjoittavat yksityiset yritykset (esim. Britannia).

Niin, maassammehan ei ole mitään korruptiota, puoluepellet vain vähän vetävät yhteisiksi suunniteltuja hyväntekeväisyysrahoja omilleen ja viettää viinahiihtelyitä kalliilla firman lomahuviloilla. Hurstille ja vammaisjärjestöille ei nyt sitten sitä rahaa jäänytkään, parempi onni ensi kerralla. Mutta onpahan meripelastusharrastajilla ainakin pätevät tilat, enemmänhän he nyt sentään tukea tarvitsevat kuin köyhät ja vaivaiset.

EDIT: Unohtui, se että V. Keskinen oli kerrankin mies paikallaan kun meni perhana kertomaan totuuden näistä "seminaareista".

Ohjelma sai minut mietteliääksi myös siinäkin suhteessa, että onko puoluelaitoksemme todellakin niin surkeassa jamassa että ilman massiivista puoluerahoitusta (puoluetuki, RAY jne) se luhistuisi kasaan.

Lienee siis silkkaa toiveajattelua että esim. puoluetukea leikattaisiin edes 10%:lla?

Mönkäre puolusteli MOT:ssa, miten tämä edustuskoulutusryyppäjäistoiminta vie vain promillen verran Rayn saamista tuloista. Mutta, mistä ne rahat Ray:lle tulee.. Ja mihin ne pitäisi käyttää.

Eikö tällaiseen pelleilyyn pysty/halua kukaan puuttua kunnolla?

syytinki
Seuraa 
Viestejä9413

Voi sen asian nähdä näinkin:

Suomessa kaikki ns. poliittinen toiminta on alkujaan kansalaistoiminnan herättämää. Lähtöisin kansan syvistä riveistä.

Kun kansa sai haalittua järjestelmät pystyyn alkoi järjestelmä varmistaa asemiaan.

Lopputulos alkaa nyt näkyä, kun on menty yli äyräiden. Raha-automaattiyhdistys on vain yksi monien joukossa. Siellä on mm. Kela ja kaikki valtion yritykset ja osa ei valtiollisistakin. Ei pidä unohtaa valtion ja kuntien rahoituksella toimivia säätiöitä, raittiusjärjestöjä sun muita. Oppilaitoksistakin on moni osittain rahan lypsylaitoksia.

Ei pidä unohtaa viranomaisiakaan. Melkoinen määrä niiden budjeteista ruokkii poliittisin perustein perustettuja suojatyöpaikkoja.

Suojaus- ja lypsyjärjestelmien kehitys onkin onnistunut oikein hyvin. Poliitikot eivät enää tarvitse kansalaisia muuta kuin maksajina. Hommaa on vielä varmistettu kertomalla, että poliitikot ovat paskasakkia, joiden hommiin ei pidä osallistua. Pysyy kansalaiset poissa. Eivät enää muista, että poliittinen toiminta alkaa edelleen perustasolta ja kansalaisista, jos vain halutaan. Paskasakin siivous on aloitettava puolueiden kunnallisjärjestöistä.

Soinin porukka onkin ollut järkytys. Kiilasivat pirut sivusta systeemiin ja mikä kauheinta, taisi kansa äänestää heidät näyttämölle. Se on hyvin vaarallista. Voi konjakin laatu laskea vähäksi aikaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat