Seuraa 
Viestejä45973

Millainen olisi mielestänne päihteetön yhteiskunta.

Maapallollahan se lienee käytännössä mahdoton, mutta seuraavan ajatuskokeen voi tehdä.

Lähetetään koko ikänsä päihteettömänä pysyneistä uudisasukkaista koostuva miehistö toista tähteä kiertävälle planeetalle. Kaikki päihteet julistetaan kielletyiksi. Matka kestää monta sukupolvea ja aluksessa syntyneet eivät siis päihteitä eivätkä niiden käyttäjiä ole koskaan nähneetkään. Syntyisikö päihdekulttuuri kuitenkin väkisinkin jossain vaiheessa miehistön saavuttua perille ja asutettua tuon vieraan planeetan.

Kommentit (6)

Jos kemiallisia päihteitä ei olisi käytössä, niin sitten addiktoiduttaisiin prosessipäihteisiin.
Planeetallamme olisi silloin:
Työnarkomaaneja
Peliaddikteja
Seksiaddikteja
Uskontoaddikteja (=Fanaattinen lakihenkinen uskonnollisuus)
Ortorektikkoja
Anorektikkoja
Bulimikkoja
Ihmissuhdeaddikteja
Exorfiiniaddikteja
(=koukussa gluteeniin tai sokeriin - vai lasketaanko nämä silloin
kemiallisiksi päihteiksi ja kielletään lailla?)
jne.

Jotta saavutettaisiin päihteetön planeetta, kaikkien pitäisi olla traumattomia ja tasapainoisia.
Ja niiden ei-traumallisten ja tasapainoistenkin olisi haluttava elää esimerkiksi ilman sitä yhtä ainoaa viinilasillista pihvin kanssa.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047

mitkä olisivat päihteettömän planeetan hyvät puolet? entäpä huonot?

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jokainen ymmärtää ettei toi ihmisillä onnistu, mutta jos tämän tyyppinen tietoisuus saadaan koodattua (ehkäpä jollekin ei-orgaaniselle alustalle (vrt. Ray Kurzweilin 'singulariteetti'-jutut)) ilman kvalioita, niin vois onnistua, tosin hinta on tosiaan aika kova, mutta kaipaako esim. muurahainen/ tekoäly tunteita ja kokemuksia. Muuten olen sen verran antropomorfisti, että kaikille elukoille oikeus laajakaistayhteyteen. Nythän esim. kastemadot on jo kauan kärsineet...

Guy Fawkes
Jopa hyönteiset pitävät päihtymisestä, ei se ole ihmisten yksinoikeus.

Miten saada torakka AA-kerhoon?
Zekkaa ulos tää linkki http://www.helsinki.fi/jarj/intelligenzia/sal/ Tässä oli vaan yx mitä torakoilta vois kysellä kurssin suorittamisen jälkeen.
Cch251 Tuska-kollokvio (3 ov)
Kivun neurokemia. Jatkuva vs. sykäyksittäinen kipu. Lamauttava kipu. Tietämisen tuska. Syvä henkinen tuska. Kivun kiehtovat ja euforiset aspektit. Tutustutaan pienryhmissä erilaisiin voimakkaisiin kiputiloihin farmakologisten ja violenttien harjoitusten avulla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat