Seuraa 
Viestejä45973

Kun tuli juttua tuolla Ossy - ketjussa kuvien exif-tiedoista ja siitä, kuinka monta kertaa niitä on editoitu, kysyn nyt teiltä, jotka asiaan ovat perehtyneet, ihan akateemisesta mielenkiinnosta, että millaisia tietoja saatte oheisesta kuvasta irti?

EXIF reader antaa seuraavia tuloksia:

http://regex.info/exif.cgi?imgurl=http% ... 2Fobby.jpg

Vertaa alkuperäiseen:

http://regex.info/exif.cgi?imgurl=http% ... 237a_o.jpg

Ja sitten kysymys, miten on päästy tähän "datattomaan" filuun ja mikä on helpoin tapa?

Kommentit (6)

raakeli
Seuraa 
Viestejä64

Menee vähän mutulla, muut korjatkoot.

Photoshopissa copioit kuvan ja liität tyhjään vastaavan kokoseen pohjaan. Gimppiä en ole käyttänyt, mutta onnistunee silläkin?

Printscreen hoitanee asian myöskin.

Tapoja lienee älytön määrä.

edit, jännä muuten kun näin kyseisen kuvan ekan kerran, jäin miettimään että onko osa kuvan henkilöistä photoshopattu kuvaan jälkikäteen. Valaistus ehkä muutamassa naamassa teki tuon fiiliksen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
raakeli
0 results anto kuvan kuvan URlillaEhkä se johtuu siitä että kuva on suhteellisen uusi nettiympäristössä ja olen itse huomannut että kaikkia uusia kuvia sieltä ei heti ole saatavissa. Omasta avatarestani se löysi 395 eri versiota mukaanlukien näitä eri versioita philosoraptoreista ja osa näistä on hyvinkin erilaisia tuo ja jonkinlaista "luovaa" koodia siinä on käytetty.

http://www.tineye.com/search/7ad65ea886 ... 0d643e3b2/

raakeli
Seuraa 
Viestejä64

Hemmetti kirjotin jo kerran tän mutta sähläsin ja katos vastaus bittiavaruuteen.

Etsin tuon binlaaden ketjun ja luin kysymyksesi uudelleen.

Metadata ei ole kelvollista todistusaineistoa mielestäni, sitä on naurettavan helppo muokata. Sen tarkoitus, ainakin niin kuin sen itse miellän, on avustaa kuvien parissa työskenteleviä eri medioissa. Esim. kuvia voi hakea koneelta kamera, optiikan, päivämäärän yms. avulla ja ainakin adopen tuoteperhe osaa mukavasti säilyttää tuon metadatan ohjelmasta ja formaatista toiseen esim. photarista indesigniin ja siitä pdf:ksi joka lähtee esim. painoon.

raakeli
Seuraa 
Viestejä64

Hmm, miksihän en pysty editoimaan vanhoja viestejä?

Joka tapauksessa piti kokeilla miten helppoa metadataa on muokata. Photarilla file->file info ja export sitä voi sitten texturilla tai notepadillä muokata ja import haluttuun kuvaan.

Vielä helpompaa on copioida ja liittää kuva toisella kameralla otetun kuvan päälle, näin jälkimmäisen tiedot on ne jotka tiedostosta löytyy.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat