Seuraa 
Viestejä478

Kiitos keskustelusta ja äänestykseen osallistumisesta.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Vierailija
heikki r

[size=150:9vhmqwx8]3. Tekniset tuote-idea ominaisuudet?[/size:9vhmqwx8]

- taajuusalue =>20000Hz - 100 000 000 000Hz.
-- (20KHz - 100GHz)
- tehonmittaus

Siis ainakin tässä rajataan vaikkapa suurjännitelinjojen aiheuttamat sähkömagneettiset aallot pois. Niissä taajuus on 50Hz.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46506

Kyllä sen on pakko olla tuo TV-lähetys. Ei siksi, että säteily olisi vahingollista, vaan siksi että aivottomille tehdyt ohjelmat aiheuttavat vakavia aivovaurioita niille, joilla aivot vielä toimivat.

Jaaha, Heikin pulju alkaa kilpailla Minä Olen -firman kanssa. Onnea matkaan. Tee joku hieno viritys, jossa on paljon ledejä, jokunen 7-segmenttijäyttö ja muutama paneelimittari ja laita mikrokontrollieri vilkuttamaan niitä pseudosatunnaisesti ja tuottamaan numeroita näytöille. Lätkäise vähän enemmän hintaa ja vähän enemmän mainoslauseita kuin kilpailevilla vastaavilla. Sitten vaan marssit Veholle ja laitat uuden Mersun tilaukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä46506
heikki r

Aaltovärähtelyn teholaskennassa ja tehovaikutuksen määrän laskemisessa on otettava huomioon myös aallon korkeus, eli amplitudi, eli voimakkuus.Jos kerran mietit fysikaalisia asioita, mikset käytä fysiikassa määriteltyjä termejä. Noista aaltovärähtelyistä ei oikein saa tolkkua, mitä tarkoitat.


Tässä linkissä näkee hyvin tuon hiukkasen liikkumisen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ionizing_radiationÄlä nyt vain luule, että fotonit etenevät aaltoilun tahdissa mutkitellen.


Miksi aaltovärähtelyn keskispektri ei läpäise hirsiseinää?

Koska se vuorovaikuttaa hirsiseinän elektronien kanssa voimakkaammin kuin hyvin suuri- tai pienienerginen säteily. Olen muistaakseni selitänyt asian sinulle sillä tarkkuudella, kun tällaisen palstan puitteissa on mielekästä. Et ilmeisesti ole edelleenkään perehtynyt suosittelemaani kiinteän olomuodon fysiikkaan.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46506
heikki r
:)
Samoin röntgenlaite tai crt-katodisädeputki lähettää hiukkasvirtauksen itsestään, siis ainehiukkasia.Älä viitsi enää jauhaa tuotakaan älyttömyyttä.


Wikin linkissä sen aaltovärikuvan voi mielestäni jakaa kahtia.
Jolloin toiseen koriin tulee selkeästi ns.aaltovärähtelytekniikat ja toiseen koriin, selvästi hiukkassäteilytekniikat.Sähkömagneettinen säteily kuuluu fysiikan alaan, ja siinä ei ole mielipiteillä arvoa.


Se että värit ja valo liikkuessaan voi myös värähdellä, on toki mahdollista, mutta sen todentaminen on nykyisin mittalaittein mahdoton tehtävä. Spektrimittaus perustuu teorian kautta tulleeseen sovittuun matemaattiseen aalto-teoria-malliin, jatta se ei todista sitä että mitatut värit ovat aaltovärähtelyä. Puhumattakaan sitä että jokin spektrin osa liikkuisi pitkiä matkoja muuntumatta (amplitudi, taajuus, liikenopeus). Olisihan se jo aikamoinen ikiliikkuja silloin?Perehdy nyt hyvä mies termodynamiikkaan, ennen kuin alat selostaa huuhaata termodynamiikan käsitteillä. Eikä sähkömagnetismikaan olisi pahitteeksi, siitä ainakin löytyy hyviä suomenkielisiä kirjoja jos vain haluat oppia noita asioita oikeasti. Omassa mielessä vaikeita asioita vatvomalla et saa niistä minkäänlaista ymmärrystä milloinkaan.


Tosin, eipä tuota läpinäkyvää terästä vielä ole tehty, muovia ja lasia on, joten teräksen suhteen ei tiedä meneekö väri sen läpi vai ei.Teräksellä ei ole käyttöä ohuina kerroksina, mutta läpinäkyvää alumiinia ja kultaa on monessa sovelluksessa. Metallistakin näkee läpi, kun se on riittävän ohutta. Alumiini näyttää läpi katsottuna aika harmaalta, mutta kulta taitaa olla vihertävää.

Ei muovista ja lasistakaan läpi näe, jos tarpeeksi paksun kerroksen läpi katsot.

Voisiko jotenkin valmistaa läpinäkyvää terästä?

Tyhjiöhöyrystimellä se olisi helppoa, höyrystämällä vaikka muutaman kymmenen nanometrin paksuinen rautakerros lasilevyn päälle. Rauta on vain niin herkkä reagoimaan ilman hapen kanssa, että reilusti alle mikrometrin rautakerros hapettuisi nopeasti eikä sillä siksi olisi käyttöä.

heikki r
Mielenkiintoista tässä on se että värit+valo läpäisee kaiken sellaisen ainerakenteen missä ei näytä olevan väriainetta.

Nerokasta!

salai
Seuraa 
Viestejä9180

Kyllä minusta kaikkein pahinta aaltovärähtelyä aiheuttaa tuollainen iljettävä värikynien käyttö, jonka heikki r on omaksunut korostaakseen "tärkeitä" juttujaan. Värikynäjäljistä nimittäin tunkeutuu silmien läpi vaarallista retliinisäteilyä, joka nopeasti saa aivot täyteen omituisia päähänpinttymiä.

Kuten: "Olisiko parempi sulkea kone ja lähteä ulos kävelylle?"

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat