Seuraa 
Viestejä45973

Lainaukset: http://www.talouselama.fi/uutiset/article622122.ece

"Unohtakaa aikaisemmat pyramidihuijaukset. Eurooppa pyörittää nyt niistä kaikista suurinta.

Euron kriisissä on kyse jättimäisestä veivauksesta, jossa velat siirtyvät yksityiseltä sektorilta veronmaksajille, kirjoittaa Argentiinan keskuspankin entinen johtaja Mario Blejer Financial Times -lehdessä.

Lainapaketit perustuvat Blejerin mukaan "kuvitelmaan", että ongelmat ovat vain väliaikaisia likviditeettiongelmia eikä pitkän aikavälin ongelmia. Tätä kuvitelmaa voidaan kuitenkin ylläpitää vain niin kauan kuin velkamaat saavat lisälainoja rikkaammilta mailta.

Tässä kohtaa tilanne alkaa muistuttaa pyramidihuijausta, Blejer kirjoittaa. EU ja IMF myöntävät velkaisimmille maille yhä uutta velkaa, mikä siirtää vastuuta yksityiseltä sektorilta EU-maiden veronmaksajien vastuulle.

Perinteinen yksityisen sektorin pyramidihuijaus voi kestää vain niin kauan, kun siihen tulee uusia sijoittajia, jotka maksavat vanhoille sijoittajille. Julkisen sektorin pyramidihuijaus "voi teoriassa jatkua ikuisesti", Blejer kirjoittaa. "Niin kauan kuin se rahoitetaan julkisella rahalla, velka voi jatkaa kasvuaan ilman hypoteettista rajaa.

Viime kädessä maksajaksi jäävät veronmaksajat eivätkä alkuperäiset lainoittajat eli ennen kaikkea pankit.

Olisi virkistävää, jos asioita kutsuttaisiin niiden oikealla nimellä, Blejer kirjoittaa. Kiertoilmaukset voivat olla hyödyllisiä lyhyellä aikavälillä, mutta pyramidihuijauksen tunnistaa, kun se jatkuu tarpeeksi kauan."

Kerrankin täyttä asiaa. Euroopan eliitti on päättänyt pyramidihuijauksella päästää riskilainoittajat kuin koiran veräjästä, ja kansa maksaa.

Julkisen sektorin pyramidihuijausta on vieläpä sitä vaikeampi lopettaa ja myöntää, mitä enemmän rahaa siihen on ehtinyt palaa. Eli periaatteessa nyt olisi juuri oikea aika puhkaista kupla ennen lopullista metsikkoon menoa, ja Suomi ja perussuomalaiset toimisi nuppineulana.

Kommentit (7)

Likvideetti ongelma?

Ite otin tossa 2 miljardia lainaa ja uhkapelasin rahat, kaikki män. Nyt on likvideetti ongelma, kun pitäs ens kuussa maksaa 20 miljoonaa... Siis likvideetti ongelma

JärkiAjattelia
Likvideetti ongelma?

Ite otin tossa 2 miljardia lainaa ja uhkapelasin rahat, kaikki män. Nyt on likvideetti ongelma, kun pitäs ens kuussa maksaa 20 miljoonaa... Siis likvideetti ongelma


Kai minä voin auttaa lainoissa "Me suomalaiset kun olemme tottuneet maksamaan velkamme" Jyrki Kataisen sanoin Maksamme jopa toisten velat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ulmas
JärkiAjattelia
Likvideetti ongelma?

Ite otin tossa 2 miljardia lainaa ja uhkapelasin rahat, kaikki män. Nyt on likvideetti ongelma, kun pitäs ens kuussa maksaa 20 miljoonaa... Siis likvideetti ongelma


Kai minä voin auttaa lainoissa "Me suomalaiset kun olemme tottuneet maksamaan velkamme" Jyrki Kataisen sanoin Maksamme jopa toisten velat.Ootahan ku soitan kasinolle et pelittääkö myös Kataisen krediitillä

Jotenkin tulee mieleen jenkkilän pelastuspaketti pankeille oiskohan ollut se "subprime" kriisi missä kiireellä ajettiin pelastuspakettia läpi ja peloteltiin mitä käy jos ei hyväksytä, sittenhän se hylättiin mutta parin viikon päästä hyväksyttiin (kun oltiin lahjottu tarpeeksi edustajia? ) Loppujen lopuksi lienee vieläkin jonkinasteinen mysteeri mihin ne 700 miljardia meni, ainakin M.Mooren leffan kun katsoin niin tuli sellainen kuva että pankit ynnä muut kusetti sen rahat omiin tileihinsä mutta Mooren leffojen luotettavuudesta nyt ei tiedä.

Anyway vähän samanlaista huijauksen makua ilmassa tai sitten ei... mistä minä sen tietäisin.

vapaatyyli:

Jotenkin tulee mieleen jenkkilän pelastuspaketti pankeille oiskohan ollut se "subprime" kriisi missä kiireellä ajettiin pelastuspakettia läpi ja peloteltiin mitä käy jos ei hyväksytä, sittenhän se hylättiin mutta parin viikon päästä hyväksyttiin (kun oltiin lahjottu tarpeeksi edustajia?Soini arveli jotain samansuuntaista EU:n tukipaketin osalta:

"Alun perin oli niin, että Portugali ja Irlanti eivät edes tukea halunneet. Heidät jostain syystä siihen lähes pakotettiin. Kannattaa miettiä, ketä tässä pelastetaan."Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini lupaa keskiviikkona "mittavat" perustelut Portugalin tukipaketin vastaiselle kannalleen. Hän sanoi perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä, että tukijärjestelmä on toimimaton.

"Tämä ei ole mikään kyllä tai ei -asia. Tätä pitää pystyä perustelemaan paitsi suomalaisille, koko Euroopalle ja hyvässä lykyssä vielä Amerikkaan ja Aasiaankin", Soini sanoi.
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/S ... 5265961610

Keskiviikkona siis selviää, miksi perussuomalaiset ovat sitä mieltä mitä ovat.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei säästele sanojaan Wall Street Journaliin tänään, Eurooppa-päivänä, kirjoittamassaan yleisönosastokirjoituksessa.

Soinin mukaan Euroopalla on ”taloudellinen kuolio”.

- Virallisen totuuden mukaan Kreikka, Irlanti ja Portugali kärsivät kassakriisistä. Ne tarvitsevat hetkellistä tukea. Pian kaikki on hyvin. Tämä ei ole pelkkä valkoinen valhe. Se on musta valhe – suoraan pimeyden ytimestä, Soini suomentaa blogissaan kirjoituksensa WSJ:ssä.

Poliittisen eliitin ja suurpankkien välille on hänen mukaansa kehittynyt sairaalloinen symbioosi. Soinin mukaan on kyse pyramidihuijauksesta.

- Poliitikot ottavat yhä enemmän lainaa, jotta he voisivat maksaa pankeille, jotka vastapalveluksena lainaavat yhä enemmän rahaa valtioille, jotta tämä Ponzi-huijaus ei romahtaisi. Rahat eivät menneet ylivelkaantuneiden kansantalouksien avuksi. Ne virtasivat EKP:n ja vastaanottajamaiden kautta suoraan ison rahan aarrearkkuihin.

Soini ei määrittele, mitä nämä aarrearkut ovat.

Vastoin yleistä käsitystä, tukia saaneet valtiot eivät halunneet tulla ”pelastetuiksi” tällä tavalla, Soini väittää.

- Niille luonnollinen vaihtoehto oli myöntää maksukyvyttömyytensä ja antaa lainaajien kärsiä tappionsa.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Hitto, työ ootta sinisilmäsiä.

Jos haluatte tietää syyn esim. Soinin ristiretkelle ajaa Portugal velkasaneeraukseen, seuratkaa rahaa. Kuka hyötyy? Älkää välittäkö liturgiasta, karismasta ja paatoksesta, niillä ei ole mitään muuta merkitystä, kuin mitä työkaluilla yleensäkin on.

Ei tämä peli sen monimutkaisempaa ole.

Olisiko mahdollista, että jättipankit hyötyisivät? Miettikääpä niiden nykyistä ahdinkoa yhteisvaluutta euron puristuksessa Euroopan yhteistaloudessa ja mahdollisuuksia jos.....

Putkiaivoista puhutaan... Nyt minä tajuan mitä termillä tarkoitetaan

- Ubi bene, ibi patria -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat