Seuraa 
Viestejä132

Sosialismista puhuttaessa viitataan esimerkkitapauksessa poikkeuksetta neuvostoliittoon. Ottaen huomioon sosialistien pitkän perinteen edustuksellisissa demokratioissa (sosialistinen työväenliike taisteli yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden, jonka keksijä oli myös vasemmiston perustaja Jean Jacque Rousseau, karusti yksinkertaistaen.)
Silti on monia alueita, joissa sosialistinen politiikka on johtanut hyviin tuloksiin.

Ensimmäiseksi mainittakoot Tanska, joka on nro 1 verotuksessa ja tulotasa-arvossa, sekä kärkisijoilla valtionomistuksessa. Siellä on myös progressiivinen pääomavero ja korkea sosiaaliturva. Tanska on Marxin tapaan maailmankauppamyönteinen, ja saisi korkeimmat pisteet taloudellisesta vapaudesta jos kyseiseen indeksiin ei laskettaisi mukaan verotusta (nykyinen 9. sija). Se on maailman vähiten korruptoitunein maa, maailman onnellisin maa ja omaa EU:n pienimmän työttömyyden (4,1%, Suomen 7,7% ja EU:n keskiarvo 9%.) Lisää Tanskalaisesta sosialismista ranskalaisilla viivoilla luettavissa täältä:
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011 ... paras-maa/

Toiseksi mainittakoot Kerala. Siinä missä Tanskaa voidaan verrata muihin EU maihin, Keralaa voidaan vertailla Intian osavaltioihin. Se on nro 1:
* sukupuolten välisessä tasa-arvossa

* köyhyyden vähentämisessä

* peruskoulutuksessa

* terveydenhuollossa

* eliniässä

* lukutaidossa

* korruption kitkemisessä

* Inhimillisen Kehityksen Indeksissä
Lisää Keralalaisesta sosialismista luettavissa täältä:
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011 ... osavaltio/

Sitten vielä suosikkiini ja varmaan eniten mielipiteitä herättävään maahan, nimittäin Venezuelaan. Oli Chavez sitten mielestäsi pelle jätkä tai ei, kyllä on propsit annettava saavutuksista, nimittäin kaverin kahdella kaudellahan on:
# Köyhien osuus maan väestöstä on tippunut 50% 26%:iin.
# Äärimmäinen köyhyys taas 21% 7%:iin.
# Eläkkeen saajien määrä on samana ajanjaksona nelinkertaistunut (1,5 miljoonaa).
# Työttömyys on tippunut 11% 6%:iin.
# Lasten aliravitsemus on vähentynyt 21%:sta 3,2%:een.
Ennen kuin alatte kiihkoamaan sananvapaudesta tai demokratiasta Venezuelassa, suosittelen lukemaan http://tsarbombastic.wordpress.com/2011 ... a-uutisia/ jossa on melko hyvät perusteltu miksi Chavez on yksi demokraattisimmista johtajista tällä hetkellä.

Vielä neljäs esimerkki on Bolivia, jossa valtavat maareformit, kansallistamiset ja palkankorotukset ovat tehneet presidentti Evo Moralesista historiallisesti ja maailmanlaajuisestikin poikkeuksellisen johtajan.
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011 ... a-love-it/

Ei vedetä väittelyä sosialismin metafysiikkaan, sanonpahan vain, että jos nämä maat eivät ole toteuttaneet sosialistista politiikkaa, niin sitten Forssan Ohjelma ei ollut sosialistinen.
Mitä mieltä olette? Eikö maat ole aika malliesimerkkejä siitä, että vasemmistolaisen politiikan kulmakivet ja sosialistien vuosisatoja vanhat argumentit ovat pitkälti oikeassa, eivät tietenkään kaikissa yksityiskohdissa, mutta noin yleisesti.

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

Sivut

Kommentit (138)

Jotenkin haiskahtaa, kun linkit johtavat sivuille, joiden URL:ssa komeilee aloittajan nimimerkki. Ei kuulosta kauhean objektiiviselta. Juu, ja en käynyt yhdenkään linkin takana, kiitos kysymästä.

Carloz
Jotenkin haiskahtaa, kun linkit johtavat sivuille, joiden URL:ssa komeilee aloittajan nimimerkki. Ei kuulosta kauhean objektiiviselta. Juu, ja en käynyt yhdenkään linkin takana, kiitos kysymästä.Mutta entä itse asia? Esimerkiksi Tanska?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tsarbombastic
Seuraa 
Viestejä132
Carloz
Jotenkin haiskahtaa, kun linkit johtavat sivuille, joiden URL:ssa komeilee aloittajan nimimerkki. Ei kuulosta kauhean objektiiviselta. Juu, ja en käynyt yhdenkään linkin takana, kiitos kysymästä.Lähteet ovat
http://www.latin-focus.com/content/coun ... nunemp.gif
[ii] http://www.google.fi/imgres?imgurl=http ... =122&ty=31
[iii] http://venezuelanalysis.com/5858, Venezuelan National Assembly Passing “Popular Power” Package of Laws, 11.12.2010 Tamara Pearson – Venezuelanalysis.com, http://www.economywatch.com, http://www.internetworldstats.com/ stats.htm sekä Matti Laitisen omat lehtiartikkelit bolivaarisesta vallankumouksesta v. 2002–2010. http://www.venezuelanalysis.com http://www.sosialismi.net en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Chavez

Ja ne on ilmoitettu artikkelissa johon annoin linkin. Kuten kuitenkin selvästi näet, lähteiden urlin suoraan copy pastaaminen on aika ruman näköistä. Päätin siksi jättää ne omaan artikkeliini, en viestiin.

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

Jooh onhan kansan kannalta demokraattinen sosialismi paras mahdollinen vaihtoehto, herrojen ja voiton kannalta sensijaan kapitalismi.
Omasta mielestäni Suomen kannattaisi seurata Tanskan tietä vaikka onhan täälläkin lähes ilmaiset palvelut ja tukirahat jne...

Noh nyt tilanne ainakin poliittiselta saralta hyvältä sikäli kun vasemmistopuoleet pärjäsi hyvin viime vaaleissa.

Sanoisin, että tutkimus on aika pahasti metsässä jos:

# Työttömyys on tippunut 11% 6%:iin.Tuollainen katsotaan sosialismin ansioksi. Tietysti työttömyys ei sinänsä muutenkaan ole paha asia, jos ihmiset haluavat olla työttömiä, jos tätä ei muitten rahoilla tueta.

Silti, jos nyt on pakko alkaa empiirisiä tilastoja alkaa R***aamaan niin:

1)Cuba/ Florida
2)USA/USSR
3)East Germany/West Germany
4)Red China/Modern China
5)Red China/Hong Kong
6) North Korea/South Korea
7) Israel before and after 1999
Ivory Coast/Ghana
9) Modern India/ Socialist India
10)Chile pre and post Friedman

Ei näytä hyvältä sosialismin kannalta. Eipä venezuela/Bolivia nyt mikään onnistuminen ole. Ja siis nuohan ovat kuitenkin puitetalouksia. Muutenkin näitä asioita pitää tarkastella tuollaisilla tiedoilla pitemmmällä aikavälillä. Ihmisistä alkaa tuntumaan hyvältä sillon kun luottokortti vedetään taskusta ja tuhlataan, mutta kun on aika maksaa niin ongelmia riittää.

tsarbombastic
Seuraa 
Viestejä132

Yksikään mainitsemistasi maista ei kuitenkaan toimi paremmin kuin Tanska.
Sullahan toi on enemmänkin diktatuuri-demokratia eikä sosialismi-kapitalismi kysymys, lukuunottamatta Intiaa. Jos kuitenkin olisit lukenut ton Kerala artikkelin tietäisit, että Intian paras paikka elää on sen sosialistisin osavaltio.

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
tsarbombastic
Tanska ... saisi korkeimmat pisteet taloudellisesta vapaudesta jos kyseiseen indeksiin ei laskettaisi mukaan verotusta (nykyinen 9. sija).

En itsekään laskisi verotusta taloudelliseen vapauteen, jos siihen ei liity byrokratiaa samassa suhteessa. Aikaisemmin yleensä korkea veroaste on korreloinut korkean sosialismin asteen kanssa kanssa. Tämä on kuitenkin vain korrelaatio, muttei tässä ole kausaliteettia jos verotuloja ei käytetä valtion virkamiehien ja valtion rakennushankkeiden työläisten palkkaamiseen. Toisin sanoen, Tanska on myös maailman kapitalistisin maa!

Eli vesititpäs sujuvasti käsitteiden merkityksen, eli sinun mukaasi yhtälö kapitalismi = sosialismi on tosi. Eli kapitalismi tarkoittaa tosiaankin sosialismia!

Miksi siis haluat muuttaa käsitteen »sosialismi» merkityksen, vaikka sosialismi on lopullisesti kuollut. Tanska jos on mikä on paras esimerkki siitä, että voidaan rakentaa rakentaa paljon inhimillisempi ja lämpimämpi yhteiskunta kuin ikinä sosialismin oppien mukaan, joihin siis kuuluu ennenmuuta valtiojohtoinen suunnitelmatalous ja keskitetty, top down talouspolitiikka ja erityisesti erittäin säännellyt työmarkkinat.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Duski
Carloz
Jotenkin haiskahtaa, kun linkit johtavat sivuille, joiden URL:ssa komeilee aloittajan nimimerkki. Ei kuulosta kauhean objektiiviselta. Juu, ja en käynyt yhdenkään linkin takana, kiitos kysymästä.Mutta entä itse asia? Esimerkiksi Tanska?Kävin juuri Tanskassa. Mukavan oloisia ihmisiä, johtuu varmaan niistä "onnellisuuspillereistä".

Muistan nimittäin lukeneeni, että Tanskassa syödään tosi paljon mielialalääkkeitä. Luulisi, että tuollaisessa sosialistisessa onnelassa ei olisi mielenterveysongelmia...

Mikä muuten Tanskasta tekisi erityisen sosialistisen? Ansiosidonnainen työttömyysturva on hetken aikaa tosi hyvä, mutta putoaa nopeasti ajan funktiona.

tsarbombastic
Yksikään mainitsemistasi maista ei kuitenkaan toimi paremmin kuin Tanska.
Sullahan toi on enemmänkin diktatuuri-demokratia eikä sosialismi-kapitalismi kysymys, lukuunottamatta Intiaa. Jos kuitenkin olisit lukenut ton Kerala artikkelin tietäisit, että Intian paras paikka elää on sen sosialistisin osavaltio.Tuosta tulee lähinnä mieleen:

"On valehtelijoita, P*rkeleen valehtelijoita, ja sitten on tilastotieteilijöitä".

Ei nuo tiedot mitenkään todista juuri yhtään ja mitään. Tuo on lähinnä propagandaa. Jos halutaan jotain oikeita tietoja saada (ja loppujen lopuksi empirismi ei toimi jokatapauksessa kovin hyvin vertailu mahdottomuuden takia), niin pitää kyllä antaa PALJON kattavammat tiedot kuin tuossa artikkelissa.

Mutta tottakai jos lukee mediaa, joka kilahtaa sosialismiin ja ottaa sen kaltaiset tilastot, niin ne tilastot myös saadaan. Kysehän on uskonnosta ei tieteestä.

Katoin muuten just et Tanska on maailman 8:sannes ekonomisessa vapaudessa. Haluat varmaan arvioida valtion sosialistisuutta uudestaan... (Tää tilasto on tosin typerästi painotettu, joten ei ole kovin hyvä, mutta kertoo silti ihan tarpeeksi). Yksi tärkeä indikaattori eli valtionkulutus sai huonot pisteet, muuten on helppo asioida. Valtion kulutushan oli 50% taloudesta, eli ei mitenkään merkittävästi suurempi kun suomen, usan... jne. Todistaa vaan sen, että kyse on usein ihmisten mielikuvista eikä siitä, mitä taloudessa oikeasti tapahtuu.

tsarbombastic
Seuraa 
Viestejä132
JärkiAjattelia
tsarbombastic
Yksikään mainitsemistasi maista ei kuitenkaan toimi paremmin kuin Tanska.
Sullahan toi on enemmänkin diktatuuri-demokratia eikä sosialismi-kapitalismi kysymys, lukuunottamatta Intiaa. Jos kuitenkin olisit lukenut ton Kerala artikkelin tietäisit, että Intian paras paikka elää on sen sosialistisin osavaltio.Tuosta tulee lähinnä mieleen:

"On valehtelijoita, P*rkeleen valehtelijoita, ja sitten on tilastotieteilijöitä".

Ei nuo tiedot mitenkään todista juuri yhtään ja mitään. Tuo on lähinnä propagandaa. Jos halutaan jotain oikeita tietoja saada (ja loppujen lopuksi empirismi ei toimi jokatapauksessa kovin hyvin vertailu mahdottomuuden takia), niin pitää kyllä antaa PALJON kattavammat tiedot kuin tuossa artikkelissa.

Mutta tottakai jos lukee mediaa, joka kilahtaa sosialismiin ja ottaa sen kaltaiset tilastot, niin ne tilastot myös saadaan. Kysehän on uskonnosta ei tieteestä.

Katoin muuten just et Tanska on maailman 8:sannes ekonomisessa vapaudessa. Haluat varmaan arvioida valtion sosialistisuutta uudestaan... (Tää tilasto on tosin typerästi painotettu, joten ei ole kovin hyvä, mutta kertoo silti ihan tarpeeksi). Yksi tärkeä indikaattori eli valtionkulutus sai huonot pisteet, muuten on helppo asioida. Valtion kulutushan oli 50% taloudesta, eli ei mitenkään merkittävästi suurempi kun suomen, usan... jne. Todistaa vaan sen, että kyse on usein ihmisten mielikuvista eikä siitä, mitä taloudessa oikeasti tapahtuu.
Onko mielestäsi yli 50%:n prosentin valtionkulutus kapitalistisen vai sosialistisen talousjärjestelmän piirre?
Taloudellinen vapaus, jonka mainitsin jo, ei ole ristiriidassa sosialismin kanssa nykymerkityksessään kovinkaan paljon. Esimerkiksi vapaakauppa oli yksi Marxin keskeisistä tavoitteista.

Tuo "tilastot ei kerro mitään" on valhe, ja tiedät sen varsin hyvin. Tilastoissa on virheitä, mutta yleisesti numerot ovat luotettavimpia kuin teoriat. Jos vaikka sen sijaan että kutsut tilastojani valheiksi esittäisit ne oikeat tilastot.

Mitä tietoja tai lähteitä minun olisi pitänyt lisätä artikkeliini tehdäkseni siitä sinulle tarpeeksi kattavan? Lähteistä löydät linkit kaikkiin väitteisiini. Toki useat niistä ovat vasemmistolaisia (eivät kaikki, yksi on esimerkiksi sijoittajille tarkoitettu sivusto), sillä Chavez itse on vasemmistolainen.

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

tsarbombastic
JärkiAjattelia
tsarbombastic
Yksikään mainitsemistasi maista ei kuitenkaan toimi paremmin kuin Tanska.
Sullahan toi on enemmänkin diktatuuri-demokratia eikä sosialismi-kapitalismi kysymys, lukuunottamatta Intiaa. Jos kuitenkin olisit lukenut ton Kerala artikkelin tietäisit, että Intian paras paikka elää on sen sosialistisin osavaltio.Tuosta tulee lähinnä mieleen:

"On valehtelijoita, P*rkeleen valehtelijoita, ja sitten on tilastotieteilijöitä".

Ei nuo tiedot mitenkään todista juuri yhtään ja mitään. Tuo on lähinnä propagandaa. Jos halutaan jotain oikeita tietoja saada (ja loppujen lopuksi empirismi ei toimi jokatapauksessa kovin hyvin vertailu mahdottomuuden takia), niin pitää kyllä antaa PALJON kattavammat tiedot kuin tuossa artikkelissa.

Mutta tottakai jos lukee mediaa, joka kilahtaa sosialismiin ja ottaa sen kaltaiset tilastot, niin ne tilastot myös saadaan. Kysehän on uskonnosta ei tieteestä.

Katoin muuten just et Tanska on maailman 8:sannes ekonomisessa vapaudessa. Haluat varmaan arvioida valtion sosialistisuutta uudestaan... (Tää tilasto on tosin typerästi painotettu, joten ei ole kovin hyvä, mutta kertoo silti ihan tarpeeksi). Yksi tärkeä indikaattori eli valtionkulutus sai huonot pisteet, muuten on helppo asioida. Valtion kulutushan oli 50% taloudesta, eli ei mitenkään merkittävästi suurempi kun suomen, usan... jne. Todistaa vaan sen, että kyse on usein ihmisten mielikuvista eikä siitä, mitä taloudessa oikeasti tapahtuu.
Onko mielestäsi yli 50%:n prosentin valtionkulutus kapitalistisen vai sosialistisen talousjärjestelmän piirre?
Taloudellinen vapaus, jonka mainitsin jo, ei ole ristiriidassa sosialismin kanssa nykymerkityksessään kovinkaan paljon. Esimerkiksi vapaakauppa oli yksi Marxin keskeisistä tavoitteista.

Tuo "tilastot ei kerro mitään" on valhe, ja tiedät sen varsin hyvin. Tilastoissa on virheitä, mutta yleisesti numerot ovat luotettavimpia kuin teoriat. Jos vaikka sen sijaan että kutsut tilastojani valheiksi esittäisit ne oikeat tilastot.

Mitä tietoja tai lähteitä minun olisi pitänyt lisätä artikkeliini tehdäkseni siitä sinulle tarpeeksi kattavan? Lähteistä löydät linkit kaikkiin väitteisiini. Toki useat niistä ovat vasemmistolaisia (eivät kaikki, yksi on esimerkiksi sijoittajille tarkoitettu sivusto), sillä Chavez itse on vasemmistolainen.
Kyllä sosialismi väkisinkin vie taloudesta vapauden... Ja tuo 50% ei yksin kerro loppujen lopuksi siitä "sosialistisuus asteesta" paljoakaan. Kuitenkin muilta piirteiltään Tanska on vapaa, joka nettoaa kahdeksannen sijan vapausindeksissä. Valtion kulutus ei ole ainoa sosialismin piirre.

En tarkoittanut, että tilasto on valhe, vaan että se on erittäin tarkoitushakuinen (vaikka toki ei näitä itse tilastojakaan ihan täydestä kannata ottaa). Itsekkin voin ottaa samplen talouden kahdesta kohdasta ja todistaa vaikka että ideologia nimeltä "maailmantuhoojat" on kaikkein tehokkain, valitsemalla vaan sopivat tilastot jota katsoa.

Esim. Tottakai köyhyydestä päästään hetkellisesti. Printataan perkeleesti rahaa ja otetaan velkaa. JNE. Tuo ei ole tiedettä vaan propagandaa.

Enivei, miksi valitsit juuri tanskan? Jopa USA, Suomi ja Ruotsi on kaikki monessa mielessä sosialistisempia. Ja noista kaikki onkin Tanskan takana talousvapaudessa.

EDIT: Joku tais aikasemmin sanoa, että tanska on 9. vapausindeksissä. Ja siis se on kahdekssas, jos jotain ihmetyttää, että miksi minun tekstissä se on 8. ja toisessa 9. Varmaan tullut typ0.

Mitä tekemistä Tanskalla ja sosialismilla on keskenään. Paikallinen keskusta(venstre) ja kokoomus siellä hallituksessa istuvat. Kansanpuolueen tuolla tekevät päätöksiä.

tsarbombastic
Seuraa 
Viestejä132
JärkiAjattelia
tsarbombastic
JärkiAjattelia

Tuosta tulee lähinnä mieleen:

"On valehtelijoita, P*rkeleen valehtelijoita, ja sitten on tilastotieteilijöitä".

Ei nuo tiedot mitenkään todista juuri yhtään ja mitään. Tuo on lähinnä propagandaa. Jos halutaan jotain oikeita tietoja saada (ja loppujen lopuksi empirismi ei toimi jokatapauksessa kovin hyvin vertailu mahdottomuuden takia), niin pitää kyllä antaa PALJON kattavammat tiedot kuin tuossa artikkelissa.

Mutta tottakai jos lukee mediaa, joka kilahtaa sosialismiin ja ottaa sen kaltaiset tilastot, niin ne tilastot myös saadaan. Kysehän on uskonnosta ei tieteestä.

Katoin muuten just et Tanska on maailman 8:sannes ekonomisessa vapaudessa. Haluat varmaan arvioida valtion sosialistisuutta uudestaan... (Tää tilasto on tosin typerästi painotettu, joten ei ole kovin hyvä, mutta kertoo silti ihan tarpeeksi). Yksi tärkeä indikaattori eli valtionkulutus sai huonot pisteet, muuten on helppo asioida. Valtion kulutushan oli 50% taloudesta, eli ei mitenkään merkittävästi suurempi kun suomen, usan... jne. Todistaa vaan sen, että kyse on usein ihmisten mielikuvista eikä siitä, mitä taloudessa oikeasti tapahtuu.
Onko mielestäsi yli 50%:n prosentin valtionkulutus kapitalistisen vai sosialistisen talousjärjestelmän piirre?
Taloudellinen vapaus, jonka mainitsin jo, ei ole ristiriidassa sosialismin kanssa nykymerkityksessään kovinkaan paljon. Esimerkiksi vapaakauppa oli yksi Marxin keskeisistä tavoitteista.

Tuo "tilastot ei kerro mitään" on valhe, ja tiedät sen varsin hyvin. Tilastoissa on virheitä, mutta yleisesti numerot ovat luotettavimpia kuin teoriat. Jos vaikka sen sijaan että kutsut tilastojani valheiksi esittäisit ne oikeat tilastot.

Mitä tietoja tai lähteitä minun olisi pitänyt lisätä artikkeliini tehdäkseni siitä sinulle tarpeeksi kattavan? Lähteistä löydät linkit kaikkiin väitteisiini. Toki useat niistä ovat vasemmistolaisia (eivät kaikki, yksi on esimerkiksi sijoittajille tarkoitettu sivusto), sillä Chavez itse on vasemmistolainen.
Kyllä sosialismi väkisinkin vie taloudesta vapauden... Ja tuo 50% ei yksin kerro loppujen lopuksi siitä "sosialistisuus asteesta" paljoakaan. Kuitenkin muilta piirteiltään Tanska on vapaa, joka nettoaa kahdeksannen sijan vapausindeksissä. Valtion kulutus ei ole ainoa sosialismin piirre.Ainakaan Tanskassa ei ole vienyt. Jos Tanska ei mielestäsi ole sosialistinen, fine. Mutta sen se erottuu muista maista piirteillä jotka ovat ominaisia juuri sosialistiselle ajattelulle ja jotka sosialistinen liike on toteuttanut. Tämä ei tarkoita että kaikki mitä sosialistinen liike on toteuttanut on sosialismia tai että kaikki sosialistiset tavoitteet toteutuvat Tanskassa.

En tarkoittanut, että tilasto on valhe, vaan että se on erittäin tarkoitushakuinen (vaikka toki ei näitä itse tilastojakaan ihan täydestä kannata ottaa). Itsekkin voin ottaa samplen talouden kahdesta kohdasta ja todistaa vaikka että ideologia nimeltä "maailmantuhoojat" on kaikkein tehokkain, valitsemalla vaan sopivat tilastot jota katsoa.Etkä pysty. Jos pystyt, niin tee se. Jos tilastoja löytyy todistamaan puolesta tai vastaan niin todista minun tilastoni vääriksi toisilla tilastoilla. Mitä tarkoitat samplen ottamisella kahdesta talouden kohdasta?
Tilastoja voidaan valikoida, kuten kaikkia faktoja, mutta ne eivät tee niistä epäluotettavia.

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

tsarbombastic
Seuraa 
Viestejä132
googeli
Mitä tekemistä Tanskalla ja sosialismilla on keskenään. Paikallinen keskusta(venstre) ja kokoomus siellä hallituksessa istuvat. Kansanpuolueen tuolla tekevät päätöksiä.Piirteet, jotka erottavat Tanskan vahviten toisista maista, veroaste ja tulotasa-arvo, ovat sosialistisen puolueen ansiota. Esim. flexicurity malli, johon työmarkkinat perustuvat. Esim.. suuri valtionomistus, progressiivinen pääomaverotus, tulotasa-arvo ja korkea veroaste yleisesti mielletään logiikaltaan enemmän sosialistisiksi kuin kapitalisiksi.

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
tsarbombastic
Onko mielestäsi yli 50%:n prosentin valtionkulutus kapitalistisen vai sosialistisen talousjärjestelmän piirre?

Tämä riippuu vain yhdestä asiasta eli siitä mihin verotulot käyetään. Jos verotulot käytetään aseteollisuuteen ja autobahnojen rakentamiseen ja virkamiesten palkkaamiseen, niin kyse on sosialistisen talousjärjestelmän piirre. Jos taas verotulot pumpataan vapaille markkinoille tulonsiirtona tukemaan kapitalistista talousjärjestelmää niin kyse on kapitalistisen järjestelmän piirre. Kapitalismille korkea verotus on vain hyvä asia, koska rikkaat laittavat rahansa kumminkin timantteihin ja muihin täysin turhiin ulkomailta tuotuihin ylihinnoiteltuihin ylellisyystuotteisiin, joilla ei ole mitään kotimarkkinoita tukevaa taloudellista vaikutusta. Joten on kapitalismin kannalta vain hyvä jos rikkailta verotetaan 50% ja annetaan rahat paremmille kuluttajille eli köyhille.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat