Seuraa 
Viestejä45973

Kaksoisrakokoe osoittaa, että hiukkasella on aallon ominaisuuksia. Se voi kulkeaa useaa reittiä yhtäaikaisesti, kuten aalto vedessä. Mutta ilmiötä on mahdoton havaita, koska havaitseminen on vuorovaikutusta, ja vuorovaikutus ohjaa hiukkasen käyttäytymistä.

Itse kehittelin tämmöisen ajatuskokeen:

Yksi fotoni laukaistaan haarautuvaan putkeen. Kumpaa reittiä fotoni kulkee putkessa, on absoluuttista sattumaa. Mikään voima ei vaikuta fotonin kulkuun. Kvanttimekaniikan mukaan fotoni kulkee molempia reittejä potentia-aaltoina, koska muuten todellisuuteen syntyisi repeämä toteutumattoman todennäköisyyden osalta.

Olenko ymmärtänyt oikein?

Kommentit (8)

Eusa
Seuraa 
Viestejä16951
jkiukko
Mikä on potentia-aalto?

Tarkoittaneeko absorboitumisen todennäköisyysaaltoja...?

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Titanic
Seuraa 
Viestejä1388

Silmät ovat eräässä mielessä KAKSOISRAKO. Voiko yksi fotoni ollessaan aaltovaiheessa mennessään silmistä sisään kahdentua. Eli tavallaan yksi fotoni menisi sisään molemmista silmistä. Muodostaen kaksi erillistä fotonia.

                                                     SILMÄ OIKEA      ooooo fotoni yksi ooooooo

fotoni nolla-----yksi aalto-----

                                                     SILMÄ VASEN       ooooo fotoni kaksi oooooo

Mielestäni voi. Mutta miten? Kuinka yhdestä fotonista voi tulla kaksi fotonia. Kuinka fotoni voi tehdä tyhjästä itselleen identtisen kopion. 

WSolsticeHOu
Seuraa 
Viestejä3618

"mikään voima ei vaikuta fotoniin"

Kyllä vaikuttaa.

Valo koostuu aalloista ja fotoneista.

Aallot koostuvat ziljoonista erillisistä tihentymistä joita meidän laitteilla ei voi havaita, mutta jotka kuljettavat fotoneita mukanaan.

Aaltojen erilliset tihentymät vuorovaikuttavat keskenään ja näin aallot vuorovaikuttavat myös erillisinä kokonaisuuksina keskenään.

Rakkautta
1038
:)

Ikuista kierrätystä. Mr. Nice Pressure

Lyde19
Seuraa 
Viestejä5089

Niin jos tehdään sellainen koe että katsot takassa hiipuvaa käkälettä ensin toinen silmä peitettynä niin onhan selvää että siinä yksi fotoni lähtee himmeästä hiiloksesta ja saapuu yhteen silmään. Sitten katsot molemmilla silmillä viimeisillään hiipuvaa hiillosta niin fotonin täytyy nyt kahdentua kahteen silmään. Aalto-hiukkas dualismin mukaan fotoni saapuu toiseen silmään fotoni-hiukkasena ja toiseen silmään sm-aaltona.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat