Seuraa 
Viestejä45973

Onko mahdollista kehittää aaltojen liikkeestä energiaa?
Ja miten se onnistuisi?

Kommentit (7)

Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Merien aalloista energian ottaminen on sikäli ongelmallista, että se poista energiaa merivirtauksista. Tämä johtaa merivirtauksien hidastumiseen, jolla on omat huomattavat ilmastovaikutuksensa. Esimerkiksi Euroopan ilmasto riippuu Golf-virrasta ja jos me ruvettaisiin ottamaan luokkaa terawatteja energiaa merivirtauksista niin tällä olisi huomattava ja ennustamaton ilmastovaikutus. Merivirtojen, aaltojen ja tuulen maksimaalinen teoreettinen uudistumisnopeus on arvioiden mukaan vain noin 70 TW, mikä on samassa suuruusluokassa kuin maailman energiankulutus eli noin 50 TW. Tämä tarkoittaa käytännössä että jos tuuli ja aaltovoimaa hyödynnetään terawatteja, niin tällä alkaa olemaan jo vakavia ilmastovaikutuksia.

Tätä on tietenkin vaikea arvioida mutta eräiden arvioiden ja mallinnusten mukaan aaltovoiman ja tuulivoimen huomattavan hyödyntämisen ilmastovaikutus olisi samassa suuruusluokassa, kuin hiilidioksidipitoisuuden kaksinkertaistuminen. Jos ilmastomalleihin on uskominen, niin tämä ei ole lainkaan hyvä asia eikä tätä ilmastovaikutusta voida neutralisoida vain ahkeralla metsittämisellä kuten hiilidioksidin ilmastovaikutus voidaan neutralisoida.

Joten ei ole mahdollista ottaa energiaa aaltovoimasta, koska sen ympäristövaikutukset ovat suuemmat kuin hiilen polttamisen ympäristövaikutukset. Onneksi se on vielä sen lisäksi kallista eikä ole tiedossa teknologiaa, joka pystyisi tuottamaan aaltovoimaa kilpailukykyiseen hintaan laajassa mittakaavassa.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372
CE-hyväksytty
Mäkin oon miettiny että jos laitais moottoriteiden meluaitoihin pietsoelementit keräämään autojen äänienergiaa. Mutta jos se energia otetaan purkkiin ni autot ei enää kulje.

Ei autot lopettaisi kulkemista, koska ne on systeemisesti irrallaan, toisin kuin aallot. Sen sijaan autojen ääniaaltojen kerääminen lisäisi entropiaa eli poistaisi systeemistä vapaata energiaa, mikä johtaisi ilmaston lämpenemiseen. Lisäksi sillä olisi seurausvaikutuksena se että se poistaisi liikenteen melun energiaa, joten ihmiset eläisivät pidempää ja terveempinä, koska heidän stressitasonsa laskisi ja tällä taas olisi negatiivinen vaikutus ilmastolle, koska se lisäisi kulutusta.

Turha yrittää, kaikki tavat yrittää tuottaa energiaa uusiutuvista energianlähteistä johtaa peruuttamattomaan ilmastonmuutokseen. Joten käytetään nyt ne uusiutumattomat energianlähteet loppuun ja aletaan sitten tuottamaan energiaa kylmäfuusiolla.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Eikös merivirrat saa energiansa maapallon pyörimisestä ja kuun aiheuttamasta vuorovedestä? Joku viisaampi osannee laskea minkä verran merestä saisimme energiaa ennen kuin pääsisimme edes lähelle sitä energiamäärää joka merien liikkeisiin on sitoutunut.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat