Seuraa 
Viestejä45973

Saksalainen Andreas Kirchner sanoo, että energiansäästölamppujen ympärille muodostuu niiden palaessa elektronista myrkkysumua (electronic smog), eikä niitä pitäisi käyttää tuulettamattomissa tiloissa eikä ihmisen pään lähellä ollenkaan. Britit toppuuttelevat ja sanovat että asia vaatii lisätutkimuksia.

Israelilaistutkija sanoo, että jos energiansäästölamppuja poltetaan myöhään yöllä (vai myöhään yöhön eli kauan aikaa?), ne lisäävät rintasyöpää. Tämä johtuu siitä, että energiansäästölamppujen valo estää hehkulamppujen valoa enemmän melatoniinihormonin muodostumista ihmisessä.

Energy saving light bulbs 'contain cancer causing chemicals'

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Puuhevonen
Seuraa 
Viestejä5372

Jotenkin tämä ei ole yllättävää. Energiansäästölamput olivat varmaan isoimpien poliittisten virheiden joukossa, mitä on tehty viimeaikoina. Tokihan biopolttoaineet ovat ihan omas luokassaan, mutta se pieni osuus mikä valaistuksella on, on toki pilattu kovin pahoin.

Arvioisin itse, että energiansäästölamput ovat viivästyttäneet noin kahdella vuodella ledilamppujen tuotekehitystä, kun niiden pitää kilpailla yritysten tuotekehitysresursseista ja markkinoista energiansäästölamppujen kanssa. Jos Ledilamput joutuisivat kilpailemaan hehkulamppujen kanssa, niin tokihan ne olisi jo nykyisin kannattavia.

PS. opetelkaa siivoamaan noi linkit. linkin ympärille ei tarvitse laittaa URL-tageja, koska foorumisofta osaa lyhentää linkin. Jos linkin ympärille laittaa url-tagit, niin se venyttää foorumin lukukelvottomaksi.

Esimerkiksi näin:
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ko ... amaan.html
Huomaat että foorumi automaattisesti lyhentää linkin. Olisi toivottavottavaa että hieman otetaan muita ihmisiä huomioon.

»According to the general theory of relativity space without aether is unthinkable.»

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Alkaa revetä viherpuoli kautta linjan. Ilmastosopimukset ovat mennyttä, tuulivoiman tukiaiset laskee kuin lehmän häntä kaikkialla maailmalla, ekopolttoaineet havaitaan 1 toisensa jälkeen turhiksi päästöjen osalta, jne. Juuri luin uutisen jossa kerrottiin suomalaisen viherinnovaatiopiiperryksen saaneen valtion tilintarkastajat ärähtämään täysin tuloksettomana. Tämä co-maailmanloppu on kaluttu luu. Seuraava maailmanlopputeoria pitää saada myllyyn ja vauhtiin pikapikaa. Muutoin rahavirrat ehtyvät.

Teen listan niistä koohotuksista jotka olen jo elänyt läpi. Kaikkea ei voi tietenkään muistaa.

Globaali sota massatuhoasein
Väestöräjähdys
Saastuminen ja happikato
Uskonnolliset maailmanloput
Tappava pandemia
Asteroidin törmäys
Magneettikentän kääntyminen
Vulkaaninen jytky
Otsonikerroksen tuhoutuminen ja kärventyminen
Jääkausi
Ilmaston lämpeneminen ja vedenpaisumus

Lämmitetäänkö joku noista uudelleen, vai onko Hollywood tilannut jonkin ihan uuden?

Katsokaapas muuten tilastoista, että pitikö radikaali ESL-energiansäästölupaus paikkaansa ja miten paljon co-päästöt pienenivät, vai oliko koko juttu pelkkää kusetusta x) Nythän sen PITÄISI näkyä alueellisella, kansallisella ja koko EU-tasolla..... Niinpä.

- Ubi bene, ibi patria -

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Puuhevonen

Arvioisin itse, että energiansäästölamput ovat viivästyttäneet noin kahdella vuodella ledilamppujen tuotekehitystä, kun niiden pitää kilpailla yritysten tuotekehitysresursseista ja markkinoista energiansäästölamppujen kanssa. Jos Ledilamput joutuisivat kilpailemaan hehkulamppujen kanssa, niin tokihan ne olisi jo nykyisin kannattavia.LEDejä on kehitetty 60-luvulta asti ja kilpailu on nykyään entistä kovempaa, silti tuloksia tulee entiseen tahtiin:

pmk
Seuraa 
Viestejä1855
Puuhevonen

Arvioisin itse, että energiansäästölamput ovat viivästyttäneet noin kahdella vuodella ledilamppujen tuotekehitystä, kun niiden pitää kilpailla yritysten tuotekehitysresursseista ja markkinoista energiansäästölamppujen kanssa. Jos Ledilamput joutuisivat kilpailemaan hehkulamppujen kanssa, niin tokihan ne olisi jo nykyisin kannattavia.

Olen vuosikymmeniä ollut sekaantuneena puolijohdelaitteiden ja niiden lämpötalouden suunnitteluun.

Ellei LEDeissä aleta käyttämään puolijohdemateriaaleja, jotka kestävät 400-500 C liitoslämpötiloja (nykyisten 125-175 C) sijaan, en ymmärä nykyfysiikan lakien perusteella, miten E14/E27 kokoisen hehkulampun kuoriin saataisiin rakennettua LED valolähde, joka tuottaa vähintäin 400/700 lm myös kattoruunuvalaimessa.

Moiset viritelmät kuolevat lämpöhalvaukseen hyvin nopeasti, jos ei päivässä, niin ainakin väittämät 10.000-100.000 h käyttöajoista ovat puhdasta huijausta.

Jos ihan oikeasti haluttaisiin päästä eroon hehkulampuista, E14/E27 valaisimien valmaistuksen kieltäminen olisi ollut paljon järkevämpää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat