Seuraa 
Viestejä45973

"Isännöitsijät junailivat asunto-osakeyhtiölaista itselleen kultakaivoksen kätketyn yliedustuksen avulla. Oikeusministeri sumutettiin väärään luuloon.

Kesällä voimaan tullut asunto-osakeyhtiölaki sortaa osakkaita, koska heiltä puuttui edustus lain valmistelussa.

Isännöitsijöille laki taas on erittäin edullinen siksi, että he juonivat itselleen valmistelussa yliedustuksen.

Kummankin operaation lonkerot kiertyvät Suomen Kiinteistöliittoon.

Lain valmistelusta vastannut oikeusministeri Tuija Brax vastasi Talouselämän kysymykseen osakkaiden osallistumisesta, että “Kiinteistöliitto edusti heitä”.

Kiinteistöliitossa asia nähdään toisin.

”Edustamme kiinteistöosakeyhtiötä. Emme ole osakkaiden edunvalvoja”, Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen sanoo.

Kiinteistöliiton jäseniä ovat taloyhtiöt, eivät niiden osakkaat.

Vastapuolen soluttama
Isännöintiliitto osallistui asiantuntijana uuden asunto-osakeyhtiölain valmisteluun.

Lisäksi isännöitsijät pääsivät vaikuttamaan lain tekstiin merkittävällä voimalla Kiinteistöliiton kautta. Kiinteistöliiton hallituksen kaikkiaan 24 jäsenestä peräti yhdeksän on isännöitsijöitä.

Oikeusministeri sumutettiin uskomaan, että Kiinteistöliitto edustaa taloyhtiöiden osakkaita.

Isännöitsijöiden vahva edustus heidän omien asiakkaidensa etujärjestössä herättää kysymyksen Kiinteistöliiton toiminnan tehosta ja todellisista tavoitteista."

[size=150:14324on7]Aiheesta aiemmin
Brax pudotti 2,5 miljoonaa isännöinti­loukkuun [/size:14324on7]
18.11.2010 9.39
.Miten ponnekkaasti taloyhtiöiden etujärjestö puolustaa jäseniään isännöitsijöiden laskutusjippoja vastaan, kun vastapuoli on soluttanut liiton hallinnon omilla edustajillaan?

Oikeusministeri Tuija Braxin johdolla valmisteltu ja eduskunnan yksimielisesti hyväksymä asunto-osakeyhtiölaki pudotti 2,5 miljoonaa asunto-osakeyhtiöissä asuvaa suomalaista isännöintiloukkuun, jossa he ovat alttiina isännöitsijöiden ja tarkastuskonsulttien ylilaskutukselle."

http://www.talouselama.fi/uutiset/artic ... e-18112010

Olen saanut tuntumaa siitä, millainen tuo loukku on. Siinä pelataan sitä rahapeliä, jossa toinen osapuoli ottaa vapaasti rahaa ja toisen osapuolen on pakko maksaa, koska laki on mikä on. Suuret isännöintifirmat liittoutuvat ja erikoistuvat keksimään keinoja vapauttaa osakkeenomistajat ja vuokralaiset rahoistaan.

Kommentit (2)

nomutta
http://www.asunto-osakkaat.fi/index.html[/quote]


Siellä näkyy olevan lakimies vastailemassa kysymyksiin.

Olen saanut käsityksen kuin osakkaat veisivät juttuja oikeuteen vain harvoin, vaikka Isännöinti ja huolto- sivut ovat täyttyneet kertomuksista, joista voisi päätellä aihetta käräjöinnin lisääntymiseen olevan.

Tietenkin katon alla vielä asuessaan tulee mieleen, että voi joutua oikeutta hakiessaan taivasalle, kun suurten isännöintifirmojen rahat riittävät pitemmän kaavan mukaisiin oikeudenkäynteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat