Seuraa 
Viestejä45973

http://www.poliisi.fi/intermin/biblio.n ... 292010.pdf

Kysymys kuuluu, luotatko poliisiin, kun puhutaan rikosten ennaltaehkäisystä, rikostorjunnasta kokonaisuudessaan, esitutkinnasta, rikostutkinnasta, järjestyksenvalvonnasta, poliisin sisäisestä tutkinnasta, lahjomattomuudesta sekä puolueettomuudesta?

Barometrin mukaan jopa 97% pitää poliisia erittäin luotettavana. Näin korkea luottamusprosentti vaikuttaa aivan liian korkealta, kun vertaa siihen, mitä mieltä ihmiset yleensä puhuttaessa heidän toiminnastaan ja tekemistä virheistään ovat. 97% kannatustuloksia on saatu lähinnä itä-blokin maissa, joissa "noin 3 prosenttia äänistä on hylätty".

Sivut

Kommentit (182)

Bushmaster
Kysymys kuuluu, luotatko poliisiin, kun puhutaan rikosten ennaltaehkäisystä, rikostorjunnasta kokonaisuudessaan, esitutkinnasta, rikostutkinnasta, järjestyksenvalvonnasta, poliisin sisäisestä tutkinnasta, lahjomattomuudesta sekä puolueettomuudesta?Riippuu poliisista/virkamiehestä henkilökohtaisesti.

Valtion palveluksessa on tänään virkamiehiä joiden henkilökohtainen vakaumus on että "ihminen ei voi täyttää (ihmiselle säädettyä) lakia" ja että "syntini saan anteeksi ripittäytymällä".

Koskien lapsiin kohdistuneen ruumiillisen/fyysisen ja/tai henkisen/psyykkisen väkivallan kartoitusta (laajuutta), katseet kohdistuvat alemmalla virkamiestasolla tehtyihin kirjallisiin päätöksiin. On olemassa tapauksia, jossa valtion (veronmaksajien) palveluksessa oleva virkamies näytön perusteella on tehnyt rikoksen, mutta asiaa tutkivan virkamiehen tekemä päätös on "ei rikosta" perustuen "rikoksen tekijä on virkamies".

Kirjalliset tiedot alemmalta virkamiestasolta ovat kokonaan tai osittain virheelliset - jonka seuraamus on, että ylemmällä virkamiestasolla (kansanedustajat, ministeriöt) tehdyt päätökset perustuvat osittain tai kokonaan virheellisiin/vääriin tietoihin - jonka seuraamus on, että kansa syyttää ylempää virkamiestasoa (kansanedustajia puolueesta riippumatta). Suomessa edellä mainittu on osatekijä Perussuomalaisten kannatuksen nousuun.

Että 'huonovointisuus kasvaa', 'viharikollisuus kasvaa', 'työttömyys kasvaa', 'ihmisoikeusrikkomukset kasvavat', 'väkivalta lapsia kohtaan kasvaa kodin ulkopuolella' j n e (valelääkärit, valepsykologit, valepoliisit, lapsia pahoinpitelevät rehtorit ja opettajat, potilaita ahdistelevat lääkärit, pidätettyjä ahdistelevat poliisit, lapsia ruumiillisesti ja/tai henkisesti pahoinpitelevät uskonnot) kustannuksineen on oire - taudin syy on selvittämättä, ja jos sitä ei selvitetä, yhteiskuntaa kannattava perusta rappeutuu ja hajoaa (ensisijaisesti kouluts, terveydenhuolto, lain valvonta), ja se tie johtaa aina "Afganistaniin" (katso Historia); Jokaisessa niemen notkossa ja saarelmassa on oma "talipää-päällikkö" ominen lakeineen ja aseineen.

Yllä oleva on huomioitu:

' Ihmisoikeusinstituutiolle tulee myös antaa niin laaja tehtävänkuva kuin on mahdollista ihmisoikeuksien edistämiseksi ja turvaamiseksi. Tehtävänkuvaan tulee sisältyä ihmisoikeuksien edistämiseen ja turvaamiseen liittyviä asiantuntija-, neuvonta- ja selvitystehtäviä sekä ihmisoikeuskasvatukseen, -koulutukseen ja -tiedotukseen sekä kansainvälisten ihmisoikeussitoumusten seurantaan kuuluvia tehtäviä.'

http://www.finlex.fi/fi/esitykset/he/2010/20100205.pdf

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Luotan poliisiin, heitä kiinnostaa pääosin vain sakkotulojen kartuttaminen. Teistöjä parantamalla parantuisi tieliikenneturvallisuus, riittävällä ja säännöllisellä toimeentulolla omaisuusrikokset vähentyisi ja huumausainerikokset katoaisi siirtymällä nollatoleranssista valvontaan, mutta niillä kaikilla on oma hintansa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luotatko poliisiin?

Vastasin esitettyyn kysymykseen "kyllä", perustuen kaikessa yksinkertaisuudessaan siihen, että Suomen kansa kokonaisuudessaan on Esivalta jota suojelee Suomen perustuslaki. Esivaltaa edustavat Suomen Kansan Edustajat - virkamiehet, k e Poliisit, ovat osa Suomen Kansaa ja edustavat Suomen perustuslakia. Virasta riippumatta, Esivaltaa (kansaa, veronmaksajia, valtiota) edustavan virkamiehen tehtävänä on ensisijaisesti suojella ihmisarvoa, kunniaa, omatuntoa, itsetuntoa, vakaumusta, oikeuksia (Lakia), sekä valvoa että niitä ei loukata millään tasolla.

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5024

Poliisikunta suorittaa kovalla prosentilla yksiviivaisesti heille määriteltyä tehtävää.

Henkilökohtaisesta ajatusmaailmasta johtuvia ylilyöntejä tapahtuu kuitenkin aika usein - erikoinen pukeutuminen, vanha auto tai murrosikä ainakin lisäävät riskiä joutua epäillyksi.

Alatason korruptoituminen lienee kuitenkin poliisikunnassa melko vähäistä toistaiseksi.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Poliisi on välttämätön instituutio ja liima joka pitää yhteiskuntaa koossa, mutta
luottamusta eivät ole minulta varauksetta saaneet. Laitos on yhtä luotettava kuin sen heikoin lenkki. Parempaan suuntaan on kuitenkin mielestäni menty paremman miehistön kulutuksen ja rekrytoinnissa tehtävän karsinnan avulla. Suomalainen poliisilaitos on kuitenkin kaikkine vikoineenkin yksi maailman parhaista. Kaikilla mittareilla. Korkeampiin vakansseihin suoraan tulevilta valitettavasti ei sovelleta saman tyyppistä karsintaa kuin miehistön osalta ja se näkyy toisinaan aika hyvin yksittäisten henkilöiden kohdalla.

- Ubi bene, ibi patria -

Poliisin ehkä voi useimmissa tapauksissa luottaakkin, mutta suomalainen oikeuslaitos usein näyttää siltä kuin Pasilan kirjoittajat olisivat ohjailemassa kyseistä farssia. Se omalla tavalla nakertaa kyllä uskoa poliisiinkin.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Suomalaiset poliisit kyllä tekevät pääpiirteittäin työntä oikein hyvin, mutta heille annetut työkalut ja vaatimukset ovat usein vääriä. Suomessa poliisille on annettu jopa hieman liikaakin luotettavuutta, saavat tehdä kotietsintöjä oman harkintansa perusteella ja lähes lyömätön syytesuoja ja oikeusturva. Kun poliiseihin Suomessa uskotaan liikaa, niin sen seurauksena tulee niitä poliisien tekemiä raiskauksia ja muita vastaavia. Ei ole ihan järkevää luottaa siviilissä olevaa poliisia ja mennä hänen kotiinsa yöksi. Suomessa ihmiset aivopestään vain luottamaan poliisiin, vaikka toisaalta olisi hyvä opetta lasten tuntemaan omat oikeutensa poliisiakin kohtaan. Ainakin omana ainani koulussa opetettiin poliisin olevan absoluuttisesti aina oikeassa.

Olisi hyvä jos äänestyksessä olisi ollut enemmän kuin kaksi vastausvaihtoehto. Vastasi kielteisesti kysymykseen, suhtaudun aina ylivaltaan kyseeenalaistavasti.

Itäblokkimaisen aivopesun tulos. Noilla valtuuksillaan toimiva laitos joka valvoo itse itseään on mahdoton toimia rikkeettä. Tutkinnat kun ovat salaisia niin niiden katveessa voi toimia vapaasti, varsinkin kun "yleisö" on luottavaista nöyrää ja virkamerkkiä vilauttaen hiljentää kriitikot. Väärintoiminnan kohteiksi valikoidaan huonossa asemassa olevia josta ei voi toimia vastaan, heikkouttaan tai köyhyyttään. Jos esimerkiksi poliisin ahdistelua vastaan tarvitsisi palkata turvamies tms.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Toistaiseksi.

Ei ole omalle tai lähipiirin kohdalle osunut epäluotettavaa poliisia. Systeemistä en sano mitään.

Pidätän oikeuden muuttaa mieltäni.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Olisi joskus hyvä tehdä kysely, jossa kysyttäisiin, että onko syytetyllä oikeus vaieta, oikeus tehdä muistiinpanoja, oikeus kieltäytyä allekirjoittamasta esikuulustelupöytäkirjaa, oikeus saada oikeutensa kirjallisena, oikeus saada tietää syyttäjän oikeudessa käyttämästä todistusmateriaalista ja yleisesti vähintään samat oikeudet kuin syyttäjällä. Uskonpa että suomalaisten ihmisten tiedot omista oikeuksistaan poliisia kohtaan on jotain pohjois-korean tasoa. Täällä ei yhtään suvaita poliisit toimien kyseenalaistamista, toteltaisiin varmaan täysin juopunuttakin poliisia kyseenalaistamatta mitään. Ollaan kauhusta kankeana putkan nurkassa kuulustelua odottaessa ja hoetaan itsellemme: "Toivottavasti se poliisisetä ei lyö, toivottavasti se ei tee mitään pahaa... Pakko valehdella se naapurin Tauno päätekijäksi, niin pääsee edes joskus niiden poliisien kynsistä." Kiitoksia Suomen itä-Saksasta lainattu peruskoulujärjestelmä, ihmiset eivät osaa vaatia omia lakisääteisiä oikeuksiaan.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Toisaalta luotan Poliisiin mutta en luota yksittäiseen poliisihenkilöön. Sellainen ihminen joka haluaa väkisin olla vallan vahtikoira ei herätä luottamusta. En luota mielisairaisiin ihmisiin. Paitsi pariin kyllä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
tietää
http://areena.yle.fi/audio/1305281604357

Kansa säikkyy polliisia. Osasyy miksi kallupeissa on niin derkkulaiset luvut. Tämä taas merkitsee ettette saa koskaa puolellenne ketään jos kyse on poliisista teitä vastaan.
Säikkyy? Enpä ole moista havainnut. Roskaväki saattaa säikkyä, mutta niillä ei ole mitään merkitystä.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat