Seuraa 
Viestejä45973

Tässä ketjussa voi heittää/ehdottaa omia järjettömiä ideoitaan mitkä enemmistö voi sitten teilata.

Omani on:

Suomi voisi alkaa suosimaan kotimaassa valmistettuja tuotteita antamalla niille verohelpotuksia ja sitävastoin ulkomailta tuoduista tavaroista verottaa merkittävästi enemmän, vähän samalla tavalla kuin makeis-alkoholivero tai esim. ekoystävällisten autojen verohelpotukset.

Toinen: Suomen sosiaaliturvan maksu-systeemin voitaisiin luoda malli missä perustoimeentulotukien/työttömyysrahojen eteen pitäisi tehdä pari tuntia viikossa töitä, jotain random yleishyödyllistä paskaduunia. Vähentäisi sossupummien määrää ja toisi halpaa työvoimaa valtiolle. Ranskassahan vissiin ajettiin juuri systeemi että pitää tehdä 5h viikossa duunia että saa ne tukirahat, Suomeen voitaisiin samantien pistää 10h

Kommentit (6)

vapaatyyli
Tässä ketjussa voi heittää/ehdottaa omia järjettömiä ideoitaan mitkä enemmistö voi sitten teilata.

Omani on:

Suomi voisi alkaa suosimaan kotimaassa valmistettuja tuotteita antamalla niille verohelpotuksia ja sitävastoin ulkomailta tuoduista tavaroista verottaa merkittävästi enemmän, vähän samalla tavalla kuin makeis-alkoholivero tai esim. ekoystävällisten autojen verohelpotukset.
Ei taida ihan onnistua näin EU:n, euroalueen ja WTO:n jäsenenä.

Toope
Seuraa 
Viestejä25222

EU ja kilpailusäännökset eivät tuollaisia suunnitelmia hyväksy. Tuo onnistuu, jos Suomi eroaa EU:sta, mitä en näe tapahtuvan. Tyhjänpäiväistä unelmointia siis.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tsarbombastic
Seuraa 
Viestejä132

Mainokset pois bussipysäkeiltä ja demokraattisesti valikoitua taidetta tilalle
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/04/18/taide-mainonnan-vastavoimana/

EU:n vaalijärjestelmä tekee mahdottomaksi sen, että vähemmistö edustaisi itse itseään. Tämä voitaisiin ratkaista poistamalla EU:sta vaalipiirit.
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/02/14/61/

Viinakortti, joka motivoi lopettamaan ja joka tarjoaa huumekeskusteluun vaihtoehdon kieltolain ja dekriminalisoinnin lisäksi.
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/03/01/koko-paihdepolitiikan-ratk...

Ohjelma jolla työn mukavuutta lisätään ja työttömyyttä vähennetään.
http://tsarbombastic.wordpress.com/2011/04/28/kaikesta-tyosta-kannattava...

Pohdintaa mm. sivilisaatioista, talousjärjestelmästä, historiasta, päihdepolitiikasta ja kansallisuudesta http://www.tsarbombastic.wordpress.com

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Ei toimi, koska:

Vanha tarina kertoo kolmesta yrittäjästä Afrikassa, jossa he kohtasivat elefantin. Saksalainen mietti mielessään, millaisia nahkasaappaita norsun nahasta saisi tehtyä. Amerikkalainen näki dollarin kuvat silmissään arvioidessaan norsunluun arvoa. Suomalainen mutisi itsekseen, että mitähän tuo norsu mahtaa minusta ajatella.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Miemiemie
Seuraa 
Viestejä148

Kaivoksille kiinteistövero, joka tilitetään sijaintipaikkakunnalle(50%) ja sen rajanaapureille. Kiinteistöveron suuruuden kunta saisi itse päättää, koska yksikään kunta ei perisi niin suurta veroa, että kaivos jäisi perustamatta tai suljettaisiin kannattamattomana, kun se tuo taivaan mannaa eli työpaikkoja.

Minimimäärä verolle voitaisiin kuitenkin asettaa, vaikkapa 100 000 euroa per kaivos. Siitä saisi sitten kunta päättä paljon perii ylimääräistä per hehtaari.

Niin ja valtion rajalle tullit kaikille ulkomaille vietäville uusiutumattomille raaka-aineille eli kaivostuotteille, jos niitä ei ole jalostettu Suomessa ollenkaan eteenpäin.

Miksi Suomen pitäisi sallia luonnonvarojensa ryöstö, kun jopa kehitysmaat pistävät kampoihin globaalille rosvolaumalle, joka ryövää luonnonvarat ja jättää saasteet jälkeensä?

Yksityisenä henkilönä toimivan elinkeinonharjoittajan alv-raja sellaiselle tasolle, jolla on mahdollista elättää itsensä. Poistuu tarve toimeentulotuen hakemiselle ja muidenkin etuuksien tarve vähenee. Myös turhat työharjoittelut vähenisivät. Tämän lisäksi toki kannustusta ja ohjausta valmistamaan/hankkimaan itse tuotteita ja myymään niitä toreilla ja Internetissä.

Työvoimapoliittiset kurssit ja koulutukset voisivat ohjata tällaisen oman "bisneksen" aloittamiseen. Bisnestä voisi pyöritellä miettimättä verotuksia ja muita vaikeita koukeroita.

Itse valmistetut tuotteet loisivat suoraan työtä niiden tekijälle, ja tuotteiden hankkiminen on rinnastettavissa palveluun (hankit tuotteita ja tuot ne lähelle kuluttajia).

Myös omia palveluita olisi helppo tarjota, kun siihen annettaisiin valtion toimesta kunnollinen kanava. Mol.fi palvelussa voisi olla osio, josta voi etsiä tarjolla olevia palveluja omalta paikkakunnaltaa ja tarjota palveluja kuten hitsausta, hevosen kengitystä, käännöstöitä, lumen pudotusta, puutarhan hoitoa, siivousta.

Jos joku älähtää että tämä luo matalapalkkaisia töitä ja sortaa kaikkein köyhimpiä päästäessä rikkaat nauttimaan halvoista palveluista, niin päin vastoin. Tämä luo töitä helposti niitä tarvitsevalle, ja normaali nykyinen tukijärjestelmä pitää huolen ettei ainakaan sitä vähempää voi saada. Kaikki on siis plussaa köyhän taloudelle, ja työ on todennäköisesti mielekästä ja vaihtelevaa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat