Seuraa 
Viestejä45973

Lopetin hiljattain tupakoinnin ja olen nyt huomannut, että alkoholi humahtaa päähän täysin eri nopeudella sekä voimakkuudella kuin ennen. Ennen pystyin helposti juomaan pienet pohjat ja baarissa koko illan omaa tahtiani ilman, että muisti menee ja tolkku katoaa. Mistäköhän tämä johtuu? Ja ei, ei ole kyse siitä, että joisin enemmän kuin ennen koska ei ole käsille niin tekemistä. Tuttavapiiristä löytyy samanlaisia kokemuksia.

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mahdollista tietysti, mutta epätodennäköistä. Nuori ikä (<30), terveellinen ruokavalio sekä alle vuosi sitten testatut maksa-arvot puoltaisi jotain muuta vaihtoehtoa. Muita ideoita?

Nikotiini on stimulantti, jolla lienee vaikutus aivoihin juodessa alkoholia. Myös jos on tupakoinnin lopettanut juuri niin kemiallinen tasapaino ei ole vielä löytynyt aivoissa ja alkoholi kompensoi välittäjäaineiden vajetta.

Eräs kaveri kertoi ekstaasilla olleen kumoava vaikutus humalaan. Oli juonut jonkin verran likööriä ja ekstaasin takia tuo pöhnäinen humala oli vain kadonnut.

Nikotiinilla on vaikutusta suolen liikkeisiin, jolloin alkoholin imeytyminen hidastuu poltettaessa. Lähdettä tälle en muista. Sen vaikutusmekanismia silti aloin uudelleen miettiä, koska asetyylikoliinin tapaan vaikuttavana aineena nikotiinin voisi kuvitella nopeuttavan suolen liikkeitä (ja niinhän se käytännössä tekeekin, ainakin peräsuolen osalta...) ja siten voisi päätellä, että imeytyminen parantuisi nikotiinin takia.

No, jokatapauksessa jollakin mekanismilla se nikotiini sitä ylävatsan toimintaa jarruttaa niin, ettei alkoholi imeydy normaalilla nopeudella.

Tähän on pakko sen verran vastata että itsellä meni homma täysin toisinpäin, lopetin 7kk sitten tupakanpolton ja tuntuu ettei viina käy nuppiin läheskään entiseen malliin. Silloin kun vielä poltti niin huomasi sen, että kun oli aikansa juonut ja sitten meni vetämään sen ekan tupakan sitte juomisen aloittamisen niin kilahti nuppiin.

ikr
Seuraa 
Viestejä177

Noin kai se ihmisillä yleensä, että se tupakka juomisen lomassa tuntuu vahvistavan/parantavan humalatilaa entisestään.
Tuli vaan mieleen ketjun aloittajalta, että onkohan juominenkin tupakoinnin lopettamisen jälkeen vähentynyt? Toleranssi kyllä yleensä kasvaa aika nopeasti. Jos vaikka kesälomalla juo 3x/vko niin loppulokesästä määrä mistä humaltuu kunolla on kasvanut aika suureksi. Siitä jos siirtyy kerran kuussa ryypiskelyyn niin eron kyllä huomaa. Poikkeuksia tietenkin on. Kesälomalla viinipullo ei tuntunut missään mutta vähän sivistyneemmillä juomistottumuksilla sama pullo johtaa konttausasentoon.

On se kyllä jännä tuo tupakka/viina yhdistelmä kun monet muuten täysin tupakoimattomat ihmisetkin kännissä polttavat röökiä ihan ketjussa.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat