Seuraa 
Viestejä45973

Aina puhutaan maahanmuuton haitoista. Täältäkin löytyy useita keskusteluja aiheesta. Mutta kai jokainen ymmärtää ettei ulkomaalaisia päästettäisi tänne, jos heistä ei olisi mitään hyötyä? Joten kerätään muutamia puoltavia argumentteja tänne.

Olen itse mukana kunnallispolitiikassa, joten voin kertoa että oma kaupunkini otti pakolaisia siksi, koska valtio maksaa heidän asumisensa ensimmäiset kolme vuotta. Uskomme että sinä aikana suunnilleen kaikki muuttavat pois, joten meille jää vain nettoa. Heillä on niin surkea asuinalue ja asunnot, että tuskin kukaan tänne jää.

Ylläolevaa argumenttia voisi kutsua osaoptimoinniksi. Kunta hyötyy, valtio ei, ja vahinko pannaan kiertämään, lopullinen maksaja on helsinkiläinen veronmaksaja.

Kunnassa on lisäksi ulkomaalaisia opiskelijoita. Heidät otettiin tänne, jotta paria keskiasteen koulua ei lakkauteta. Sinne ei ollut juurikaan kotimaisia hakijoita. Koulutuksen maksaa valtio ja kunta ei juurikaan maksa mitään heidän ylläpidostaan, paitsi sitten jos valmistuvat. Yleensä kuitenkin muuttavat siinä vaiheessa tai jopa ennen.

Olen siis esittänyt kaksi myönteistä asiaa ja molemmat koskevat kuntataloutta.

t. Reima

Sivut

Kommentit (121)

Kumpikin asia on kuitenkin kokonaisoptimoinnin kannalta negativiisia tai joltaansakin neutraaleja. Argumenttisi ei ole validi pitkällä tähtäimellä / suuremmassa mitassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä27104

Maahanmuuttoa käsitteleviä ketjuja on tarpeeksi. Tämän voisi yhdistää esim. tuonne.
http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/m...
Sorry, aiheellinen kysymys, mutta se käsittelee aivan samoja aiheita, joista on aiemminkin keskusteltu.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää, pommi-iskut ja jengit ovat sitä monikulttuurista Ruotsia, se on kehitystä." Liian monien mielestä"!"
http://tinyurl.com/jbs6kqp

No olipas raadollinen kertomus. Otetaan vähän valtiolta hyötyä ja toivotaan toivotaan.... ei ihmekään että useilla kunnilla menee huonosti. Ihme touhua.

Ja Tvomas vetää parhaimman... eihän niitä muun takia oteta kuin rahan tai naimisen takia.. kaikki muut syyt on hanurista ei helevetto. No toivonmukaan käsitin tapani mukaan väärin.

Kukaan suomalaisperäinen ei viitsisi pitää pizzeriaa kotimme lähellä keskellä pientaloasutusta. Hyviä pizzoja ja nopea toimitus. Hinnat eivät päätä huimaa.

...lähiöräkälöiden junttisakkia tuntuvat kovasti vituttavan. Tämä laskettanee hyödyksi. Miesten asema ei myöskään heikkene mahdollisten yhteiskuntaa muuttavien, lähi-idän tuulahdusten seurauksena. Naisten asema taas, no: .

noone
Seuraa 
Viestejä577
Feminine
Kukaan suomalaisperäinen ei viitsisi pitää pizzeriaa kotimme lähellä keskellä pientaloasutusta. Hyviä pizzoja ja nopea toimitus. Hinnat eivät päätä huimaa.

Pizzerian nimi ja omistus vaihtuu parin vuoden välein. Veroja ja sosiaalimaksuja ei makseta. Meillä on kanssa omassa talossa tollanen mamu-pizzeria. Menee ihan kaavan mukaan. Pankkikortilla ei koskaan voi maksaa koska "juuri nyt on kone rikki".

noone

Pizzerian nimi ja omistus vaihtuu parin vuoden välein. Veroja ja sosiaalimaksuja ei makseta. Meillä on kanssa omassa talossa tollanen mamu-pizzeria. Menee ihan kaavan mukaan. Pankkikortilla ei koskaan voi maksaa koska "juuri nyt on kone rikki".No "meidän" pizzerian nimi on ollut kyllä vuosikaudet ihan muuttumaton ja korttimaksu toimii aina. Pitää vain muistaa pyytää kotiin tilatessa, että ottavat sen laitteen mukaan.

Kyllä täälläkin on kaupunginosan paikallinen pulju toiminut samalla nimellä jo jotain päälle puoli vuosikymmentä. Aivan alkuun siinä tittelit vaihtuivat ja mentiin grillistä pitseriaan jne. mutta viimeisin näyttää aika pysyvältä. Polkee kyllä kotipitsat maan rakoon niin hinnassa kun laadussakin.

Mukavaa sakkiahan ne on mitä täällä päin liikkuu, tulee urheiltua välillä niitten kanssa, mutta jjooh enpä tiedä kannattaako niitä tuoda tänne kun omalla alueellani lienee yksi Suomen suurimmista työttömyysasteista. Tosin he ovatkin pakolaisia joten on eettisesti ihan hyvä pelastaa niitä tietty määrä vuodessa...

Monipuolistaa ruokatarjontaa aivan olennaisesti. Hyvää ja edullista varsinkin turkkilaisista ja muista aasialaisista.

Tänne otettavien määrää voisi nyt vähentää juuri työttömyyden vuoksi, mutta se ei saa merkitä rasistisia asenteita tai täällä olevien ja tänne jo asettuneiden aseman kärsimistä.

Romanian romaneista on kyllä ollut harmia. Mutta minulla on terveyskeskuksessa omalääkärinä aivan erinomainen virolainen. Mies taas kävi työterveysasemalla hoidattamssa itseään erinomaisella venäläislääkärillä. Ja kiinalaisia akupunktiolääkäreitä olen kuullut kehutun.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Eipä ole Suomessa paljon maahanmuuttajia, eikä näillä näkymin ole tulossakaan. Pakolaisia ja osaa turvapaikanhakijoista voidaan näillä määrillä auttaa ihan ilman mitään pakollista hyötynäkökulmaakin, vaikka tietysti mahdollisimman suuri hyöty yritetäänkin saada.

Ei maahanmuutosta ole mitään hyötyä. Aloittajan kertomus pisti naurattamaan (ja sitten itkettämään), miten väkisin keksittyjä hyviä puolia mamuista onkaan. Kunta saa valtiolta rahaa mamuista, mutta valtio menettää. Loppujen lopuksi maksajana on aina veron maksaja.

Joo tosiaan. Yhden kerran pummasin tupakan yhdeltä somalilta. Joten lisää vaan. Kenties saan joskus toisenkin tupakan.

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18662

Kun nyt puhutaan näistä mamuista, niin tarkoitetaanko kaikkia Suomeen ulkomailta muuttavia, EUn ulkopuolelta muuttavia, pakolaisia, MokkaMikkoja vai muslimeja vai mitä?

Pikkasen kun näyttäs maahanmuutaja olevan millon mitäkin riippuen tarinoitsijasta.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Koulussamme on ulkomaisia vaihto-oppilaita ympäri maailmaa - Venäjältä, Aasiasta, välimereltä ja amerikoista.

Kuntamme yritykset ovat ottaneet heitä harjoittelijoiksi jo vuosien ajan, ja sen seurauksena niillä on asiakassuhteita nyt vähän sinne sun tänne. Suomen markkinat ovat aikas pienet.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat