Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Aina puhutaan maahanmuuton haitoista. Täältäkin löytyy useita keskusteluja aiheesta. Mutta kai jokainen ymmärtää ettei ulkomaalaisia päästettäisi tänne, jos heistä ei olisi mitään hyötyä? Joten kerätään muutamia puoltavia argumentteja tänne.

Olen itse mukana kunnallispolitiikassa, joten voin kertoa että oma kaupunkini otti pakolaisia siksi, koska valtio maksaa heidän asumisensa ensimmäiset kolme vuotta. Uskomme että sinä aikana suunnilleen kaikki muuttavat pois, joten meille jää vain nettoa. Heillä on niin surkea asuinalue ja asunnot, että tuskin kukaan tänne jää.

Ylläolevaa argumenttia voisi kutsua osaoptimoinniksi. Kunta hyötyy, valtio ei, ja vahinko pannaan kiertämään, lopullinen maksaja on helsinkiläinen veronmaksaja.

Kunnassa on lisäksi ulkomaalaisia opiskelijoita. Heidät otettiin tänne, jotta paria keskiasteen koulua ei lakkauteta. Sinne ei ollut juurikaan kotimaisia hakijoita. Koulutuksen maksaa valtio ja kunta ei juurikaan maksa mitään heidän ylläpidostaan, paitsi sitten jos valmistuvat. Yleensä kuitenkin muuttavat siinä vaiheessa tai jopa ennen.

Olen siis esittänyt kaksi myönteistä asiaa ja molemmat koskevat kuntataloutta.

t. Reima

Sivut

Kommentit (121)

Kumpikin asia on kuitenkin kokonaisoptimoinnin kannalta negativiisia tai joltaansakin neutraaleja. Argumenttisi ei ole validi pitkällä tähtäimellä / suuremmassa mitassa.

Toope
Seuraa 
Viestejä24551
Liittynyt23.7.2006

Maahanmuuttoa käsitteleviä ketjuja on tarpeeksi. Tämän voisi yhdistää esim. tuonne.
http://www.tiede.fi/keskustelut/historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/m...
Sorry, aiheellinen kysymys, mutta se käsittelee aivan samoja aiheita, joista on aiemminkin keskusteltu.

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

No olipas raadollinen kertomus. Otetaan vähän valtiolta hyötyä ja toivotaan toivotaan.... ei ihmekään että useilla kunnilla menee huonosti. Ihme touhua.

Ja Tvomas vetää parhaimman... eihän niitä muun takia oteta kuin rahan tai naimisen takia.. kaikki muut syyt on hanurista ei helevetto. No toivonmukaan käsitin tapani mukaan väärin.

Kukaan suomalaisperäinen ei viitsisi pitää pizzeriaa kotimme lähellä keskellä pientaloasutusta. Hyviä pizzoja ja nopea toimitus. Hinnat eivät päätä huimaa.

...lähiöräkälöiden junttisakkia tuntuvat kovasti vituttavan. Tämä laskettanee hyödyksi. Miesten asema ei myöskään heikkene mahdollisten yhteiskuntaa muuttavien, lähi-idän tuulahdusten seurauksena. Naisten asema taas, no: .

noone
Seuraa 
Viestejä577
Liittynyt20.3.2011
Feminine
Kukaan suomalaisperäinen ei viitsisi pitää pizzeriaa kotimme lähellä keskellä pientaloasutusta. Hyviä pizzoja ja nopea toimitus. Hinnat eivät päätä huimaa.

Pizzerian nimi ja omistus vaihtuu parin vuoden välein. Veroja ja sosiaalimaksuja ei makseta. Meillä on kanssa omassa talossa tollanen mamu-pizzeria. Menee ihan kaavan mukaan. Pankkikortilla ei koskaan voi maksaa koska "juuri nyt on kone rikki".

noone

Pizzerian nimi ja omistus vaihtuu parin vuoden välein. Veroja ja sosiaalimaksuja ei makseta. Meillä on kanssa omassa talossa tollanen mamu-pizzeria. Menee ihan kaavan mukaan. Pankkikortilla ei koskaan voi maksaa koska "juuri nyt on kone rikki".No "meidän" pizzerian nimi on ollut kyllä vuosikaudet ihan muuttumaton ja korttimaksu toimii aina. Pitää vain muistaa pyytää kotiin tilatessa, että ottavat sen laitteen mukaan.

Kyllä täälläkin on kaupunginosan paikallinen pulju toiminut samalla nimellä jo jotain päälle puoli vuosikymmentä. Aivan alkuun siinä tittelit vaihtuivat ja mentiin grillistä pitseriaan jne. mutta viimeisin näyttää aika pysyvältä. Polkee kyllä kotipitsat maan rakoon niin hinnassa kun laadussakin.

Mukavaa sakkiahan ne on mitä täällä päin liikkuu, tulee urheiltua välillä niitten kanssa, mutta jjooh enpä tiedä kannattaako niitä tuoda tänne kun omalla alueellani lienee yksi Suomen suurimmista työttömyysasteista. Tosin he ovatkin pakolaisia joten on eettisesti ihan hyvä pelastaa niitä tietty määrä vuodessa...

Monipuolistaa ruokatarjontaa aivan olennaisesti. Hyvää ja edullista varsinkin turkkilaisista ja muista aasialaisista.

Tänne otettavien määrää voisi nyt vähentää juuri työttömyyden vuoksi, mutta se ei saa merkitä rasistisia asenteita tai täällä olevien ja tänne jo asettuneiden aseman kärsimistä.

Romanian romanit kyllä ovat ajautuneet tänä kesänä itä-suomeenkin asti että saa nähdä miten se tulee yleisesti vaikuttamaan.

Romanian romaneista on kyllä ollut harmia. Mutta minulla on terveyskeskuksessa omalääkärinä aivan erinomainen virolainen. Mies taas kävi työterveysasemalla hoidattamssa itseään erinomaisella venäläislääkärillä. Ja kiinalaisia akupunktiolääkäreitä olen kuullut kehutun.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat