Seuraa 
Viestejä45973

Onko mahdollista nykyteknologialla luoda ihminen ilman yhtä ainutta osaa muista ihmisistä?

Kommentit (8)

Pelottaa ajatuskin että voitaisiin. Voi kuvitella minkälaisia tappokoneita suurimmat armeijat alkaisivat valmistaa. Ehkä jonain päivänä. Näyttää ihmiseltä, toimii kuin ihminen, mutta rakennettu tappamaan ja tuhoamaan häikäilemättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siis nykyteknologialla voidaan pelkällä kantasolulla valmistaa kokonainen ihminen laboratoriossa ilman ihmistä (=naista)?

Voidaanko munasoluja tehdä laboratoriossa?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Telep

Voidaanko munasoluja tehdä laboratoriossa?Ei voida.

Kloonauksessa tarvitaan myös kohtu.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Ihminen ei osaa luoda elämää lainkaan laboratorioteitse. Lisääntyminenkin on vain osa prosessia, johon ihmisellä ei ole osaa eikä arpaa. Voidaan tietty työnnellä kapuloita rattaisiin ja manipuloida elämää, mutta ei osata synnyttää sitä kuolleesta materiasta.

Ei lainkaan.

anklebone
Seuraa 
Viestejä475

Jepjep.. ihminen ei saa aikaiseksi minkäänlaista täysin uutta elämää, tai ei ainakaan vielä, mutta epäilen vahvasti, että ei koskaan. Omasta mielestä ihmisen pitäisi ymmärtää kaikki kaikesta, jotta uutta elämää kyettäisiin "luomaan".

Ja toisaalta, miksi edes yrittää tehdä uutta elämää? "Varaosat" vielä jotenkin ymmärrän, mutta kokonaan uuden elämänmuodon, uuden lajin sekä suvun luominen on jotenkin turhaa ja tyhmää.
Ei sitä ihminen pysty tekemään itsestään parempaa, mikäli joskus "luomiseen" kykenisikin.. ja sitäpaitsi tämä luomus olisi kuitenkin varustettu monilla ihmisen puutteilla yms., koska olisihan tämä luomus vain huono kopio tai muunnos alkuperäisestä(tai useammasta lähteestä kootuista palasista), sekä se olisi tekijänsä näköinen..

Voin todellakin olla väärässä, mutta mielestäni ihmisen on aivan turha edes yrittää lähteä haastamaan maailmankaikkeutta "luomistyössä".

Olisi paljon parempi roikkua puussa ja syödä banaania.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156

Johan tätä on jonkun aikaa tutkittu, toisesessa maailmansodassakin kehitettiin elinsiirtotekniikoita ihmiskokein ja vaikka mitä. Imeisesti aluperin oli tarkoitus parantaa omia loukkaantuneita toisten raajoilla ja elimillä. Ihan hyödylliiä ne ihmiskokeet oli, ei nykaikana voida enää tehdä vastaavia kokeita. Suurimmat rajoitukset ihmisten perimän jalostuksessa ja tutkimuksessa on eettiset näkökulmat, ei pidetä hyväksyttävänä "jumalana leikkimistä". Kuitenkin tämä ala on nyt kehittynyt sodankin jälkeen. 70-luvulla tajuttiin DNA:n rakenne, joka ilmeisesti selittää koko perimän ja geenien toimintamekanismin. Nykyään ollaankin jo luettu useiden eläinten DNA ja jo opittu vähän niitä manipuloimaankin. Vissiin jo parhaimmillaan on saatu luotua synteettinen DNA ja se on saatu soluun vieläpä elämäänkin. Erilaisia eläimiä on kloonailtu, mutta siinä on kai ollut jotain ongelmaa vielä, ne ykilöt on ollut melko heikkokuntoisia. Kuitenkin tämä asia on vasta muutaman vuosikymmentä sitten lähtenyt kunnolla alkuun ja valtavasti on vielä tietämättömyyttäkin. Sinänsä itse perimän ja geenien logiikkaa on jo tuhansia vuosia tutkittu, vaikka itse taustalla ollutta syytä ei ole osattu selittää. Peruskoulussakin ainakin opetukseen kuuluu verityyppien periytymisen logiikan opettaminen.

Onko nykyään jo mahdollista teknisesti saada 70 vuotias näyttämään 20 vuotiaalta niin ulkoisesti kuin toiminnallisesti?

Elimiähän on jo saatu palaamaan nuorempaan tilaan, korjaamalla kudoksia. Joten periaatteessa koko ihmisen korjaamisen pitäisi samalla tekniikalla olla mahdollista.

Elän toivossa, että minun elinaikanani pääsisin käsiksi teknologiaan jolla voisin elää täyttä päätä vielä seuraavallakin vuosisadalla. Olen 20 vuotias.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat