Seuraa 
Viestejä45973

Uskotteko sen tapahtuneen?
Tai voitteko todistaa, ettei sitä ole tapahtunut tai että se on tapahtunut?
Itse en usko sen tapahtumiseen ja se tuntuu tieteellisetikin erittäin epäilyttävältä.
Kerätä nyt eläimet eri puolilta maailmaa - vaikka Jumalan avulla - arkkiin, jonka jälkeeen maailma olisi jatkunut kaikkien lajien kannalta kuten ennenkin???
Mitä useiden kymmenien kilometrien paksuinen vesikuorma olisi vaikuttanut maan kiertorataan ?
Jos vajaassa parissa kuukaudesa ( 40 vrk ) olisi satanut esim. 20 km korkea vesimäärä, olisi joka päivä pitänyt sataa keskimäärin 500 m / pv ( jos veden pinta nousisi 20 km ).
Vaikuttaa jotenkin historian kertomukselta, joka on samalla tasolla kuin Raamatun luomiskertomus.
U-kirjallahan on oma vastauksensa tähänkin.
Vai onko mitään vedenpaisumusta edes ollutkaan?

Sivut

Kommentit (117)

Kyllä tuohon aikaan on oikeastikkin tapahtunut kaiken näköistä mikä antaisi pohjaa mahdolliselle vedenpaisumukselle:

"Mesopotamian tulvat
Leonard Woolleyn 1920-luvulla johtamissa arkeologisissa kaivauksissa Mesopotamiasta löydettiin savikerrostumia, joita on pidetty todisteena alueella 3000-luvulla eaa. sattuneista valtavan tuhoisista tulvista.

Mustanmeren tulva

Vuonna 1998 Columbia Universityn geologit William Ryan ja Walter Pitman julkaisivat tutkimuksensa, jonka mukaan Mustanmeren allas olisi noin 5600 eaa. äkillisesti täyttynyt sinne Bosporin kautta syöksyneistä vesistä.

Jääkauden loppuvaiheessa jäätikön eteläosan sulamisvedet olisivat valuneet Mustaanmereen. Koska merenpinta oli nykyistä alempana, Mustameri oli tuolloin makeavetisenä järvenä, jonka laskujoki oli Bosporin paikalla. Kun Mustanmeren valuma-alueella ollut osa Euroopan jäätikköä oli loppuun sulanut, Mustaanmereen laskevien jokien virtaama pieneni ja osa niistä kääntyi laskemaan Pohjanmereen.

Tämän seurauksena Mustameri alkoi vähitellen kuivua, koska siitä haihtui enemmän vettä kuin siihen virtasi, ja myös sen laskujoki kuivui. Mutta kun myöhemmin myös Fennoskandian ja Pohjois-Amerikan jäätiköt sulivat, meren pinta kaikkialla maailmassa ja myös Välimeren pinta nousi, kunnes se lopulta saavutti Bosporin pohjan tason ja merivesi alkoi äkillisesti syöksyä Mustaanmereen ja sen jo kuivileen jääneille rannikoille. Lyhyessä ajassa kaikkiaan 155,000 km² maata olisi jäänyt veden alle.

Theran purkaus
Geologisten ja arkeologisten todisteiden mukaan Aigeanmeren Theran eli Santorinin saarella on noin 1630 - 1600 eaa. tapahtunut erittäin voimakas tulivuoren purkaus ja sen aiheuttama tsunami.

Los Alamosin kansallisen laboratorion arkeologi Bruce Masse on analysoinut 175 tulvamyyttiä eri puolilta maailmaa. Niitä tutkittuaan hän päätyi hypoteesiin, jonka mukaan ne olisivat voineet saada alkunsa samasta tapahtumasta. Sellaiseksi hän esitti Intian valtamereen lähelle Madagaskaria törmännyttä asteroidia, joka olisi toukokuun 10. päivän aikoihin 2807 eaa. aiheuttanut laajalle levinneen, jopa 150 - 300 metrin korkuisen tsunamin. Asteroidin törmäyslämpö olisi lisäksi höyrystänyt äkillisesti suuren määrän merivettä, joka sitten olisi tullut rankkasateena maahan aiheuttaen tulvia muuallakin kuin rannikoilla. Juuri ennen törmäystä asteroidi olisi näkynyt taivaalla suurena tulipallona, jollaisen monet myytit kertovatkin näkyneen juuri ennen vedenpaisumusta."


Sitten vielä se fakta, että niiin monella eri kulttuurilla/uskonnolla on samankaltainen kertomus vedenpaisumuksesta. Omasta mielestäni se ei voi olla sattumaa:

"Oikeastaan kaikilla suurilla muinaiskulttuureilla Afrikan manteretta lukuun ottamatta on vedenpaisumusmyyttinsä, millä väritellympi, millä Raamatun "syntyjen" (bereshit, genesis) tapaan pelkistetympi. Vedenpaisumusmyytti löytyy yli 150 kansalta ja sisältää kaikkiaan yli 230 erilaista versiota, jotka kuitenkin sisältävät monia yhteisiä piirteitä Euroopasta, Lähi-idästä, Kauko-idästä, Afrikasta, Australaasiasta ja Tyynen meren saarilta, Etelä- ja Väli-Amerikasta, sekä Pohjois-Amerikasta aina Grönlantiin saakka. Ukko-Nooan vastineita ovat esimerkiksi roomalaisten Saturnus ja Janus, kaldealaisten Utnapishtim ja Ksisuthros, hindujen Manu sekä kreikkalaiset Oksyges ja Deukalion (Deucalion). Kertomus löytyy Raamatun ja Lähi-idän legendojen lisäksi muun muassa kreikkalaisista, kiinalaisista, kelttiläisistä sekä atsteekkien ja tolteekkien tarinavarastosta. Raamattu tai juutalaisen Josefuksen tekstit ovat jostakin syystä huomattavasti lyhyempiä kaldealaisiin vedenpaisumuskertomuksiin nähden. Erityistä huomiota vanhoissa tarinoissa saavat usein pienet yksityiskohdat kuten sateenkaari, matkustajien lukumäärä, laiva ja eläimet."Lähde: Wikipedia

Muutamia kivoja "todisteita" että jotain kummaa silloin on tapahtunut:

"Acostambosta Perusta on löydetty 3750 metrin korkeudesta
yli 500 fossilisoitunutta suunnattoman suurta simpukkaa, joista joidenkin ympärysmitta on 3,5 metriä ja paino 300 kiloa, kertoo El Comercio -lehti.
Paleontologi Arturo Vildozola löysi tämän osterisärkän vain muutaman metrin päästä valtatiestä, joka kulkee Pampasin ja Colcabamban kaupunkien välissä.
Nähtävästi simpukat eivät olleet kiinnittäneet kenenkään huomiota aiemmin, vaikka ne ovatkin olleet hajallaan maan pinnalla vuosia.
Löytö vahvistaa sitä käsitystä, että Andien vuorijono oli menneisyydessä meren alla."

"Faijumin autiomaasta 60 kilometriä Kairosta lounaaseen, Djebel Qatranin korkean jyrkänteen rinteeltä, on löydetty valaiden ja merilehmien jäänteitä."

"Harutaka Sakai japanilaisesta Kyushun yliopistosta on käyttänyt vuosia Himalajan vuoriston merellisten fossiilien tutkimiseen. Hän ja hänen ryhmänsä ovat luetteloineet varsinaisen mesotsooisen kauden akvaarion. Hentoja merililjoja, nykyisten merisiilien ja meritähtien sukulaisia, tavataan kallioseinämissä yli kolme kilometriä merenpinnan yläpuolella.
Ammoniitteja, belemniitteja, koralleja ja planktonia esiintyy fossiileina vuorten kallioissa...
Kahden kilometrin korkeudella geologit löysivät meren itsensä jättämän jäljen. Sen aaltomainen kalliopinta vastaa muotoja, jotka jäävät hiekkaan matalan veden laineista.
Jopa Everestin huipulta tavataan keltaisia nauhoja kalkkikiveä, joka syntyi veden alla lukemattomien merieläinten jäännöksistä"

"Mahdollisia todisteita suuresta muutoksesta ovat ne mammuttien ja sarvikuonojen jäännökset joita on löydetty eri puolilta maailmaa. Jotkin niistä ovat löytyneet Siperian maaperästä, toiset ovat säilyneet Siperian ja Alaskan jäässä.

Joidenkin mahasta löytyi sulamatonta ravintoa tai hampaista vielä pureskelematonta ruokaa, mikä osoittaa niiden kuolleen yhtäkkiä. Syöksyhampailla käydyn kaupan perusteella arvioidaan, että kymmenientuhansien tällaisten mammuttien luita on löytynyt.

Monien muidenkin eläinten, esim. leijonien, tiikerien, karhujen ja hirvien, fossiileja on löytynyt samoista kerrostumista, mikä saattaa osoittaa kaikkien näiden eläinten tuhoutuneen samanaikaisesti."

Japetus
Seuraa 
Viestejä12478

Ei tietenkään mitään maat täyttävää ja kaikki lajit tuhoavaa vedenpaisumusta ole koskaan ollut, eikä mitään lähimainkaan Nooan arkkia vastaavaa ole koskaan rakennettu. Koko myyttikin on varsin typerä: Jumala luo ihmisen omaksi kuvakseen ja - koska hän ilmeisesti ei ole kaikkitietävä, kuten niin usein luullaan - pettyy sitten tämän moraalittomiin tekoihin, jotka ovat seurausta paratiisissa ties mistä syystä olleen tiedon puun hedelmän syömisestä. Vihassaan Jumala sitten päättää hävittää "kaiken elävän" - siis kalatkin, kun vähän blondin logiikkaa soveltaa - kahta jäsentä lukuun ottamatta. Ja vain arvata saattaa mitä Nooa teki heti ensimmäiseksi vesien laskettua. Hän rakensi uhrialttarin ja teurasti sukupuuttoon kaikki "uhrikelpoiset" karjaeläimet ja linnut. Jostain syystä nämä kuitenkaan eivät menehtyneet alkuunkaan, vaan Herran nenä sai nauttia niiden käryävän lihan sulotuoksusta joka käänteessä tästäkin eteenpäin. Ilmeisesti siis kyseessä oli Kainin vaimon jälkeen ensimmäinen historian "continuity error". Sattuu sitä näköjään paremmissakin piireissä.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
Sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%... eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

A : Raamattu 1933/38
1. Moos. 6:13 Silloin Jumala sanoi Nooalle: "Minä olen päättänyt tehdä lopun kaikesta lihasta, sillä maa on heidän tähtensä täynnä väkivaltaa; katso, minä hävitän heidät ynnä maan.
1. Moos. 6:14 Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa.

A : Septuaginta, LXX, 250-500 EAA
1. Moos. 6:13 και ειπεν ο θεος προς νωε καιρος παντος ανθρωπου ηκει εναντιον μου οτι επλησθη η γη αδικιας απ αυτων και ιδου εγω καταφθειρω αυτους και την γην (maa)
1. Moos. 6:14 ποιησον (mennä) ουν σεαυτω κιβωτον εκ ξυλων τετραγωνων νοσσιας ποιησεις την κιβωτον και ασφαλτωσεις αυτην εσωθεν και εξωθεν τη ασφαλτω

O: Ilm. 11:19 Ja Jumalan temppeli taivaassa aukeni, ja hänen liittonsa arkki näkyi hänen temppelissään, ja tuli salamoita ja ääniä ja ukkosenjylinää ja maanjäristystä ja suuria rakeita.

Ensin oli maa,
maasta siemen,
siemenestä puu,
puusta siemenet maahan,
puu maaksi.

ασφαλτ : asphalt

ovolo
Seuraa 
Viestejä8123
"Acostambosta Perusta on löydetty 3750 metrin korkeudesta
yli 500 fossilisoitunutta suunnattoman suurta simpukkaa, joista joidenkin ympärysmitta on 3,5 metriä ja paino 300 kiloa, kertoo El Comercio -lehti.
Paleontologi Arturo Vildozola löysi tämän osterisärkän vain muutaman metrin päästä valtatiestä, joka kulkee Pampasin ja Colcabamban kaupunkien välissä.
Nähtävästi simpukat eivät olleet kiinnittäneet kenenkään huomiota aiemmin, vaikka ne ovatkin olleet hajallaan maan pinnalla vuosia.
Löytö vahvistaa sitä käsitystä, että Andien vuorijono oli menneisyydessä meren alla."Vuorethan syntyvät siten, että mannerlaattojen puristuksessa maanpinta kohoaa.
Eli vesi ei ole ollut aikoinaan niin korkealla, vaan pikemminkin joskus kauan sitten merenpohja on noussut mannerlaattojen liikkeiden puristuksessa korkeaksi vuoreksi.

Mouho
Seuraa 
Viestejä2673
Japetus
Ei tietenkään mitään maat täyttävää ja kaikki lajit tuhoavaa vedenpaisumusta ole koskaan ollut, eikä mitään lähimainkaan Nooan arkkia vastaavaa ole koskaan rakennettu. Koko myyttikin on varsin typerä: Jumala luo ihmisen omaksi kuvakseen ja - koska hän ilmeisesti ei ole kaikkitietävä, kuten niin usein luullaan - pettyy sitten tämän moraalittomiin tekoihin, jotka ovat seurausta paratiisissa ties mistä syystä olleen tiedon puun hedelmän syömisestä. Vihassaan Jumala sitten päättää hävittää "kaiken elävän" - siis kalatkin, kun vähän blondin logiikkaa soveltaa - kahta jäsentä lukuun ottamatta. Ja vain arvata saattaa mitä Nooa teki heti ensimmäiseksi vesien laskettua. Hän rakensi uhrialttarin ja teurasti sukupuuttoon kaikki "uhrikelpoiset" karjaeläimet ja linnut. Jostain syystä nämä kuitenkaan eivät menehtyneet alkuunkaan, vaan Herran nenä sai nauttia niiden käryävän lihan sulotuoksusta joka käänteessä tästäkin eteenpäin. Ilmeisesti siis kyseessä oli Kainin vaimon jälkeen ensimmäinen historian "continuity error". Sattuu sitä näköjään paremmissakin piireissä.
Kiitos tästä. Ei jumalauta ku väsynyttä naurattaa.

*Enää et ole Se, mikä alkoi lukea tätä virkettä.
.....................enkä minäkään ole oikeasti Mouho.

ασφαλτη ΑΣΦΑΛΤΗ (asphalth): kylmentynyt laava : (as)kal(lith)io(m) : kallio

[size=200:1ais8nky]φ[/size:1ais8nky] : m m C/p, S/p K/p (C-optic: cid, CID)

Melekonen megas lithos :han tämä maailimamme on

Maailmasta tunnetaan tällä hetkellä noin 1,4 miljoonaa eläinlajia. Arviot ei-löydetyistä lajeista puolestaan vaihtelevat parista miljoonasta useaan kymmeneen miljoonaan. Mutta kuinka suurella summalla biologian tutkimusta tulisi rahoittaa, jotta kaikki puuttuvat lajit löytyisivät?

Brasilialaisten biologien mukaan summa yltäisi satojen miljardien dollarien suuruusluokkaan, kertoo Science Now. Fernando Carabayon ja Antonio Marquesin arvio osui tarkalleen 263 miljardiin dollariin, mutta lienee selvää, että todellisuudessa kukaan ei voi tietää rahamäärää tällä tarkkuudella.

Arvio perustuu Science Now’n mukaan 5,4 miljoonaan tuntemattomaan lajiin sekä yhden lajin löytymisen keskimääräisiin kustannuksiin. Siten kustannukset saattavat olla todellisuudessa jopa tuhansia miljardeja, jos tuntemattomia eläinlajeja on paljon.

Ylivoimaisesti suurin osa maailman tunnetuista eläinlajeista on hyönteisiä.

Tasaisella vauhdilla tavoitteen saavuttamiseen kuitenkin kuluisi 360 vuotta. Tulokset on julkaissut Trends in Ecology and Evolution -lehti.

Keskimääräiset kustannukset Carabayo ja Marques arvioivat taksonomiaan erikoistuneiden biologien työskentelytahdin ja heidän tyypillisten palkkakustannustensa perusteella. Tutkijoiden mukaan yksi taksonomi löytää lyhyehkön kenttätyöuransa aikana vain 25 eläinlajia, ja vuosittaiset kustannukset nousevat noin 100 000 dollariin.
http://www.tekniikkatalous.fi/tk/tiede/ ... 591281.ece

Itse ainakin uskon että nooa ehti keräämään kaikki eläimet, aasikärryihin lastasi hän ne.
Vettä tarvittiin vain 9 kilometriä, "korkeimmatkin vuoret peittyivät"
Sitä en tiedä mistä vedet tulivat, mutta koska jumalalle kaikki on mahdollista, niin ilmeisesti se taiko ne. Vesien poistumiseen voi olla arkisempi selitys, virtahevot joivat tulvavedet?

fenomenologi
Sitä en tiedä mistä vedet tulivatPohjoista ja etelää peittävästä jääkerroksesta. Vain päiväntasajalla ja sen molemmin puolin elämä oli alkuaikana mahdollista. Nykyisiä valtameriä ei ollut - kun jää suli pohjoisessa ja etelässä, matalikot täyttyivät vedellä, ja näin nykyiset mantereet ovat 'laivat', 'arkit'. Ihmiset jotka jäivät matalikkoon hukkuivat.

Sen ajan 'καταφθειρω' (kataSTRoFi)

[size=150:1qq0sl7h]φ[/size:1qq0sl7h] : C/t/p, S/t/p, K/t/p : C/t/R, S/t/R, K/t/R

Dresden
Seuraa 
Viestejä1191
Matti E Simonaho
fenomenologi
Sitä en tiedä mistä vedet tulivatPohjoista ja etelää peittävästä jääkerroksesta. Vain päiväntasajalla ja sen molemmin puolin elämä oli alkuaikana mahdollista. Nykyisiä valtameriä ei ollut - kun jää suli pohjoisessa ja etelässä, matalikot täyttyivät vedellä, ja näin nykyiset mantereet ovat 'laivat', 'arkit'. Ihmiset jotka jäivät matalikkoon hukkuivat.

Sen ajan 'καταφθειρω' (katastrofi)
Mielenkiintoinen näkökulma.

Die Lust zur Zerstörung ist eine schaffende Lust. - Jules Elysard

Vuori on päällimäistä kerrosta seuraava kerros, joka pääsääntöisesti on lämpimämpi kuin päällimmäinen kerros. Jos päällystakissasi ei ole vuorta, ja pyydät räätäliä neulomaan sellaisen, niin takkiisi "tuli vuori"? Jos heität takkisi nuotinon päälle vuori alaspäin, niin onko se tulivuori? Miten sinä voit siirtää vuorta? Pue takki jossa on vuori päällesi, ja kävele.

myooppi
Seuraa 
Viestejä3521

Sukupuuttoon kuolleita lajeja arvioidaan olevan 99-99.999%. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuutto
Vedenpaisumuksia on ilmeisesti ollut. Suurin ehä Gibraltarin salmen avautuminen mannerlaatojen liikkeistä. Välimeren haihtuvuus on suurempi, kuin jokien virtaama. Kun salmi oli suljettu Välimeri kuivui pois ja tietenkin asukkaita eleli kutistuneen Välimeren rannoilla. Kun salmi aukeni, vesi nousi nopeasti. Ihmiset ilmeisesti ehtivät poistua turvaan. Tarinaa on tietenkin kerrottu lapsille ja sitten vanhan testamentin kirjoittelijat vielä lisäsivät perimätietoon omiaan höysteeksi.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

myooppi
Sukupuuttoon kuolleita lajeja arvioidaan olevan 99-99.999%. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sukupuutto
Vedenpaisumuksia on ilmeisesti ollut. Suurin ehä Gibraltarin salmen avautuminen mannerlaatojen liikkeistä. Välimeren haihtuvuus on suurempi, kuin jokien virtaama. Kun salmi oli suljettu Välimeri kuivui pois ja tietenkin asukkaita eleli kutistuneen Välimeren rannoilla. Kun salmi aukeni, vesi nousi nopeasti. Ihmiset ilmeisesti ehtivät poistua turvaan. Tarinaa on tietenkin kerrottu lapsille ja sitten vanhan testamentin kirjoittelijat vielä lisäsivät perimätietoon omiaan höysteeksi.Nainen yrittää päästä siemenelle.
Nainen yrittää päästä jyvälle.
Nainen yrittää ymmärtää.

Kun mies kylvää jyvänsä pellon viereen, niin ne jyvät ovat hukkaan heitetty. Kai pelto pitää aurata, kai kosteus ja happamuus on oltava oikea, kai jyvät pitää kylvää vakoon, että ne itäisi. Sadonkorjuun aikana, kai tähkä jossa on uusi siemen erotetaan maasta katkaisemalla korsi.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Uskon satunnaisiin vedenläikähdyksiin. Järeimpää kamaa lienee ollut vaikkapa kun Välimeri viimeksi täyttyi - koska sitten lieneekään ollut; ja se kun viimeisimmän jääkauden loputtua sulavesiä patoutui sinne tänne ja sitten murtautui maavallien läpi peittäen hetkellisesti laajojakin alueita alleen, aiheuttaen lopulta merenpinnan kohoamisen.

Jos, kuten nyt kirjassa jota juuri luen seisoopi, oli olemassa vesien peittämä planeetta joka poksahti nykyisen asteroidivyöhykkeen tienoilla, niin tuskinpa ne vedet tänne Maahan asti roiskuivat.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Horizontal
Wiki esittelee mielenkiintoisen Vesikehäteorian eli vesikehän romahtamisen vedenpaisumuksen syyksi. Samalla olisivat syntyneet hiidenkirnut.

Vesikehäteoria kompastuu jo siihen pikkuseikkaan, että teorian mukaisen vesimäärän potentiaalienergian vapautuminen hävittäisi kaiken elämän Maapallolta. On myöskin vähintään mielenkiintoista, että alas putoava vesi muka imaisee avaruuden kylmyyden mukanaan alas.

petsku
Horizontal
Wiki esittelee mielenkiintoisen Vesikehäteorian eli vesikehän romahtamisen vedenpaisumuksen syyksi. Samalla olisivat syntyneet hiidenkirnut.

Vesikehäteoria kompastuu jo siihen pikkuseikkaan, että teorian mukaisen vesimäärän potentiaalienergian vapautuminen hävittäisi kaiken elämän Maapallolta. On myöskin vähintään mielenkiintoista, että alas putoava vesi muka imaisee avaruuden kylmyyden mukanaan alas.

On tarjottu selityksenä sitä, että vedet olisivat purkautuneet navoilta, ja virtaava vesihän toimii pumppuna, esim. tyhjiöpumppuna.

barbababa
Empä ole varmaan koskaan lukenut mitään noin psykedeelistä. Tuo on jotenkin niin absurdia että on vaikea kuvitella ihminen joka ottaisi tuollaista vakavasti.

On myös ihmisiä, jotka ottavat ilmastonmuutoksen vakavasti ...

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Horizontal
barbababa
Empä ole varmaan koskaan lukenut mitään noin psykedeelistä. Tuo on jotenkin niin absurdia että on vaikea kuvitella ihminen joka ottaisi tuollaista vakavasti.

On myös ihmisiä, jotka ottavat ilmastonmuutoksen vakavasti ...On myös ihmisiä, jotka ottavat 9/11 -salaliiton, puhuvat käärmeet ja vedenpaisumuksen vakavasti...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat