Seuraa 
Viestejä45973

Lehdistä on vuosien varrella saanut lukea tapauksia mitä moninaisimmista ryöstöistä. Monet ovat olleet erittäin ammattimaisesti ja taitavasti toteutettuja, mutta sitten on se toinen ääripää: tohelot.

Päivän Hesarissa oli juttu oregonilaisesta 23-vuotiaasta miehestä, joka aseella uhaten ryösti ruokabaarin ja pakeni paikalta. Häntä ei saatu kiinni.
Parin päivän kuluttua sama mies jostain syystä saapui aseen kanssa uudelleen samaan baariin ja vaati jo kerran ryöstämältään myyjättäreltä lisää rahaa. Pyyntö tietenkin toteutettiin ja taas lujaa karkuun!
Tällä kertaa pakenija ampui kuitenkin parkkipaikalla vahingossa itseään jalkaan ja homma oli sillä selvä: ryöstäjä jäi kiinni.

Tuleeko mieleesi vastaavia töpeksittyjä ryöstöjä?

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (58)

Tämä ryöstö tapahtui Haminassa 1970-luvulla. Kaksi nuorta poikaa ajoi mopoilla pankin pihaan ja he ryöstivät pankin aseella uhaten. Paetessa tuli niin kiire, että mopot jäivät pankin pihaan. Yöllä pojat tulivat hakemaan mopojaan. Poliisi siellä jo heitä odottelikin.

Tapahtui Itä-Suomalaisella maaseutupaikkakunnalla 80-luvulla:
Pienehkön maalaiskaupan yläkerrassa asunut kauppias heräsi keskellä yötä alhaalta kuuluviin outoihin ääniin. Isännän laskeuduttua varovasti alakertaan, kauppaan tunkeutunut voro oli jo poistunut takapihalle ja ikkunasta kauppias näki, että tunkeutuja yritti käynnistää hänen moottoripyöräänsä. Vierailijan selässä oli iso reppu täynnä tupakkakartonkeja.
Kauppias oli vanhempi mies, joten hän ei uskaltanut lähteä käsikähmään ryöstäjän kanssa, vaan soitti puhelimella hälytyksen poliisille lähikaupunkiin. Koska oltiin maaseudulla, poliisipartion tuloon meni aikaa lähes puoli tuntia, mutta ei hätää: kun poliisit kurvasivat yöllä kaupan pihaan, epäonninen ryöstäjämme polki yhä epätoivoisesti moottoripyörää käyntiin pimeällä takapihalla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muistelen muutama vuosi sitten lukeneeni lehdestä kahdesta ruotsalaisesta pankkirosvosta, jotka - uskokaa tai älkää - jäivät paetessaan jumiin pankin pyöröoviin työnnettyään niitä väärään suuntaan. Tositapaus.

Tämä ei ole ryöstöjuttu, mutta kuulunee tohelo-kategoriaan:

Rattijuoppo ajoi yöllä ojaan maaseudulla. Auto jäi kyljelleen ojan pohjalle, mutta kuski pääsi vahingoittumattomana ulos. Oli talviaika ja juopolla koira mukana, mutta hätääntyneenä kuskimme ei muistanut ottaa koiraa mukaansa, vaan lähti pakenemaan jalkaisin metsään, jotta ei jäisi kiinni rattijuopumuksesta.
Ohiajaja hälytti paikalle poliisit, jotka saapuivatkin vajaan tunnin kuluttua. Poliiseilla ei ollut omaa koiraa mukanaan, mutta koska rattijuopon koira oli yhä sisällä autossa, poliisit laittoivat sen naruun ja näyttivät autolta metsään johtavia jälkiä: "Etsi isäntä!"
Sen jälkeen vain koiran perässä tarpomaan; isäntä löytyi kolmen kilometrin päästä heinäladosta humalaansa selvittelemässä.

Joskus kuuluu Suomessa rosmo syrjäisessäkonttorissa vaatineen rahoja ja kylmäpäinen kassarouva sinkautti suuren tukun seteleitä salin lattialle todeten "Tuossa on!". Rosmo poimi rahoja niin kauan, että pakomatka kutistui surkean lyhyeksi ja poliisi poimi voron talteen tuota pikaa.

Jay Lenon ohjelmassa oli joskus uutinen sanomalehdestä: mies ryösti kauppaa, jossa oli myös alkoholia myynnissä. Mies vaati viinapulloa hyllyltä tiskin takaa. Myyjä sanoi, ettei tiedä ryöstäjän olevan varmasti vähintään 21-vuotias. Ryöstäjä vetää henkkarit taskusta ja näyttää myyjälle. Viinapullo mukaan ja karkuun. Poliisi tulee kohta kotoa hakemaan.

Mies oli työskennellyt nuorempana, vuosia aikaisemmin, eräässä suomalaisessa pk-firmassa. Kerran oli sattunut niin, että hän oli tullut aamulla ylitöihin aamulla jo kello neljältä. Kuinka ollakaan, hän oli unohtanut työpaikkansa avaimet kotiin. Matkaa kotiin oli kymmeniä kilometrejä ja niinpä mies mietti keinoja miten päästä sisään taloon; aamuyöllä kun ei kehdannut soitella lähellä asuvia työkavereita avaamaan ovea.
Kuinka ollakaan, ylityöläisemme löysi talon takapihalta, sosiaalitilojen puolelta, pienen ikkunan joka oli jäänyt raolleen. Siitä hän pujottautui firmaan sisälle ja pääsi työpaikalleen. Myöhemmin päivällä hän nauraen kertoi työkavereilleen mitä oli tapahtunut.
Pari vuotta myöhemmin sama kaveri sai potkut työpaikastaan viinan käytön vuoksi. Sitten eräänä perjantaina tapahtui niin, että sama kaveri tuli vähän ennen firman sulkemisaikaa tapaamaan ”raitistuneena” vanhoja työtovereitaan. Hänen tarkoituksensa oli kuitenkin ryöstää yrityksen rahat ja arvotavaraa. Koska hän tunsi kiinteistön rakenteen, hän piiloutui ennen poislähtöään kellarin komeroon, ajatuksena poistua myöhemmin samasta ikkunasta, josta oli pari vuotta aiemmin tullut sisään.
Ryöstäjämme keräsi yöllä mittavan ryöstösaaliin rahoineen ja tavaroineen, mutta kun hän yritti paeta vanhasta pienestä ikkunasta, hän tajusi: Olen lihonut niin, etten enää mahdu tästä ulos!
Kaveri jäi kiinni mahastaan pienen ikkunan puitteisiin, josta vartijat hänet aamulla pidättivät.

Ainakin tarina kertoo, että pari vuosikymmentä taaksepäin, jossain Tuusniemellä, tai jossain vastaavassa paikassa, oli varas murtautunut yöllä ruokakauppaan. Joku oli sitten sen nähnyt, ja soittanut poliisit. Syrjäkylällä tietenkin poliisien saapuminen kesti, kun poliisit tulivat ilmeisesti Kuopiosta, tai muuten vain hidastelivat. Kun poliisit sitten menivät kauppaan, niin varas nukkui siellä tyhjien olut- ja siideripullojen keskellä

Semmonen siellä.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Nyt ei ole kysymys ryöstöstä, mutta läheltä liippaa, joten kerron kuitenkin:

Muutama vuosi sitten Laitilassa poliisi sai vihjeen pontikkapannusta - lähtivät tietenkin kotietsintää tai tarkemmin pannunetsintää suorittamaan. Ja nopeastihan se pannu sieltä löytyikin. Tässä vaiheessa kuitenkin huomattiin, että osoite olikin väärä - naapuriin olisi pitänyt mennä. No mentiin sitten naapuriin, josta sieltäkin löytyi pontikkapannu.

Ettei vaan olisi alkuperäinen ilmiantaja ollut tämä ensin mainittu naapuri...

Muutama vuosi sitten oli IS:ssa juttu, kun eräs keskivertosuomalaista tummempaan ihonväriin kuulunut kansalainen oli talvella asiakkaana suurehkossa tavaratalossa. Ulkona oli kova pakkanen ja ihmisillä tuhdit talvivaatteet päällänsä.
Kun tämä keskivertosuomalaista tummempaan ihonväriin kuulunut kansalainen pääsi kassalle asti maksamaan ostamaansa pastillirasiaa, hän pyörtyi! Kaatuessaan hänen iso karvalakkinsa putosi päästä ja sen alta vierähti lattialle pakastettu kana!
Eli pakastinkana oli hyydyttänyt hetkellisesti keskivertosuomalaista tummempaan ihonväriin kuuluneen kansalaisen pään verenkierron, jonka seurauksena oli kassajonossa pyörtyminen. Muistaakseni keskivertosuomalaista tummempaan ihonväriin kuulunut kansalainen joutui maksamaan pastillirasian lisäksi myös pakastetun kanan.

Varas tunkeutui itäsuomalaisen kaupungin Alkoon kattoikkunan kautta. Hänen täytyi tuntea hälytysjärjestelmä, koska hän pääsi sisään ilman automaattisen hälytyksen toimintaa.
Kun henkilökunta aamulla tuli töihin, varas nukkui sammuneena hyllyjen välissä tyhjä vodkapullo vieressään. Kärsivällisyys ei riittänyt...

Nuoret pojankolttiaiset päättivät tehdä keikan paikallisen lähiökaupan tiloihin, olutta, savukkeita ja makkaraa linjalla. Kauppaan oli tarkoitus pudottautua katon kautta, välikatossa olevaa tuuletusräppänää hyväksikäyttäen.
Kuinka ollakaan, suunnistusvirhe pimeässä aiheutti sen, että pojat eivät pudonneetkaan kaupan tiloihin, vaan samassa rakennuksessa olevan silloisen SYP-pankin konttoriin.

Kissalanpojat olivat paikalla alta-aikayksikön.

''Ryöstö'' menee joksenin näin:

Oli isä joka vei joka vuosi perheensä lomalle lappiin. Noh , kun tämä mies oli saanut potkut työpaikaltaan ja hänellä ei ollut rahaa viedä perhettään lomalle lappiin. Ei kun tuumasta toimeen ja hän päätti ryöstää kaupan , että voisi viedä perheensä lappiin niinkuin hän on joka kerta on luvannut. Hän ryösti kaupan ja pyysi anteeksi kassaneidiltä. Kaksi päivää myöhemmin vaimo kutsuttiin tunnistamaan videokameralta olevaa miestä. (Videokamera oli tallentanut ryöstön.) Vaimo katsoi videon ja sanoi: Jumalauta se on meidän seppo ja vielä kalavaatteissa! Ja kakkua tuli jokusen kaksi vuotta.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Mustalais Hermanni ja valkolais Matti,olthin käräjillä pontikankeitosta.
Tuomari kysyi Matilta yksityiskohtia asiasta.
Matti tuumas vain , Herra tuomari en mie syyllistyny pontikan keithon , mie olin vain asiantuntijana neuvomassa.
Sillon mustalais Hermanni hyppäs pysttyyn: Haij ! MIEKÖ muka neuvvoja tartten pontikankeitossa , kyllä mie sen osasin ilman Matin neuvvojaki.
No tuomio tuli ,Matti vapautethin Hermanni sai linnaa pontikankeitosta.

Kotikylässä pohjanmaalla aikoinaan Einari niminen kylähullu meni kai pikkurapuloissaan ryöstämään kylän pankkia. Meni tiskille ja sanoi että tämä on ryöstö. Kassan täti sanoi:-Einari, nyt lähdet heti nukkumaan siitä.

Eipä auttanu Einarin kuin totella..

Elettiin köyhää 1920-lukua. Isoäitini tuolloin 5-vuotias Paavo-veli oli tilapäisesti yksin kotona. Keittiön nurkassa oli köyhän perheen ruokakaappi, jossa säilytettiin m.m. isoa hillopurkkia - äidin tekemä marjahillo oli pienen Paavon intohimoista herkkua. Tuohon aikaan ei kait muita herkkuja lapsille juuri ollutkaan.
Lapsia oli selkäsaunan uhalla kielletty kajoamasta hilloon omin päin, sillä äiti jakoi pienet annokset harvakseltaan ja oikeudenmukaisesti, jotta herkku olisi riittänyt mahdollisimman pitkään.
Paavo oli siis vähän aikaa yksin, kun äiti yllättäen tuli kotiin. Eteiseen asti äiti kuuli ruokakaapin oven kolahtavan kiinni. Itkuinen Paavo juoksi äidin luo, naama ja kädet täydellisessä hillosotkussa Paavo sopersi: "Äiti äiti, en ole koskenut hillopurkiin!"
Selkäsauna tuli. Tuomio annettiin yleisen elämänkokemuksen perusteella!

Tapahtui ameriikassa 1990-luvulla:

Pari kundia aikoi yöaikaan ryöstää asuintaloja aseenaan pistooli. Menivät sitten yöllä talon ovelle, ja alkoivat hakata sen ovea, jotta joku tulisi avaamaan. Tarinamme sankari hakkasi ovea pistoolin perällä piipusta kiinni pitäen. Silloin pistooli laukesi, ja luoti osui rikollisen omaan peliin. Oli siinä poliiseilla nauramista, kun täytyi ensin lähteä sairaalaan.

Ei ollut kyseessä ryöstö eikä rikos, jotain onnettomuuskomiikkaa ehkä.

Ajelimme Kymeenlaaksossa maaseudulla talvella Exäni kanssa joskus 80luvulla, tie kaartui oikealle, vastaan tuli musta-maija, ehdin huomata että se oli täynnä poliiseja. Exäni jotenkin ajoi maijan kylkeen, vaikka vauhti ei ollut kova, ja vaikka maija koetti pelastautua ajamalla ojaan. Saimme maijan penkan puolelta, pisteitä tuli rutkasti.

No, koska poliisit olivat asianosallisia (taisi olla n. 6 jostain koulutuksesta tulossa), paikalle piti kutsua toinenkin poliisipartio. Valtion auton kolarit tutkitaan aina, vaikka myöntäisi syyllisyytensä. Masennuksesta huolimatta pidin ajatukseni ominani:"On kyllä jo tarpeeksi paskalakkeja paikalla".

No, sää oli kylmä, poliisit huomasivat paleluni ja sanoivat, että mene tuonne maijan takaosaan lämmittelemään. Meninkin sinne, ja sitten paikan ohi ajoi silloinen työkaverini ja katseli viistosti maijan peräikkunasta sisään. Huomasin, että ei se nyt niin kylmä olekaan ja menin ulos odottamaan. Siinä odottaessamme tuli pohjoisesta päin auto lujaa. Se näki paikalla poliisiauton hälytysvaloja ja paljon poliiseja, auto veti jarrut pohjaan jossain sadan metrin päässä, koetti tehdä U-käännöksen ja ajoi ojaan. Autosta nousi neljä miestä jotka rivakasti nostivat auton tielle ja lähtivät kiireesti tulosuuntaansa.

No, poliisit totesivat, että kaveri arvioi tien olevan tukossa ja päättäneen kiertää onnettomuuspaikan.

Niin, kun Ex-eukkoni kävi hakemassa sakkolapun myöhemmin poliisiasemalta, niin kuulemma oli poliiseilla ollut hauskaa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat