Seuraa 
Viestejä3521

Merien lämpömäärän muuttuminen, jos se vain voidaan luotettavasti havaita, ratkaisee kokonaan kysymyksen
Onko ilmastonmuutos todellinen vai kuviteltu
Toivonkin, että merien lämpömäärän havaitsemisesta käytäisiin asiallinen keskustelu. Alustukseksi tämä kuva
sekä alustus

Alailmakehän globaali kuukausikeskilämpötila voi vaihdella liki asteen verran yhden vuoden aikana ja tuollaisesta satunnaissuureista voi vääntää monenlaisia trendejä kuvaamaan ilmaston muuttumista.

Jos halutaan tarkastella onko ilmasto lämpenemässä vai ei, niin on ensin selvitettävä mikä ilmastoa lämmittää ja jäähdyttää. Ilma pidättää hyvin vähän säteilyä ja lämpenee siksi pääasiassa jollakin seuraavista tavoista
-johtumalla maaperästä ja meristä
-vesihöyryn tiivistyessä pilviksi
-kitkasta
-paineen noustessa laskevissa tuulissa
Vastaavasti ilma on hyvin heikko lämpösäteilijä ja se jäähtyy pääosin
-lämmön siirtyessä maaperään ja meriin johtumalla
-pilvien kuivaessa
-lämpöenergian muuttuessa liike-energiaksi
-paineen vähetessä nousevissa tuulissa

Ilmakehän edellä mainitut alituisesti muuttuvat suuren ja pien mittaluokan fysikaaliset ilmiöt vaikuttavat ilman lämpötilaan, joka siten on hyvin huono kuvaaja ilmastonmuutokselle.

Jos halutaan tutkia onko ilmastonmuutosta vai ei, on selvitettävä merien lämpömäärän muutoksia. Tästä mainitsi jo aikoja sitten James Hansen tuodessaan mahdollisen ilmastonmuutoksen esille.

Tämä onkin johtanut siihen, että merissä on yli 3000 ARGO poijua mittaamassa lämpötiloja, joista merien lämpömäärän muutoksia voidaan arvioida. Lämpömäärä on tietenkin merien suuresta lämpökapasiteetista johtuen hyvin stabiili suure toisin kuin alailmakehän lämpötila, jonka lämpökapasiteetti on pieni vain prosentin luokkaa merien kapasiteetista.

Näyttää siltä, että merien lämpömäärä on vähenemässä, joka on suora todiste ettei ole ilmastonmuutosta. Ilmastonmuutoksen kannattajat tietenkin kiistävät merien jäähtymisen. Siihen on perusteita, koska merien lämpömäärän muutoksia on vaikea mitata täysin luotettavasti.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Kommentit (2)

myooppi
Seuraa 
Viestejä3521
Reifengas
Konvektiota jäin kaipaamaan. Onko meteorologian opintoja takana?

Ei se mitään, ei ole minullakaan.


Lämmön konvektio ilmassa ei varsinaisesti lisää tai vähennä ilmakehän lämpömäärää. Pitää olla tarkkana lämpötilan ja lämpömäärän suhteen. Konvektio tietenkin siirtelee lämpöä ilmakehässä. Esimerkiksi auringon lämmittämästä maasta lämpöä johtuu ilmaan ja lämmennyt ilma nousee ja kylmää ilmaa virtaa tilalle. Kyllä konvektio (tuuletus) on yksi vaikuttaja ilman lämpenemiseen, mutta ei ole lämmön lähde. Nyt kai lämmönsiirtotapahtumat ilmakehässä tarkentuivat.

Tieteellisesti tutkittu ja todistettu - mutta silti voi olla totta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat