Seuraa 
Viestejä45973

Onko lajin perinnöllisyyden kannalta parempi jos annetaan mahdollisimman monien eri geenien sekoittua, vai että toteuttaisiin valikoitua lisääntymistä jossa karsittaisiin perinnöllisiä sairauksia aiheuttavia geenejä?

Mielestäni olisi parempi jos annetaan kaikkien geenien sekoittua, koska eihän kenenkään ihmisen dna ole täydellinen ja uusia virheitä muodostuu dna-rekombinaation yhteydessä ja mutaatioissa joka tapauksessa. Joten paras asia mitä voidaan tehdä on antaa kaikkien geenien tasoittua maailmalla mahdollisimman paljon. Jalostaminen saattaa lyhyellä tähtäimellä karsia monia perinnöllisiä sairauksia, mutta käsittääkseni pidemmällä tähtäimellä olisi silti parasta antaa mahdollisimman monista eri lähteistä sekoittua geenejä.

Luin eräästä keskustelusta seuraavaa:

"Geeniperimä paranee parhaiten geenimuuntelulla ja valikoidulla lisääntymisellä. Kaikkien sekoittaminen vain paskoo koko systeemin. Esimerkiksi neekerit ovat homo sapienseja, kun taas valkoiset ja aasialaiset homo sapiens sapienseja. Tämä siksi koska neekereitten geenit eivät sekoittuneet muihin homo-ryhmän lajeihin toisin kuin meidän geenimme. Valkoisen sekoittaminen mustaan on kaikin puolin takaperoista. DNA-testit ovat hyvin halpoja ja jo viidessä sukupolvessa kaikki perinnölliset sairaudet katoaisivat jos niitä omaavat lapset tapettaisiin syntyessään."

"Juurikin heikoimmat perinnöllisiä sairauksia kantavat yksilöt eliminoitaisiin, ja jäljelle jäisivät ne "alffa" naaraat, joten myös ihmiskunnan geeniperimä paranisi huomattavasti kertaheitolla."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat