Seuraa 
Viestejä950

Meinattiin shakkikaverin kanssa perustaa yritys vuosia sitten. Pääartikkelina olisi ollut kaikkien käyttöjärjestelmien tukema tietokone.

1. Käytännössä siis käyttöjärjestelmä, virustorjunta, omat sovellukset ja dokumentit olisivat yhdellä OMALLA muistitikulla.

2. Julkiset ja yksityiset tietokoneet sisältäisivät vain prosessorin/prosessorit, keskivertoa suuremman ja tehokkaamman keskusmuistin, näytönohjaimen ja näytön + näppäimet + hiiri.

3. Nyt paikallisen baarin nurkassa olisi tällainen tietokoneaihio. Kuka tahansa voisi mennä kaljatuopin kanssa sen ääreen, työntää oma muistitikku tietokoneaihion USB-porttiin.

4. Oma tietokone omilla asetuksilla, omalla käyttöjärjestelmällä, etc. pelittäisi paitsi baarissa, myös missä tahansa muualla maailman kolkassa (baareissa, huoltoasemilla, nettibaareissa, seminaareissa, palaveri-käynneillä, ocv.)

5. Kun muistitikku poistetaan, tietokoneaihio pyyhkisi keskusmuistin (mekaanisella varmistuksella mahdollisten virusten jäämisien vuoksi) seuraavalle käyttäjälle.

6. Jos muistitikulla oleva data olisi vielä kryptattu sopivan raskaasti omalla salasanalla, homma olisi turvallista.

Tänä päivänä tilanne on kuitenkin valitettavasti niin, että tietokoneet ovat naimissa joko Windowsin, Linuxin, Macin, tai jonkin muun käyttöjärjestelmän kanssa.

Eikä puhettakaan, että omia sovelluksia voisi käyttää jossain baarin nurkassa.

No ei sitten. Mutta jos joku tekisi tuollaisesta käytännön, itse valitsisin esiasennetun XP -tikun. Windows 7 voisi vaihtaa vasta joskus viiden vuoden perästä, kun se paska olisi ensin saatu toimimaan.

Sivut

Kommentit (38)

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365
Läskiperse

No ei sitten. Mutta jos joku tekisi tuollaisesta käytännön, itse valitsisin esiasennetun XP -tikun. Windows 7 voisi vaihtaa vasta joskus viiden vuoden perästä, kun se paska olisi ensin saatu toimimaan.[offtopic]
XP se vasta paska onkin, vaikkakin parempi kuin Vista. Seiska vie noita muita mikkisoftan käyttiksiä kuin litran mittaa.
[/offtopic]

Muoks: Offtopic

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1950
Läskiperse
Meinattiin shakkikaverin kanssa perustaa yritys vuosia sitten. Pääartikkelina olisi ollut kaikkien käyttöjärjestelmien tukema tietokone.

1. Käytännössä siis käyttöjärjestelmä, virustorjunta, omat sovellukset ja dokumentit olisivat yhdellä OMALLA muistitikulla.
Asensin jo vuosia sitten yhdelle 16G SD-kortille virtuaalikone-linuxin ja käytin samaa 'konetta' useissa fyysisissä koneissa. Ei vaadi muuta kuin vmware playerin (ilmaisohjelma) ko. fyysiseen koneeseen.

Ongelmaksi tuli tuolloin kortin hidas luku-ja kirjoitusnopeus. USB-tikulla ongelma lienee vielä suurempi.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Käyttöjärjestelmä asentaa laitteita ja ohjaimia" jos rauta ei ole softan kanssa yhtä. Eli se olisi taas yksi jäykkä kokoonpano lisää.

Tietysti jos mukana raahattava tavara minimoituisi niin olisi helpompaa.

Linux mahdollistaisi ko verkoston tekoon vaikka se vaatisi yhteensopivuutta.

salai
Seuraa 
Viestejä7699

Räätälöidyn Linuxin (esim. Ubuntu/Mint/Debian, PCLinuxOS) saa mahtumaan 1 - 2 Gtavun usb-tikulle. Koneessa ei siis tarvitse olla lainkaan kovalevyä, saati mitään ylimääräisiä vmwareja (tai waretettuja windowseja).

Menetelmä selostettu pääpiirteissään esim. tuolla: Natty 11.04 remasterointi. Tuo systeemi sisältää nVidian ajurit uudemmille näyttökorteille, joten työpöytätehosteita vaativaa Unityä voi testata suoraan tikulta.

Historiasta löytyi ATK-guru Vastaaja_s24fi:n syvällistä pohdiskelua aiheesta:
Windows, boottaus USB-tikulta - Keskustelut - Tiede.fi

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Miksi haluaisin mennä jonnekin baariin (tms.), jossa olisi jossain nurkassa joku koneenrähjä?

Meinaan, että kannettavalla voin tehdä hommia missä vaan...

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Kysymys kuuluukin, että miksi sitä raskasta muistitikkua pitää raahata?

On minulla raahattava käyttis toki tikullakin. Dokumentit on helpompi synkronoida oman palvelimen tai pilven kautta. Riippuu paljon toki yhteyden nopeuksista ja tiedostojen koosta.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Tai tietokoneen konsepti muuttuu kokonaan, kuten vähitellen on jo käynyt. Tablettikoneet ovat käteviä ja niitä viitsii nippanappa kanniskella laukussa ympäriinsä. Ainakin kun ne esiinottaessaan saa osakseen katseita. Tosin nuo katseet saattavat muuttua ajan myötä sääliviksi...

Mutta omaa tietokoneenkäyttörutiinia on muuttanut oma älypuhelimeni, joka toimii kuten läppäri kotona. Tiedostot voi striimata eteenpäin ja siirtää tarvittavat asiat pilveen, josta ne saa kun tarvitsee, oli missä vain. Itse asiassa en edes avaa enää läppäriäni kotona usein. Joskus vierähtää viikkokin, etten tarvitse sitä kun kaiken voi tehdä puhelimella.

Töissä sentään vielä käytän perinteistä tietokonetta. Uudenlainen tietokone on kuitenkin mielummin graafinen pieni laite kuin muistitikku joka on kiinni jossain. No, saahan sen muistitikun jo puhelimeenkin kiinni.

Monet kännykät saa jo liitettyä suoraa näyttöön ja siihen kun vielä lisätään hiiri ja näppis bt:n kautta, ni eihän siinä muistitikkua tai prosessoria tarvita (kännyköissä jo tuplaydin prossat). Homma on myös toteutettavissa nykyisellä tekniikalla.
Ja windows 7 on kyllä kaikin puolin ylivoimaisesti paras windows.

Ja windows 7 on kyllä kaikin puolin ylivoimaisesti paras windows.
Riippuu kyllä täysin käyttötarkoituksesta ja käyttäjästä. Aloittelijan ja vähän edistyneemmänkin varma valinta se tietysti on.

P.S. Kyseinen "baaritietokone" konsepti ei tule ikinä toimimaan edes välttävästi..

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Syfilis

Ja windows 7 on kyllä kaikin puolin ylivoimaisesti paras windows.Silti vielä sangen kaukana toimivista käyttöjärjestelmistä joita jo pari on olemassa.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Vierailija

Niitähän on nyt jo niitä USB-tikulle tarkoitettuja linuxdistroja. Puppy, Damn Small jne. Ongelmana on laitteiston stantardoinnin puute. Kaikki komponentit eivät välttämättä toimi heittämällä tai laisinkaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat