Kysynnän ja tarjonnan tasapaino

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Voisiko joku auttaa minua johtamaan toisen näistä kaavoista eli tavoitteena ratkaista kaksi tuntematon (P ja Q)

kysyntäkäyrä P=a-bX
tarjontakäyrä P=c+dQ

toisen sain johdettua eli

P=a-bx
bx=a-P
x=a-p/b

sitten kun halutaan saada tasapaino eli X=Q

P=cb+d(a-P/b) |*b
Pb=cb+ad-Pd |+Pd
Pb+Pd=cb+ad
P(b+d)=cb+ad |:(b+d)
P=(ad+bc)/(b+d)

mutta sitten pitäisi saada se Q myös ratkaistua voisiko joku auttaa johtamaan tiedän että vastaukseksi pitäisi tulla Q=(a-c)/(b+c)
kiitos

Kommentit (5)

Vierailija
general
Voisiko joku auttaa minua johtamaan toisen näistä kaavoista eli tavoitteena ratkaista kaksi tuntematon (P ja Q)

kysyntäkäyrä P=a-bX
tarjontakäyrä P=c+dQ

toisen sain johdettua eli

P=a-bx
bx=a-P
x=a-p/b

sitten kun halutaan saada tasapaino eli X=Q

P=cb+d(a-P/b) |*b
Pb=cb+ad-Pd |+Pd
Pb+Pd=cb+ad
P(b+d)=cb+ad |:(b+d)
P=(ad+bc)/(b+d)

mutta sitten pitäisi saada se Q myös ratkaistua voisiko joku auttaa johtamaan tiedän että vastaukseksi pitäisi tulla Q=(a-c)/(b+c)
kiitos




Ensimmäinen yhtälö toiseen ja tasapainoehto käyttöön.

Vierailija

Huomaathan, että tasapainoehto ei ole P=X, vaan a-bx=c+dQ. Tuosta saat helposti Q=(P-c)/d. Sit vaan sijoitat tuon laskemasi P.

Vierailija
Millä perusteella a:ta ei jaeta b:llä?



Ilmeisesti siinä pitäisi lukea x = (a-P)/b eli sulkeet unohtuivat.

Uusimmat

Suosituimmat