Seuraa 
Viestejä45973

Elikkäs varmaan monet huomanneetkin, elektronista musaa jota teen mainostelen tällä foorumilla aina kun uuden biisin satun tekemään

Noh, taas tuli tehtyä, kevyempää tällä kertaa: http://www.youtube.com/watch?v=U87YWqSG8PY

Tässä nyt ei basso hakkaa niin kovin kun edellisissä joten se hemmo joka sitä hakkausta ei voinut sietää niin tässä nyt vähän ei-niin-hakkauspitonen, lisäksi rytmi ei ole kokoaikaa tasainen hakkaus, joskin suurimmaksi osaksi silti

Melodia on tollanen mukavan letkeä iloinen, mutta ehkä silti pidän edellisten biisien melodioista enemmän - mutta katotaan nyt tykkääkö joku. Ja jos joku siis sattu pätkästä pitämään, voi laittaa youtube-käyttäjänsä tähän toppaan tai suoraan videon kommentteihin niin lisään nimesi sitten listaan joka voi kuunnella biisin kokonaan (minulla on se upittuna yksityisenä videona kokonaisena, pituuttahan sillä on 6:36)

Kiitos kaikille kun olette kommentoineet edellisiä biisejäni ja rakentavaakin palautetta on tullut, toivoisin sitä taas

Kommentit (15)

Siltä hemmolta taas kommentteja: Alku vaikutti lupaavalta, mutta odotin valmiiksi kouristellen koska tuskainen jumputus alkaa ja mielessäni ajattelin että nyt alkaa, eikun nyt alkaa, eikun nyt... Mutta jumputus ei vaan alkanut. Sen sijaan alkusoinnut jatkuivat läpi koko kappaleen eikä muita sointuja oikein kuulunut, paitsi sitten hakkaamista tulikin jossain vaiheessa tuttuun tapaan, mutta vaimeana.

Kokonaiskuva tästä kappaleesta siis on, että alku oli positiivinen, mutta siihen se sitten melko lailla jäikin. Ja vaikka kovaa hakkaamista ei ollutkaan, niin ei se pehmeä hakkaaminenkaan juuri sävelkorvaa hivele. Lisäksi soinnut vaikuttivat jonkin verran teennäisiltä sen sijaan, että niitä kuuntelisi mielellään. Soinnut olivat liian kepeitä tai huolimattomia ja tökkiviä. Aineksia tässä on, mutta ei vielä nappiin osunut teos.

Soinnuista saa mielenkiintoisempia kun ajattelee, että koittaa rakentaa jonkinlaisen tarinan niistä. Ei siis sattumanvaraista vaihtelua vaan selkeitä kertomuksia, mistä sitten siirtyy seuraaviin osiin siististi ja välillä samankaltaista sointua, mutta siten, että huomataan, että ei olla enää kertomuksen alussa.

Vertailun vuoksi pari mestariteosta:
DigitalPiece - Worlds Apart "Symphonic Trance" HQ
ReacTable Trance live performance @ submixpro studio Torino 02
Koan - Innuendo (Green Mix)
EVE Online the best music soundtrack

Noi sun linkkaamat biisit oli kyllä kieltämättä totaallisen upeita ja koskettavia - jos suinkin osaisin tehdä tollaista niin kyllä varmasti tekisin!

Kiitos kauheasti kommentistasi, odotankin aina sun kommenttia koska sulta irtoo sellasta kommenttia kun joka harrastelija haluaakin kuulla, eli rakentavaa hyvää kommenttia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja lisää tulee: http://www.youtube.com/watch?v=dU9FG32f ... re=related

Jumputustahan biisissä on taas, se johtuu siitä että teen tyyliä jolle tuo jumputus on ominaista. Melodiaa on nyt vähän kyllä korostettu eikä jumputus taaskaan ala heti (paitsi kokonaisessa biisissä). Dredexiltä taas odotan melodiasta kommenttia

Ja tosiaan vielä että tuo Dredexin erittäin melodinen trance (?) on kyllä kieltämättä alkanut kiehtomaan mua, voisin kokeilla seuraavaksi sellasta että jumputus jäisi pois, Dredex voisikin kertoa vaikka artisteja joita kannattaisi mun kuunnella että voisi ottaa vähän vaikutteita

Jokatapauksessa melodia ei nyt ole niin "teennäinen" kuten se aiempi oli, myönnän, en ollut itsekkään siihen ihan täysin tyytyväinen, mutten raaskinut sitä ihan roskiinkaan heittää kun teknisesti ottaen olihan se ihan hyvä melodia. Tekniseltä puolelta varmasti te kaikki huomaatte kehityksen. Jos vertaatte Cosmic Worldia näihin uudempiin niin kehityshän on selvä

Tämä oli kyllä parempi musiikilliselta kerronnaltaan, eli siinä oli selvät vaihtelut asiasta toiseen sen sijaan, että olisi sekametelisoppaa.

Todennäköisesti mitään sekametelisoppaa ei varmaan pitäisi olla yhtään vaan kaiken tulisi olla harkittua. Kappaleessa voi olla erilaisia vivahteitä, väristyksiä ja muita elementtejä ja ambientteja ääniä, mutta niillä tulee olla selkeästi jokin tarkoitus. Esimerkiksi avaruusaiheisessa kappaleessa voi kuulua epämääräistä kohisevaa radiopuhetta sotilaiden keskustellessa luomassa tunnelmaa. Mutta nämä epämääräiset kohisevat keskustelut on nimenomaan laitettu luomaan oikea tunnelma, joka oli siis tässä esimerkissä avaruusaiheinen, ei roiskaistu sattumanvaraisesti.

Melodiat olivat osittain nousevia, joskaan ei täsmällisen selkeästi. Se on tyylikysymys, tekeekö sellaisia nousevia melodioita, jotka ovat selkeitä, vai sotkeeko niitä utuiseksi. Usein kappaleissa nousevat melodiat ovat selkeitä, sitten jossain vaiheessa ne sotketaan taiteellisen vaikutelman muodostamiseksi. Ongelma siinä tosin on, että sotkeminen saattaa vaikuttaa siltä, että ei keksitty enää mitään uutta, joten sotkettiin vanhaa ja toivottiin, että se kuulostaa hyvältä. Joskus kuulostaakin, mutta huonosti tehtynä se ei kuulosta edes hyvältä.
Sinun kappaleessasi mielestäni melodia ei siis ollut kristallinkirkas, mutta ei ihan huonokaan. Kristallinkirkkautta jäi jonkin verran kaipaamaan, siksi en antaisi tästä täysiä pisteitä. Lisäksi jäi sellainen olo että tässä oli lähinnä sitä nousumelodiaa, tosin vähän muutakin oli erilaisten vaiheiden ansiosta. Jumputus tosin häiritsi niitä muita vaiheita.

Nousevat melodiat alkavat muuten olemaan jo myös kohtalaisen tuttua tavaraa, joskin saahan niistäkin vielä hyviä esityksiä. Olit kuitenkin lisännyt muitakin vaiheita mukaan.

Tosiaan jumputustahan tässäkin taas oli. Ei onneksi niin pahaa jumputusta kuin tranceissa yleensä. Toisaalta rytmikäs jumputus / tärinä antoi hyvän sykkeen / fiiliksen, mutta yleisesti ottaen en jumputuksesta tässäkään pitänyt. Se on sellaista yhtä ja samaa hakkaamista. Miksi pitää olla yhtä ja samaa hakkaamista? Mikä siinä on, että se pitää olla? Jos rytmiä haluaa tehdä, niin voihan sen tehdä eri tavoin. Onko koskaan kokeiltu mitään muuta ääntä rytmiääneksi kuin hakkaamista? Ja sitten tietysti muita rytmejäkin kuin "tok tok tok tok tok tok trrrrrr tok tok tok tok tok tok tok tok tok..."?

Esimerkki kappaleesta, jonka jumputus ei sanottavasti häiritse, joskin normaalia rummutustahan tässäkin vaan on. Tosin tämä nyt on tällainen diskopläjäys, ei siis ihan sitä mitä haen (avaruus, mystiikka, yms.), vaikka on tässäkin tunnelmaa ja melodioita:
Streets of Rage 'Bare Knuckle Blitz' OC ReMix

Melodialtaan melankolisempi, mutta periaatteessa hyvä kappale ilman jumputusta, tosin samaa tuttua rummunlyöntiä tässäkin:
Magic Dimension - Back to the roots

Olisi hienoa jos musiikki olisi syvän avaruusmusiikin ja menevämmän musiikin risteytys. Kuitenkin säilyttäen avaruusaiheen tunnelma. Tässä on avaruusmusiikkia, mutta tämä kaipaisi jotain enemmän:
Between Interval - Space Warship Music

Tässä yksi kappale, joka on muuten hyvä, mutta kevyttä biittiä lyö koko ajan. Onneksi ei suorastaan jumputa, mutta silti...
Magic Fly (Space) - FM8 remix

Esimerkiksi miten löydän kappaleen, jossa nuo kaksi edellistä kappaletta on yhdistetty painottaen tyyliltään avaruustunnelmaa? Vaikea tehtävä ja täsmälleen sellaista kappaletta tuskin on olemassakaan.

Mitään artistia on vaikea nimetä, kun en ole juuri löytänyt sopivaa yksittäistapauksia lukuunottamatta eikä nekään ole kattavia. Sehän tässä ongelma onkin. Lisäksi tuntuu, että musiikkia tuottavat ihmisolennot päätyvät aina tietynlaisiin musiikkeihin (mitä en tässä hae) tai sitten musiikki on jotain mistä minä en pidä kuten liian outo tai liian sekava.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Itse olen kokeillut myös musiikintekoa joskus, mutta on se vaikeaa.. tästä ilmeisesti jotkut on kuitenkin tykänneet: http://www.youtube.com/watch?v=R8KU2C0wdrg

Oikeastaan youtubeen voi laittaa mitä tuubaa tahansa niin aina löytyy ihmisiä jotka tykkää. En usko että tuo kuitenkaan kovin monen mieleen täällä on. Tykkäänkö itse, no, en, ja joo, tykkään tuossa lähinnä siitä että kun huomasin pat & mattin erään taustamusiikin sopivan yhteen kissanpolkan kanssa. Mistään mestariteoksesta ei siis ole kyse, muutaman tunnin kokeiluja vaan.

On siellä toinenkin tekele, tälläinen miksi sitä nyt sanoisi, jammailu.. jäi kesken siitä piti tulla joskus oikea biisi mutta ei jaksanut enää. http://www.youtube.com/watch?v=LURoJrdGymw

くそっ!

Ronron
Itse olen kokeillut myös musiikintekoa joskus, mutta on se vaikeaa.. tästä ilmeisesti jotkut on kuitenkin tykänneet: - -
On siellä toinenkin tekele, tälläinen miksi sitä nyt sanoisi, jammailu.. jäi kesken siitä piti tulla joskus oikea biisi mutta ei jaksanut enää. - -Sitähän nuo olivat, jammailua. Ensimmäinen on iloinen repäisy hupaisaa musiikkia (ei kauheasti makuuni), toinen taas ihan ok kevyttä musiikkia paitsi jumputtavaa.

Listasin tähän musiikin lajeja, joiden yhdistelmää haen.

Avaruusmusiikki (Space music)
Avaruusmusiikki on yksi musiikin väljä laji. Tätä elementtiä haen ja siihen annoinkin jo yhden esimerkin.

Elokuvamusiikki (Sountracks)
Avaruusmusiikki toisaalta kaatuu new age -musiikin alle, kun ajatellaan, että avaruusmusiikin tarkoitus on nimenomaan tuoda esille avaruuden tyhjyys, missä leijutaan painottomassa suuressa tilassa. Hyvä näin, mutta en hae nyt mitään new age -meditaatiomusiikkia vaan pikemminkin elokuvamaista soundtrack-musiikkia kaikessa mahtipontisuudessaan. Katso sama edellinen esimerkki avaruusmusiikista.

Melodinen musiikki
Toisaalta en hae kuitenkaan mitään perinteistä elokuvamusiikkia vaan kuunneltavaksi tarkoitettua musiikkia kuten trance. Trancen ongelma taas on, että se on jumputtavaa, vaikka yleensä nimenomaan trancen introt ovat todella hienoja. Trance on elektronista musiikkia, joskin on myös esimerkiksi instrumentaalista trancea. Mutta siis haen tässä melodioita.

Elektroninen musiikki
Ja todellakin kaikki ääniefektit on syytä tuottaa elektronisesti, mikä korostaa avaruusaihetta. Ei mitään rumpupellin pärinää. Tunnelmaksi sopii syvä avaruus, ohi kiitävän valtavan avaruusaluksen aiheuttamat värinät, kosmiset hiukkaspurkaukset, jne... Mutta lisäksi siis trancesta tuttuja melodioita ilman jumputusta. En kuitenkaan etsi mitään sinfonioita kuten jossain Star Trekissä vaan juurikin elektronista musiikkia.

Ambientti musiikki
Musiikki sisältää ambientteja hetkiä korostamaan tunnelmaa, esimerkiksi miltä tuntuu kun valtava avaruusalus lipuu ohitse ja kauempana näkyy planeettoja. Toisaalta edelleen pitää olla myös paljon melodioita, melodiat ovat suuressa roolissa.

Psykedeelinen musiikki
Jotta kokonaisuudesta ei tulisi tylsä, niin siinä on syytä olla jotain psykedeelisiä osioita. Trancesta tutut nousut ja laskut sopivat virkistäviksi melodioiksi, mutta se ei riitä, vaan pitää olla jotain erikoista ja mystistä. Psykedeeliset osuudet on syytä pitää sopivissa määrissä, sillä liian oudoksi kokonaisuuden ei pidä mennä. Mystisyyteen voi hakea esimerkkejä pelimusiikista.

Pelimusiikki
Aika usein pelimusiikki on lähinnä sitä mitä haen. Toisaalta kaikki pelimusiikki ei käy esimerkistä.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä28239

Tässä viimeisimmässäsi paketti on selvästi tyylilajilleen (trancelle) uskollisin eli kuten Guarani River Oilkin veikkasi, sopii biisisi varmasti alan tapahtumiin. Thumbs up!

Jos argumentista ei voi johtaa yleistä sääntöä, sillä ei ole sisältöä.

Falling Star: Mihin taas oikein ryhdyinkään, ajattelin kun käynnistin videon. Ja toki, jumputustahan sieltä alkoi taas kuulua. Mutta nyt äänimaisema oli tosi hyvä. Puolessa välissä kuitenkin alkoi pikkuisen vaikuttamaan siltä, että nyt ei enää keksitty mitään uutta järkevää puhdasta tarinaa vaan sekoitettiin samaa hivenen tylsästi, mutta sitten taas lähti paremmille urille. Pakotin itseni kuuntelemaan musiikkia normaalia kovemmalla mitä jumputus olisi antanut myöden ja vaikutti aika hyvältä, mutta jumputuksen takia en kuuntelisi tätä juuri ollenkaan. Ihan lopussa tuli jotain uutta sointia taas, ehkä sitä olisi voinut jo aiemmin esittää eikä ihan lopuksi viime tingassa. Jumputus oli paitsi liian kova, niin liian tylsä. Eihän tum tum tum voi mitenkään olla monipuolinen, kun se ei kerran ole monipuolinen vaan yksinkertaista tum tum tum:ia.

I Didn't Mean To Hurt: Alku oli hyvä, joskin vähän meinasi vaikuttaa joltain meditointimusiikilta. Tosin alun jatkuessa edelleen samana, se rupesi kuulostamaan keskinkertaiselta, koska olen kuullut parempaakin pianonsoittoa. Sitten alkoi diskomusiikin tunnelmanousu, noh, ihan ok, tosin näitä nousujahan on kuultu ennenkin. Myöskään tämän kappaleen jumputuksesta en pitänyt, kuten en jumputuksesta yleensäkään. Tämä kappale sisälsi vain esikatselupätkän.

Tässäkin kappaleessa on basso, löydätkö? No rummut ovat mielestäni liian teräviä ja basso voisi olla hiukan kuuluvampi, mutta ei tarvita tasaista tum tum tum -jumputusta...
Aurora - Nathan Wills et al.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat