Seuraa 
Viestejä1084
Liittynyt2.3.2009

http://www.ts.fi/teemat/ymparisto/219583.html:
" Gravity Probe B -satelliitin mittaukset osoittivat kahden Albert Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian ennusteen pitävän paikkansa. Koesuunnitelma, jossa haluttiin todentaa aika-avaruuden kaareutuvan Maan painovoimakentän vaikutuksesta ja pyörivän Maan vetävän aika-avaruutta mukanaanGravity Probe B -satelliitti, joka laukaistiin taivaalle vuonna 2004 ja joka teki mittauksia puolentoista vuoden ajan, oli varustettu neljällä ultratarkalla gyroskoopilla, kaikkein pyöreimmillä ihmisen valmistamilla palloilla. Maapallon napojen kautta kulkevalla kiertoradalla 640 kilometrin korkeudessa viilettänyt satelliitti oli koko ajan suunnattu tarkasti IM Pegasi -nimistä tähteä kohden."

Mikä maapallon painovoima? Onko sellaista olemassa jota voidaan sanoa yhdeksi? Maapallon painovoima on muodostuu (summautuu) kaikesta aineesta massasta ja aineissa olevista atomeista, tunnetuista ja tuntemattomista perushiukkasista ja niissä olevista gravitaatopisteistä. Kaikki ne pisteet vaikuttavat yksilöllisesti ympäröivään avaruuden aineisiin ja energiaan eikä ne esim. ole paikallaan suhteessa muihin. Esim. sää (ilmamassat) , meret, maapallon ydin yms. ???

Kommentit (2)

offmind
Seuraa 
Viestejä15942
Liittynyt19.8.2008
jeremia2
Mikä maapallon painovoima? Onko sellaista olemassa jota voidaan sanoa yhdeksi?

"Maapallo" on tämän tietyn planeetaksi kutusutun massakasautuman nimi ja koska Maapalloja on vain yksi joten kyllä.

Jos niiden osien mistä Maapallo muodostuu, massojen summa olisi eri kuin Maapallon massa, niin se taitaisi olla aika erikoista tai ainakin mahdotonta.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Neutroni
Seuraa 
Viestejä29581
Liittynyt16.3.2005
jeremia2
Kaikki ne pisteet vaikuttavat yksilöllisesti ympäröivään avaruuden aineisiin ja energiaan eikä ne esim. ole paikallaan suhteessa muihin. Esim. sää (ilmamassat) , meret, maapallon ydin yms. ???Gravity probe B oli tosiaan lskennallisesti hyvin haastava tehtävä häiriöiden takia. Maan massajakauma tosiaan muuttuu, samoin aluksen mittalaitteissa taisi olla jotain pientä häikkää. Noita häiriöitä laskettiin vuosikausia varsinaisen mittauksen päätyttyä, jotta pienet relativistiset efektit saatiin näkyviin.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat