Seuraa 
Viestejä45973

Olen ajatellut, että hyttysen pistoksia olisi paljon helpompi sietää, jos tietäisi niistä olevan jotain hyötyä. Onko itikan pistoista siis jotain hyötyä terveydelle? Esim. immuunivaste paranee tms.

Sivut

Kommentit (34)

Peksa
Olen ajatellut, että hyttysen pistoksia olisi paljon helpompi sietää, jos tietäisi niistä olevan jotain hyötyä. Onko itikan pistoista siis jotain hyötyä terveydelle? Esim. immuunivaste paranee tms.Ei ole. Hyttysen pistosta on hyötyä vain hyttysille, ja taudinaiheuttajille. Biologit on sanoneet että jos kaikki hyttyset kuolisivat sukupuuttoon ei luonnossa mikään muu laji kärsisi, jollei hyttystä välittäjänään käyttäviä taudinaiheuttajia ei lasketa.

Hyttyset ovat monien lintujen, hämähäkkien ja sammakoiden ravintoa.Kyllä se vaikuttaa lintupopulaatioon...

Hyttysistä pääsee eroon hyttyskarkoittimella. Muutoin ne on eläinmaalman kusipäitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aschenisto
Hyttyset ovat monien lintujen, hämähäkkien ja sammakoiden ravintoa.Kyllä se vaikuttaa lintupopulaatioon...Ei vaikuta.

Hyttyset ovat luonnossa niin harvalukuisia ettei niiden poistumisella ole vaikutusta. Niitä vain tuntuu olevan paljon koska ne seuraavat ihmisiä. Jos hyttysiä ei olisi söisivät linnut, hämähäkit ja sammakot muita hyönteisiä, hyttyset muodostavat noiden ruokavaliosta mitättömän osan. Näin on biologit sanoneet, ja kuulostaa uskottavalta.

Joskus kauan sitten jostain olen kuullut, että veren vaihtaminen olisi terveellistä. Sitä on kai toteutettukkin iilimaidoilla, nii miksei se onnistuisi hyttysilläkin? Hyöty on tietenkin pientä verrattuna iilimatoihin, mutta hyöty on. Jos siis pitää verenvaihtamista terveellisenä... Aika kaukaa haettua ehkä

Moose
Seuraa 
Viestejä203

Googletin, että iilimato imee 5 ml verta 25 min aikana.

Jos arvioidaan, että hyttysen peräpään pituus on 4 mm ja halkaisija 3 mm (ei ne oikeasti noin isoja ole) niin yhtä iilimatoa vastaisi 177 hyttystä.

Montaakos iilimatoa sitä normihoidon aikana käytetäänkään?

kW MW GW - kWh MWh GWh - µ º • ø ¼ ¾ ¹ ² ³

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Minulle kehittyy sangen nopeasti kesän ensimmäisten hyttysten pistoista resistenssi hyttysiin. Siis pistos sattuu, mutta ei tule mitään jälkeä. Lähinnä inhottavinta on se ääni aamuyöllä hiljaisessa huoneessa...

En voi väittää, että minulla olisi ainoatakaan tutkimustulosta aiheesta, mutta on hyttysen pistoista se hyöty, että ulkomaillakaan en saa hyttysenpistoista tai itikanpuremista patteja. Jokin resistenssi siis jää, liekö siitä apua muissa itikanpuremissa? Kukaan kai ei tiedä tällaisen vaikutusta yleiseen immuniteettiin tai allergioiden kehittymiseen tms.?

Haittapuoli tietysti voi olla se, että en osaa varoa malariahyttysiäkään, jos matkustan sellaiselle alueelle...

Valtz0r
Seuraa 
Viestejä96

Verenluovutustutkimuksissa on saatu aika hyviä eri sairauksien suhteen, syöpäriskiä alas, isoa lievitystä kihtimäiseen nivelreumaan ja lipoproteiinien hapettumista vähemmälle tupakoivilla miehillä. Liittyy kai ferritiinitasojen pienenemiseen. Hmm... Ei hirveän tehokasta ehkä noin luonnollisella tavalla

raakeli
Seuraa 
Viestejä64

Mitenkäs sitten punkit? Onko niistä minkään muun kuin oman paskamaisen itsejensä kanalta hyötyä?

Kovin ei haittaisi ehkä missään mielessä maailmaa tai sen olioita jos häviäisivät.

Peksa
Olen ajatellut, että hyttysen pistoksia olisi paljon helpompi sietää, jos tietäisi niistä olevan jotain hyötyä. Onko itikan pistoista siis jotain hyötyä terveydelle? Esim. immuunivaste paranee tms.En tiedä, mutta luulen että, infektion aiheuttama immuunivasteen paraneminen kuitenkin huonompi, kuin ei infektiota aluperinkään?

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31323
raakeli
Mitenkäs sitten punkit? Onko niistä minkään muun kuin oman paskamaisen itsejensä kanalta hyötyä?Eipä taida mistään elukasta olla hyötyä. Vai onko se sitten jotenkin ylevämpää, että tarjoaa ravintoa jollekin ahnaalle pedolle? Sitä se "hyöty" noissa kuvioissa tuppaa olemaan.

Kovin ei haittaisi ehkä missään mielessä maailmaa tai sen olioita jos häviäisivät.Noin voidaan sanoa mistä tahansa lajista, tai vaikka koko biosfääristä. Eikä planeettaakaan jäisi kukaan kaipaamaan.

raakeli
Seuraa 
Viestejä64
Neutroni
.Jep, saatat olla oikeassa, inhotusta lähdin tuossa tuskastelemaan, mutta kysymys siitä tuli.

Ehti tästä keväästä sentään hetken nauttia, nyt ovenavauksella tulee jo kohtalainen hyttysparvi mukana sisälle ja kissasta löytyi ensimmäinen helvetin pahus.

Voi sitä kuvitella, että itikan puremista on hyötyä allergian hoidossa. Tavallaan pientä siedätyshoitoa. Se pureman jälkeinen kutitus on allerginen reakto. Se pureman jälkeinen vitutus taas pitää huolta ettei kesästä ala nauttimaan liikaa. Ärsyttävintä on se ininä.

lokki
Seuraa 
Viestejä5108
kabus
... Se pureman jälkeinen vitutus taas pitää huolta ettei kesästä ala nauttimaan liikaa. Ärsyttävintä on se ininä.

Aivan, miten hirveä olisikaan syysmasennus ilman hyttysiä.

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
BrunenG
Ei ole. Hyttysen pistosta on hyötyä vain hyttysille, ja taudinaiheuttajille. Biologit on sanoneet että jos kaikki hyttyset kuolisivat sukupuuttoon ei luonnossa mikään muu laji kärsisi, jollei hyttystä välittäjänään käyttäviä taudinaiheuttajia ei lasketa.

"Biologit on sanoneet...".
Ketkä biologit ovat sanoneet?

Sepi
BrunenG
Ei ole. Hyttysen pistosta on hyötyä vain hyttysille, ja taudinaiheuttajille. Biologit on sanoneet että jos kaikki hyttyset kuolisivat sukupuuttoon ei luonnossa mikään muu laji kärsisi, jollei hyttystä välittäjänään käyttäviä taudinaiheuttajia ei lasketa.

"Biologit on sanoneet...".
Ketkä biologit ovat sanoneet?En muista mikä sen biologin nimi Helsingin Sanomien artikkelissa oli. Jos olisi tunnus sinne voisi kai etsiä arkistosta. Tai soittaa helsingin yliopiston biologian osastolle, sieltä kai tuohon lehteen kaivavat haastateltavat. Biologi oli todennut haastattelussa ettei ole olemassa hyttyisien syöntiin erikoistuneita eliöitä, ja hyönteissyöjille hyttyset ovat niin pieni osa ravintoa ettei niillä ole merkitystä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat