Seuraa 
Viestejä45973

Iltalehti uutisoi:

author="<a href="http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2011060513840813_ul.shtml">iltalehti.fi</a>" kirjoitti:

Jättirotat syövät vauvoja Afrikassa - katso kuva

Valtavien rottien epäillään hyökänneen pikkulasten kimppuun Etelä-Afrikassa.

Kissankokoisia jättijyrsijöitä epäillään ainakin kahden nuoren lapsen kuolemasta kuluvalla viikolla.

Kolmivuotias Lunathi Dwadwa joutui nukkuessaan rotan raatelemaksi vanhempiensa hökkelimajassa slummialueella Kapkaupungin ulkopuolella.

Samana päivänä samankaltaisessa hyökkäyksessä kuoli myös tyttövauva Johannesburgin Sowetossa.

Etelä-Afrikan köyhillä asuinalueella on tavattu häntineen jopa metrin mittaisia rottia, joilla on viisisenttiset etuhampaat.

Rottien uskotaan olevan Cricetomys gambianus -lajia, joka on levinnyt laajalle Afrikassa. Ne viihtyvät slummikylien rähjäisissä oloissa ja nauttivat ravinnokseen asukkaiden roskia.

Maassa on sattunut useita rottahyökkäyksiä viime aikoina. Vasta viime kuussa rotat tappoivat 77-vuotiaan naisen.

Lähteet: The Sun, Daily Mail
Kuten huomataan lähteet ovat erittäin luotettavia, ja THE SUNin sivuilta löytyy kuva oliosta:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... tacks.html

Nämä jättiläiset näyttävät siirtyneen etelään. Vajaa vuosi sitten samaiset oliot liikkuivat ja pelottelivat ihmisiä Bradfordissa ja kuinka ollakaan samat luotettavat lähteet uutisoivat silloin:

author="<a href="http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2010081912210549_ul.shtml">iltalehti.fi</a>" kirjoitti:
Lähes metrin mittaiset rotat hyökkäsivät koteihin
[size=50:3pe8gs17]Torstai 19.8.2010 klo 11.02 (päivitetty klo 11.55)[/size:3pe8gs17]

Valtavat jyrsijät herättivät kauhua Englannin Bradfordissa.

Kauhistuneet asukkaat kertoivat eilen jättimäisten rottien tunkeutumisesta koteihin Englannin Bradfordissa.

Siivousyrityksen johtaja Brandon Goddard onnistui ampumaan yhden rotista ilmakiväärillä. Valtavalla rotalla oli mittaa 76 senttiä. Neljä yhtä suurta jyrsijää pääsi karkuun.

- Olen nähnyt työni vuoksi tuhansia rottia, mutten koskaan näin suuria. Se jonka ammuin oli hirvittävä. Luoja tietää, mihin karkuun päässeet menivät, Goddard sanoi The Sun -lehdelle.

Suuret rotat ovat piinanneet naapurustoa aiemminkin.

Asiantuntijat ovat ihmeissään ammutun rotan suuresta koosta. Laura Drake Mammal Society -järjestöstä epäilee, että kyseessä voisi olla suuri eteläamerikkalainen nutria-niminen jyrsijä. Colin Arundel rottaharrastajien yhdistyksestä muistuttaa, että tavalliset rotat voivat kasvaa suuriksi, jos ne saavat paljon ravintoa.
Ja kuva löytyi silloinkin THE SUNin sivuilta:

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... dford.html

Palstan biologit, pitääkö ruveta haulikkoa lataamaan vai milloin epäilette noiden ilmestyvän kotosuomeen?

Vai onko kyse taas kuitenkin kokonaan eri lajista eli tuosta IL:n mainitsemastanutriasta? Kuva samalta sivulta Wikistä.

PS. Voi olla, että nuo THE SUNin kuvat eivät suoraa linkity, mutta ne löytyvät noiden linkkien takaa kuitenkin.

Kommentit (11)

Pitää kasvattaa kotikissojen kaliiberia vastaavassa suhteessa. Kesy ilveksistä on hyvä aloittaa. Jos rottien kehitys jatkuu niin pitää aloittaa jalostamaan liikereitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vähän kuvamanipulaatiota mukana. Tosin kyseessä ei taida olla photoshop vaan klassinen trikkikuva. Miten häntä pysyy tuossa kuvassa jäykkänä?

John Carter
Seuraa 
Viestejä10167

Rotathan pärjäävät melkein missä vain ja lisääntyvät todella nopeasti, jos vain ravintoa riittää. Lueskelin joskus New Scientista jutun, jossa kerrottiin rottien olevan älykkäitä eläimiä ja nopeita oppimaan. Artikkelissa kerrottiin, että rotista on koulutettu tullien ja muiden viranomaisten käyttöön räjähdysaineiden, huumeiden, ym. etsimiseen käytettyjä apulaisia ja että ne pärjäävät niissä hommissa paremmin kuin samaan tarkoitukseen koulutetut koirat. Joissakin Afrikan maissa, muistaakseni Mosambikissa niitä käytettiin miinanraivaus touhuissa, koska niiden paino ei riittänyt laukaisemaan miinoja ja ne löysivät miinat hajuaistinsa avulla todella tehokkaasti.

Kuvissa esiintyvien rottien luulisi olevan päässyt lihan makuun kokonsa puolesta. Tuon kokoiset rotat joutuvat syömään jo aika paljon hengissä pysyäkseen, sillä rotat joutuvat syömään päivässä n.10 % painostaan ravintoa. Rotat ovat kyllä aika petoja, sillä ne pystyvät kiipeämään pystysuoraa seinää ylös häntänsä ja kynsiensä ansiosta ja purukalusto pystyy melkein mihin vain. Muistan kun aikoinaan tuttavani rakensi autotallia ja rotta oli jäänyt sementtisokkelin sisään, niin se oli syönyt itsensä sokkelin läpi vapauteen.

" Käsittämätöntä luonnossa on sen käsitettävyys. " Albert Einstein

Niin... kaupungeissa on paljon ruokaa,suojapaikkoja ja vähän vihollisia joten eikö se ole loogista että rottien koko kasvaa. Luonnonvalinta ilmeisesti suosii suurikokoisia yksilöitä. Kohta varmaan jotain suomenpystykorvan kokoisia rottia liikkuu laumottain cityissä

ikr
Seuraa 
Viestejä177

The Gambian pouched rat (Cricetomys gambianus), also known as the African giant pouched rat, is a nocturnal pouched rat of the giant pouched rat genus Cricetomys. It is among the largest muroids in the world, growing up to 3 feet long including their tail which makes up half their length.
The Gambian pouched rat has very poor eyesight and so depends on its senses of smell and hearing. Its name comes from the large, hamster-like pouches in its cheeks. It is not a true rat but is part of a uniquely African branch of muroid rodents. It can reach up to anywhere from 4.5 to 6.8 kilograms (10-15 pounds)
http://en.wikipedia.org/wiki/Gambian_pouched_rat

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463
barbababa
Vähän kuvamanipulaatiota mukana. Tosin kyseessä ei taida olla photoshop vaan klassinen trikkikuva.En muokannut kuvaa, illuusio jättikoosta syntyi ihan sattumalta kun nostin rottaa lähemmäs kameran linssiä toimistopöydän jalalla ja tallin nurkka sattui sopivasti kohdalle.

Miteen häntä pysyy tuossa kuvassa jäykkänä?Rigor Mortis.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat