Seuraa 
Viestejä6081

Kuinka päästä eroon hyttysistä. Anja Eerikäinen mielellään puhaltaa hyttyset pois iholta, itse käyttäisin tilanteen salliessa puhalteluun mieluummin liekinheitintä. Mutta asiaan:

Seuraavassa lehtijutussa kerrotaan hi-tech -hyttysten tappajista:

TM: Hurja ansa hävittää kaikki hyttyset

Maanantai 6.6.2011 klo 20.15

Tekniikan Maailma kertoo uudessa numerossaan mullistavista ansoista, joiden avulla inisevistä hyttysistä pääsee kokonaan eroon.

Lehti testasi viime kesänä kolme hyttysansaa.

Mosquito Magnet ja SkeeterVac muodostavat hiilidioksidia, lämpöä ja kosteutta tavallisesta nestekaasusta, Mosquito Slayer käyttää valmista hiilidioksidia. Nämä houkutuskeinot ovat samoja, joiden perusteella hyttysten tiedetään löytävän uhrinsa.

Kaksi ensimmäistä imevät hyttyset nieluunsa siipituulettimen avulla, Slayer taas hukuttaa saaliinsa maitohappoliuokseen.

10 000 hyttystä kuoli

Tekniikan Maailman testissä hyttysansat sijoitettiin Tuusulassa sijaitsevan omakotitalon 3000 neliön tontille. Tontti oli hyttysille erinomaista elinseutua, eikä tontin pahimmissa paikoissa pystynyt iltaisin olemaan laisinkaan.

Testin mukaan Mosquito Magnet keräsi eniten hyttysiä. Se nappasi viikon aikana jopa 10 000 hyttystä.

- Kun tällainen määrä lisääntymiskelpoisia naarashyttysiä tuhoutuu, on sillä väistämättä vaikutus alueen hyttyskantaan. Joidenkin laskelmien mukaan yksi naaras saattaa munia jopa 500 munaa. Mikä parasta, hyttysen munien vähentyessä hyttyskanta on pienempi myös seuraavana kesänä, lehti kirjoittaa.

Testi hävitti hyttyset tuusulalaistontilta lähes kokonaan: elokuun puolivälissä perhe havaitsi illalla vaivaiset kaksi hyttystä.

Hyttysansat olivat hinnaltaan 525-995 euroa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011060613848284_uu.shtml

Kuulostaa kalliilta, mutta myös toimivalta. Bill Gates on ollut rahoittamassa toisenlaista ratkaisua mm. malariaan:

http://www.fastcompany.com/1548705/video-surfaces-of-gates-funded-weapon...

Mutta, miten rakentaa omatekoinen hyttysten tuho. Pelkkä karkotus ei nyt riitä, teloitus olisi mielessä. Hieno bonus olisi mikäli ötökän kuolema ei olisi nopea ja kivuton vaan saisi kärsiä esim. kutinasta ja ininästä loppuun saakka. Myös ennaltaehkäisy olisi paikallaan, kuinka käsitellä lätäköt ja lammikot tms. jotteivat öttiäiset lisääntyisi?

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sivut

Kommentit (22)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keksin tuollaisen imurin 20 v sitten mutten toteuttanut. Tuuletin poltin ja verkko torvessa pitäisi riittää. Niin että se vetää niitä imupuolelle.

Sadevesitynnyriin olen kaatanut tilkan bensiiniä. Ainakin se tepsii ja hiljaisuus koittaa. Bensa haihtuu eikä jää loputtomiin astian pinnalle.

Nyt kun tuo periaate on selvillä, taidan yrittää tehdä oman loukun. Kiinnostaisi saada ne hävitetyksi kaikki omasta pihasta. Juuri hävitettyä, ei karkotettua.

Huoneesta inisijät saa helposti pölynimurilla. Tulppa vaan sitten letkun päähän jotta jäävät kitumaan imurin sisään. Näin ei jää verijälkiä ikkunoihin tai seiniin.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
xenorex
Huoneesta inisijät saa helposti pölynimurilla. Tulppa vaan sitten letkun päähän jotta jäävät kitumaan imurin sisään. Näin ei jää verijälkiä ikkunoihin tai seiniin.

No mutta, ompa nerokasta!

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Tehdäänkö Suomesta parempi paikka ja hankitaan jokainen, jolla rahaa sen verran irtoaa, sellainen hyttysansa. Tulee hiilidioksidia siitä ja hyttyset menee sen luo ja se imee ne sisäänsä tai jotenkin. Kuulemma oikeasti vähentää hyttysten määrää alueella, parissa viikossa voi tappaa joku 10 000 hyttystä.

Olisi hienoa jos noita olisi ympäri Suomea vähän siellä sun täällä. Päästäisiin ehkä joskus hyttysistä kokonaan eroon.

くそっ!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
iMuke
Ronron
Olisi hienoa jos noita olisi ympäri Suomea vähän siellä sun täällä. Päästäisiin ehkä joskus hyttysistä kokonaan eroon.

Tuskin.Siis kyllähän niitä muualla maailmassa riittäisi, ja niitä tulisi tietenkin sieltä Suomeen myös jatkuvasti, mutta kenties noilla laitteilla niiden määrä pysyisi ihan minimaalisena. Kaikki Suomeen tulevat hyttyset kuolisivat noihin kojeisiin. Että olisi joskus mukava istua iltaa kesällä ulkona ilman hyttysiä.. sitä aina talvella funtsii kuinka ihanaa kesä onkaan, mutta kun on se kesä ja tosiaan menee ulos illalla vaikka terasseille juomaan, niin muistaa miksi se ei sittenkään ole niin kivaa. Viime viikolla oltiin tuossa lähikuppilan terassilla illalla muutamilla ja niitä hyttysiä oli oikeasti aivan saatanasti, ei siellä pystynyt olemaan. Ei se mitään niitä oli sisälläkin. Näki oikein lampun valoja vasten kun niitä lenteli siellä sisätiloissa etsien imettävää.

Hieman ehkä huono omatunto tulisi siitä jos kaikki hyttyset kuolisivat sukupuuttoon ihmisen takia, mutta toisaalta se olisi aika pientä suhteutettuna siihen kuinka monta lajia on jo kuollut sukupuuttoon ihmisen takia. Hyttynen on vielä vaan ötökkä, vitun ärsyttävä sellainen.

くそっ!

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Mitenhän suuri osa hyttysistä valitsee kohteekseen ihmisen? Meinaan, että niitä pirulaisia on lukemattomia joka helvetin metsässä kaukana ihmisasutuksestakin, joten ei niitä saada kuin paikallisesti ja tilapäisesti hävitettyä. Tosin hyttysten reviiri on sen verran pieni, että eiköhän tiiviin lähiön voi käytännössä hyttysistä vapauttaa, mikäli tarpeeksi monta niitä tuhoavaa härpäkettä löytyy.

EV+
Seuraa 
Viestejä770
Saw
xenorex
Huoneesta inisijät saa helposti pölynimurilla. Tulppa vaan sitten letkun päähän jotta jäävät kitumaan imurin sisään. Näin ei jää verijälkiä ikkunoihin tai seiniin.

No mutta, ompa nerokasta!Yöllähän nuo yksittäiset kamikazet tulevat korvan juureen inisemään joten sellainen vanha kunnon langaton rikkaimuri tyynyn alle. Itse vielä virittäisin vehkeen yksinkertaisesti jännitettä nostamalla ja awot, ei kun väijylle!

Itikat hakeutuvat lämmön ja hiilidioksidin perusteella kohteeseen joten asunnon johonkin huoneeseen kannattaa sijoittaa iso tonkka kiljua käymään. Sinne voi sitten ihminen tehdä tiedusteluja imurin tai hiuslakkapurkin kanssa.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9825
CE-hyväksytty
Mä aina jätän kännykän pöydälle ja toivon että hyttyset sen avulla poistuu kotionsa syövän esiasteen aiheuttaman pahoinvoinnin takia.

Hyvä idis, jota olen kokeillut. Rupes puhelinlasku nousemaan. Ne saakeli soitteli kavereilleen, että tänne äkkiä. Löytyy maittava välipala.

On kokemusta noista laitteista. Tuo kaasuvehje näyttää olevan tehokas. Kehoitan kuitenkin kiinnittämään huomiota asian siveelliseen puoleen.

Jos kaikki tyttöhyttyset tapetaan, mitä tekevät poikahyttyset. Ryhtyvät vihreiden pressaehdokkaaksi??

Saa myös varautua muuhunkin. Voi marjasato lähietäisyydellä huonontua.

Mielenkiintöinen huomio minkä tein: Itikoita näyttää kiinnostavan kovasti jalasta poispotkaistut lämpimät ja hikiset kengät. Toissapäivänä patiinit oikein kuhisivat itkoita, kun potkaisin mökillä jalasta ovenpieleen ja palasin parin minuutin päästä sisältä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat