Seuraa 
Viestejä45973

Mikä on tällainen toukka ja miten siitä pääsee eroon?

Toukka on paljon sokeritoukan näköinen, mutta aivan vaalea ja siinä ei ainakaan näy tuntosarvia tms. Niitä on aivan pieniä (alle sentin mittaisia) ja isompia (jopa pari senttisiä), isommat on selkeämmin valkoisia ja selkeämmin pisaran mallisia, pienemmät on vähän beigeen häivähtäviä ja vain vähän pisaran mallisia.

Ne on myös aika nopeita liikkeissään. Toukkia vilistelee välillä (ne ilmaantuu kausittain, välillä voi olla jopa 2kk jolloin ei näe yhtään ja sitten niitä taas alkaa näkemään enemmän) valot päälle laittaessa kerrostaloasuntomme lattialla, lähinnä kylpyhuoneessa mutta välillä niitä näkyy myös muualla asunnossa, ja ne aina pyrkivät piiloon koloihin ja tavaroiden alle. Kerran näitä oli jopa keittiön työtasolla (jossa ei ollut ihan lähellä edes tiskipöytää, vaan hella ja vasta sen jälkeen tiskipöytä). En ymmärrä mistä niitä tulee, kun pesen viikoittain kaikki tasot ja lattiat Tolulla ja putsaan viemärit ja kerrostalo on 2000-luvulla rakennettu.

Kommentit (14)

Vilkaisin kyseistä sivua jo aiemmin, muttei tuolla ole kyseistä otusta. Ainut mikä sitä muistuttaa on tuo sokeritoukka, mutta sekin on aivan liian tumma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei se oikein tuo uunitoukkakaan ole, kun sekin on tummempi kuin nuo täällä vilistävät.

Mietin itsekkin tuota, että valon osuminen vois vaikuttaa siihen miltä ne näyttää, mutta ne on kyllä vaaleita ihan joka valossa ja joka kulmassa ja tosiaan tummimillaan tuollaisia beigeen taittuvia.

Pitääkin ottaa tosiaan seuraavaksi kuva, kun kyseisen ällötyksen näen niin se vois kummasti selventää, kun netistäkään en oikein oo löytäny vastaavannäköisen ötökän kuvaa.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Jos on vaaleat lattiat (niinkuin meillä), niin käsittääkseni sokeritoukatkin ovat taipuvaisempia olemaan ennemmin vaaleita kuin tummia. Evoluutiota käynnissä...

Ja sokeritoukka on sitkeä pirulainen, ei auta vaikka miten siivoaisi, niitä tulee aina jostain. Onneksi eivät ole suorastaan vaarallisia, vain ällöttäviä.

EDIT. Ah: Wiki kertoo meille, että vastakuoriutuneet ovat vaaleita. Tadaa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sokeritoukka

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Joo, täälläkin on vaaleat lattiat, joten ne tosiaan siis saattaa sitten olla evoluution tulosta. Voiku kivaa.

Toimiikohan perus Raid noihin ällötyksiin? Ja mitenhän niiden kulkureitit sais selville, niin osais myrkyttää oikeat paikat?

Taitaa olla se sokeritoukka kuitenkin. Niitä vilistää melkein joka toisessa kylppärissä ja voivat olla monen millin pituisia. Joskus ovat vaaleita, koska ovat eräänlaisen pölyn peittämiä. Kun sellaisen liiskaa, sormi värjäytyy valkeaksi. Varsinaista haittaa niistä ei ole, mutta varmaan kunnon ddt-myrkytyksellä häviävät.

Murunen88
Joo, täälläkin on vaaleat lattiat, joten ne tosiaan siis saattaa sitten olla evoluution tulosta. Voiku kivaa.

Toimiikohan perus Raid noihin ällötyksiin? Ja mitenhän niiden kulkureitit sais selville, niin osais myrkyttää oikeat paikat?


Sinisellä raidilla lähtee. Lattiakaivojen ympäristöön kun ruiskuttaa.

Jos niitä on parin myrkytyskerran jälkeen edelleen niin pyydä huoltomies/ammatti-ihminen tarkistamaan lattiakaivojen tiiveys..

EV+
Seuraa 
Viestejä770

Miksi nämä kaikki mönkiäiset pitää listiä? Hyttyset pihalta ansoitetaan ja sokeritoukille DDT-kuuria suunnitellaan.

Ymmärrän että varsinaiset elintarvikkeisiin ja kasvaviin kasveihin tuhoja tekevät elukat tekee mieli nukettaa mutta nämähän syövät vain hilsettä ja paskaa lattialta ja senkin tekevät häveliäästi pimeässä ja ihmisten poissaollessa kuin thaikkuhotellisiivoojat ikään.

Wiki: "Kuoriutumisen jälkeen nymfivaiheessa olevat yksilöt käyvät läpi kahdeksan kuorenvaihtoa, ennen kuin niistä tulee täysikasvuisia ja sukukypsiä.[3] Aluksi nymfit ovat valkeahkoja ja muuttuvat kuorenvaihtojen myötä hopeanvärisiksi. Ensimmäisen kuorenvaihdon aikana ne ovat noin 0,8 millimetrin mittaisia."

EV+
Seuraa 
Viestejä770
Murunen88
En ymmärrä mistä niitä tulee, kun pesen viikoittain kaikki tasot ja lattiat Tolulla ja putsaan viemärit ja kerrostalo on 2000-luvulla rakennettu.Wikipedia tiesi kertoa että liiallinen lattioiden ja pintojen vesipesu edesauttaa sokeritoukkien selviytymistä koska vettä menee listojen alle ym. paikkoihin ja sokeritoukka tarvitsee kosteutta elääkseen. Toki kosteusvaurioistakin toukat voivat kieliä, syövät nimittäin homesienien rihmastoja ja toukkien lisääntyminen voi johtua homevauriosta!

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Taloelementtien saumoihin jää usein toukanmentäviä rakoja, joten toukat voivat hyvinkin olla peräisin naapurustosta.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat