Seuraa 
Viestejä45973

Jos kyseenalaistan Maapallon nykyisen 23,5 asteen kallistuskulman ja käännän sen uudestaan entiseen asentoon, niin meneekö maailman historia uusiksi? Menee, uskon minä, (tämä tarkoittaa, että maapallo käännetään entisestä asennostaan nykyiseen asentoon, jolloin seuraava tapahtumaketju on kuviteltu tapahtuvan). Nyt tiedetään, että suuret vesimassat siirtävät mitä vaan, jos niille annetaan mahdollisuus. Maapallon veden ja sateen määrä on uskoakseni vakio. Eli avaruudesta ei sitä tule lisää eikä sitä sinne karkaa. Sataa voi siis vain haihtumista vastaava määrä. Siis, jos esim. keskipäivän aikaan Afrikan suunnasta katsottuna käännetään pallo osittain tai kokonaan nykyiseen asentoonsa ja jätetään maailman kaikki vedet hetkeksi paikoilleen, mitä tapahtuu? Kohta alkaa maailman laajuinen tsunami, joka vie mennessään kaiken matalan rakenteen ja kasvillisuuden. Dinosaurukset huuhtoutuvat mukaan ja loput kokevat nälkäkuoleman. Noa rakentaa arkkinsa vedenpaisumuksen nimissä elämän jatkumiseksi ja Grand Canjonin uomat syntyvät. Kleopatran kaupunki Kreikassa jää veden alle ja Egyptin latomalla rakennetut temppelit sortuvat ja hautautuvat hiekkaan. Samoin laajat maanalaiset luolat Meksikossa ja monet muut hautautuneet kaupungit peittyvät. Fossiiliset luonnonvarat alkavat kehittymään. Talon kokoiset kivet pelloilla ja metsissä ilman mitään laahausjälkeä tai pudotuskuoppaa eivät ole kulkeutuneet sinne itsestään tai napajäätiköiden sulamisvesien mukana. Niihin on tarvittu suuremmat voimat. Vedet hakeutuvat uusille alueille ja rantaviivat muuttavat paikkaa.
Silloiset napajäätiköt alkavat sulamaan ja synnyttää hiidenkirnut sekä uudet napa-alueet alkavat jäätymään, koska suhde aurinkoon on muuttunut. Vesiraja Suomessa siirtyy Salpausselältä Helsinkiin ja mantereet saavat uudet vesirajat. Vaikea kuvitella kaikkea sitä, mitä tämä tapahtumaketju voi saada aikaan. Onko ketju saanut alkunsa Serengetin kraaterin synnyttyä Afrikassa? On mukava kuvitella, kuvittele sinäkin ja laitetaan historia uusiksi! Apina-ihminen teoriasta kirjoitan toisella sivulla.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Maan akselin kallistuskulma on vaihdellut geologisessa lähimenneisyydessä, ja vaikuttanut mm. lämpötiloihin. Jääkausien ja nykyisenkaltaisten vähäjäisten kausien vaihtelun katsotaan osaltaan johtuvan näistä kallistuksen muutoksista. http://www.all2know.com/fi/wikipedia/j/ja/jaea_kausien_syyt.html.
Toinen tärkeä syy jääkausiin on auringon aktiivisuuden vaihtelu.http://www.tsv.fi/ttapaht/006/nevanlinna.htm

Kun maan akselin suunta ja radan ominaisuudet muuttuvat melko ennustettavasti, voidaan pitkällä tähtäimellä odottaa ilmastonmuutoksia. Ne vaikuttavat myös tulevaan historiaan, jos ihminen sitten on sitä enää seuraamassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat