Vanha ruoka

Seuraa 
Viestejä209
Liittynyt21.8.2010

Jos syö vanhentunutta/pilaantunutta ruokaa niin eihän se kovin terveellistä ole.

Mutta onko siitä vaaraa jos ottaa vaikkapa viikko sitten vanhentuneen lihaköntin, paistaa sen kunnolla niin että kaikki eliöt siitä kuolee jne. ja sitten syö sen? Maku ei varmasti parasta ole, mutta eikai siitä sairastukaan vai?

Kas lempijuomaani, Alkoholia!

Sivut

Kommentit (16)

Midian
Seuraa 
Viestejä209
Liittynyt21.8.2010

No hyvä. Söin justiin puoli pussia viikon vanhoja kebablastuja, nyt hiostaa mutta johtunee helteestä ja korjaantunee kylmällä oluella.

Kas lempijuomaani, Alkoholia!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006
Midian
No hyvä. Söin justiin puoli pussia viikon vanhoja kebablastuja, nyt hiostaa mutta johtunee helteestä ja korjaantunee kylmällä oluella.



No, miten kävi? Vieläkö olet terve?

くそっ!

EV+
Seuraa 
Viestejä770
Liittynyt24.12.2010

Aistinvarainen tarkastus ja ääntä päin. Naudan jauheliha vain paranee vanhetessaan hieman yli päiväyksen, vasta sitten lentää roskiin jos pakkaus on selvästi pullistunut ja liha on laajalti menettänyt punertavan värin. Siellä pohjallahan on monesti harmaata vaikka päiväystä olisi jäljellä. Broiler ja tuore suolaamaton kala saavat minut eniten varpailleni.

Ylipäänsä minulta lentää hyvin vähän ruokaa roskikseen, joskus kuivanutta leipää ja jotain itäneitä perunoita.

Midian
Seuraa 
Viestejä209
Liittynyt21.8.2010
Ronron
No, miten kävi? Vieläkö olet terve?

Jep, ja iltaa myöten olo vain parani
Elikkä naudan lihaa ainakin sietää syödä vielä viikko viim.käyttöpäivän jälkeen.
Ainaski noin kebab muodossa, kun on maustettu ja suolattu valmiiksi.

Kas lempijuomaani, Alkoholia!

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Ehkä en kuitenkaan sitä itse lihaa söisi, jos olisi viikon vanhaa.. siis tyyliin joku naudan ulkofileepaisti.. ei ei, myrkytys tulisi.

くそっ!

Vierailija
Midian
Jos syö vanhentunutta/pilaantunutta ruokaa niin eihän se kovin terveellistä ole.

Mutta onko siitä vaaraa jos ottaa vaikkapa viikko sitten vanhentuneen lihaköntin, paistaa sen kunnolla niin että kaikki eliöt siitä kuolee jne. ja sitten syö sen? Maku ei varmasti parasta ole, mutta eikai siitä sairastukaan vai?




Tietysti asia riippuu siitä, mitä ruoka on ja miten ruoka on säilytetty.
Pakastimesta otetttu liha ja ym. tuotteet eivät varmaankaan pilaannu "parasta ennen " päivämäärän mukaan.
Esim. hirvestäjät pitävät lihaa pakastimessa pitkiä aikoja ennen syömistä, eikä mitään vaaraa ole.
Itselläni on ollut lihaa pakastimessa monia kuukausia, eikä mitään ongelmia ole ilmennyt.
Tietysti se on tärkeää miten kauan esim liha on on ollut pakastamattomana ennen uudellen pakastusta.
Esim. Etelä-Amerikasta tuotunaudanliha tai Uusi-Seenlantilainen lamppaanliha ei varmaankaan ole ihan uutta.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Varmaan pahin on homehtunu ruoka, sitä ei saa syömäkelpoiseksi kovinkaan helposti. Home on vielä salakavalaa, kun se ei näy, ennen kuin vasta saavuttaessaan hedelmällisyytensä.

Toope
Seuraa 
Viestejä23172
Liittynyt23.7.2006

Hirvenliha säilyy pakkasessa pitkiä aikoja. Olen tosin hirveä valmistanut yleensä hauduttamalla padassa varsin pitkään. Voisi kuvitella, että basillitkin häipyvät?

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vierailija
Tuppu L 2.0
Varmaan pahin on homehtunu ruoka, sitä ei saa syömäkelpoiseksi kovinkaan helposti. Home on vielä salakavalaa, kun se ei näy, ennen kuin vasta saavuttaessaan hedelmällisyytensä.



Olen usein syönyt homeisia vihanneksia (...) enkä ole koskaan tullut niistä kipeäksi. Voisikohan olla että vastustuskykyni on ollut, ainakin silloin, hyvässä kunnossa? Tai sitten se ei ole niin vakavaa kun puhutaan kurkuista yms.
Mistä johtuu?

Pilaantunutta lihaa en ole koskaan joutunut syömään... Siitä olisi voinut mennä mahakin sekaisin.

Tuppu L 2.0
Seuraa 
Viestejä3156
Liittynyt25.5.2009

Ei se home itsessään ole vaarallista, mutta sen erittämät myrkyt on. Esimerkiksi homehtunut ruoka ei mätäne sen takia, kun home on se omilla myrkyillään vallannut. Esimerkiksi hiivan tuottama etanoli on yksi myrkky. Toki hiiva on vähän eri kuin home, mutta sieniä molemmat kuitenkin. Sienien kanssa kannattaa olla varovainen, suurta osaa niiden myrkyistä ei edes tunneta.

sienimyrkyt

EV+
Seuraa 
Viestejä770
Liittynyt24.12.2010
jees

Ootteko muuten käynyt Espanjassa baarissa?



En ole, mutta yksi rekkakuski kertoi junan röökihytissä kerran kuinka Ranskassa, Espanjassa yms.meidän voittajamaista lihaa oli käsitelty. Esim. joku lasti lihaa oli tukun pihassa Ranskassa kun kyseinen rahtari heitti rahtinsa sinne. Kärpäset oli jo pörrännyt siinä ja hän lastinsa luovutettuaan oli ulkona tupakoidessaan ihmetellyt asiaa.

Myöhemmin Suomen-lautalla muut rahtarit kertoivat että siitä terminaalista vietiin eläinmateriaalia kalarehutehtaalle. Myös siis sen lisäksi että Hollanista tuotua pakastelihaa otettiin 10 metrin päässä sisään...

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat