Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Monet vannovat ajatuksen nimiin, joka edustaa heille vapaata markkinatalousta ilman rajoituksia.
Onko tämä "globalisaation" määritelmä, jossa markkinatalous on täysin kahlitsematonta?
Toivottavasti kukaan "älykäs" ei lähetä tähän heitä viestiin Wikilinkkiä, vaan omia ajatuksiaan.
Onko globalisaatio vain talouteen liittyvä asia, epäilen.

Kuka ohjaa globalisaatiota? Rahan valta?
Ketä ajatus hyödyttää?
Onko globalisaatioon mentävä mukaan kansakuntana?
Mikä on globaalisaatin suhde valtioihin?
Omat maat kai silti maksavat lapsilisät, työttömyyslorvaukset ja eläkkeet.

Voidaanko globaalisaatiolla hallita myös ihmisten uskonnollisia mielipiteitä?

Sivut

Kommentit (34)

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
Liittynyt3.9.2009

globalisaatio on sitä, kun omaisuus keskittyy yhä harvempien käsiin. ts. oligarkiaa siis, koska rahalla hallitaan.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

syytinki
Seuraa 
Viestejä9287
Liittynyt18.8.2008

Oisko sitä, että liitymme EU:hun ja euroalueeseen - ääneen lausumattomista syistä - ja Kreikka ynnä parit muut vetää perseet olalle luottaen siihen, että kaverit maksaa.

Voi olla myös sitä, että jossain pisteessä pitää todeta, että ei jumalauta, nyt loppui meikäläisten kuppaus.

el6
Seuraa 
Viestejä1457
Liittynyt12.2.2007
taucalm
globalisaatio on sitä, kun omaisuus keskittyy yhä harvempien käsiin. ts. oligarkiaa siis, koska rahalla hallitaan.Näin on! Voit hyvinkin ehtiin nauttimaan globalisaatiosta, jos sulla on pääomia. Paljon.

.

Globalisaatio on osa kehityskulkua joka johtaa kohti "one world governmentiä". Yksivaltioiden maailma ilman rajoja on ollut johtajiemme tähtäimessä jo kauan. Koska ihmiset eivät siihen noin vain suostu ja ovat kasvatettuina nationaaliseen identiteettiin sitä ei voida toteuttaa kertarysäyksellä. Siksi hivuttaudutaan vähän vähältä kohti sitä. Esim. maahanmuutto on osoitus siitä että ihmisten sekoittumisella pyritään riisumaan edellytyksiä kansallisajatteluun. Euroopan liittovaltiokehitys on myöskin osa hivuttautumista.
Itse kannatan ajatusta periaatteessa, joskin kaikki lopulta riippuu siitä että minkälainen hallintomuoto ja jakeluketju on. Jos kyseessä on siru käteen tyyppinen dystopia ja raju eriarvoistuminen, niin silloin en kannata.

Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918
Liittynyt11.3.2008

Isompi ja vahvempi tönii pienempien hiekkalinnojen ahertajien tekeleet kumoon.
Toisaalla Ranen kaveri Stöge tarjoaa töitä ja asuntoja vastakkaisella kulmalla.
Lopulta ja aina Ranesta ja Stögestä ajan jättäessä heidän jälkikasvunsa perii ansioitta ja ilman kompetenssia hallitsevan luokan aseman niinkuin jossain feodaaliyhteiskunnassa oli tapana.
Tiukan paikan tullen Aku Ankan muija alkaa jakaan pyrstöönsä Roopelle..

http://www.youtube.com/watch?v=JlXoHUKBbog

-

installer
Seuraa 
Viestejä9908
Liittynyt16.9.2005
Carloz
Onko täällä joku vasemmistolaisnuorten kokoontumisajo?
Entisenä Kokoomuksen äänestäjänä voin sanoa että ei ole.Globalisaatio on perseestä.

"Kenet jumalat tahtovat tuhota, sen he lyövät ensiksi sokeudella. "

Tähän asti suunta on ollut huono. Tiedonkulun myötä maailman yhtenäistyminen on kuitenkin väistämätön ja tapahtuu monilla eri alueilla, riippumatta onko yhteistä hallitusta vai ei.
Globalisaatio voi olla ilmeeltään sitä mitä siltä halutaan: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Transition (sori wikilinkistä )

edit.
Eli, maailma on sitä millaiseksi se tehdään. Illman maailmanlaajuisia pelisääntöjä ja tavoitteita valtiot tulevat edelleen kilpailemaan keskenään paremmuudesta mitä erilaisemmilla alueilla. YK:tahan voisi pitää jopa eräänlaisena maailmanhallituksena, jolla tosin on hyvin vähän valtaa kokonaisuudessa. Suurvalloilla on lähinnä menetettävää, jos joku suuri valta alkaa päättämään asioista niiden yli. Sen vuoksi niillä onkin veto-oikeus monissa yk-asioissa.

Globalisaation pitäisi perustua ennenkaikkea luonnon kestävyyteen ja ihmisten/ kansojen tasa-arvoisuuteen. Eli luonto loisi kaikelle raamit, joita ei saa ylittää. Toisena, yksikään valtio tai ihminen ei saa alistaa tai vähentää toisen kykyä päättää itse asioistaan ja nauttia perusoikeuksistaan.

Maailman hallitusten pitäisi käyttää ehdottoman läpinäkyvää valtaa piittaamatta mahdollisista taloudellisista seikoista joita siitä aiheutuu. Päättäjien uskottavuus voisi olla jopa aivan eri luokkaa mikäli elämäntavat olisivat askeettiset sensijaan että ovat elitistisiä.

Tässä ketjussa on jo aika hyviä globalisaation määritelmiä. Minä käytän mieluummin sanaa globalisointi, koska mielestäni se kuvaa paremmin mistä on kysymys; ihmisen toimintaa jolla pyritään tiettyyn tavoitteeseen. Se perustuu itsekkääseen ahneuteen joka ei ota huomioon Maan hupenevia luonnonvaroja eikä toimintansa aiheuttamaa jatkuvasti lisääntyvää kurjistumista ihmiskunnan enemmistölle. Nuo haitat ovat vain valitettavia oheisilmiöitä.

Hyötyjä on USAn tukema eliitti, joka muodostuu globaalia riistokapitalismia edustavasta vähemmistöstä, jonka harjoittama nykyisen menon jatkuminen perustuu kolmenlaiseen valtaan:
- globaali taloudellinen valta
- globaali poliittinen valta
- globaali sotilaallinen valta

Katso esimerkiksi Michel Chossudovsky, Köyhyyden globalisointi.

Valitettavasti nykykäytännössä globalisaatio on varsin huono juttu.
Kehitys tapahtuu kaupankäynnin ehdoilla, joissa voittajana ovat ne tahot, joilla jo on varallisuutta(=valtaa). Tämän vuoksi olisi hyvä jos globalisaation ehtoja olisi saatu luonnosteltua ennenkuin kaikki rajat revitään auki suurten rahavirtojen edestä. Jälkikäteen on vaikea muuttaa toimintatapoja, etenkin jos valtiot ovat laitaneet nimensä alle erinäisiin wto:n sopimuksiin jotka sitovat tulevienkin päättäjien kädet.

Vapaa kaupankäynti on osa demokratiaa, mutta johtaa vallan keskittymiseen harvojen käsiin. Miten tämä on ratkaistavissa?

Jos globalisaatiolla tarkoitetaan nimenomaan uusliberalistista globalisaatiota, pitää toisenlaiselle 'globalisaatiolle' saada oma nimensä.

WTO:sta
-http://kulma.net/mkevat/wto1.html
-http://formin.finland.fi/public/default.aspx?nodeid=31927&contentlan=1&c...

installer
Entisenä Kokoomuksen äänestäjänä voin sanoa että ei ole.Globalisaatio on perseestä.Myöskin entisenä Kokoomuksen äänestäjänä voin todeta, että globalisaatio on pitkällä tähtäimellä hyvästä. Se on sitten toinen asia, saako hyödyn sinä vai sinun lapsenlapsenlapsenlapsesi.

Hubsu
installer
Entisenä Kokoomuksen äänestäjänä voin sanoa että ei ole.Globalisaatio on perseestä.Myöskin entisenä Kokoomuksen äänestäjänä voin todeta, että globalisaatio on pitkällä tähtäimellä hyvästä. Se on sitten toinen asia, saako hyödyn sinä vai sinun lapsenlapsenlapsenlapsesi.

Niin, no mehän emme voi kuin spekuloida sillä miltä tulevaisuus näyttää tämän hetken valossa. Tulevat, trendeihin vaikuttavat, muutokset ja käänteet ovat meiltä piilossa.
Kuinka globalisaatio hyödyttää tulevia polvia? Tällä hetkellä näyttää siltä että globalisaatio todellakin kasaa valtaa ja omaisuutta harvojen käsiin. Keskiluokka saa toistaiseksi siitä hyötyä, mutta suhteellisesti kuitenkin heikkenee koko ajan.
Katsotaan mikä on tilanne finanssikriisin jälkeen. Todennäköisesti työehtoja on heikennetty, veroja nostettu ja suuryritysten vapauksia kasvatettu. Muilta osin tietenkin kaikki palaa ennalleen, paitsi työttömyys ja köyhyys jotka sysätään asianomaisten omaksi syyksi. Näin ainakin aina ennen on toimittu, pienemmässä mittakaavassa tosin.

Arvuuttelija
Kuinka globalisaatio hyödyttää tulevia polvia? Tällä hetkellä näyttää siltä että globalisaatio todellakin kasaa valtaa ja omaisuutta harvojen käsiin.Näyttää siltä, että globalisaatio kasvattaa köyhimpien maiden elintasoa, koska varallisuus jakaantuu yhä useammalle.

World gini-coefficient

Ja toisin kuin todellisuudenkieltäjät väittävät, on ylläolevalla ginikertoimella selvä negatiivinen korrelaatio kaikkien toimijoiden elintason kasvamisen kiihtymisen kanssa.

Mutta kuten sanoin, se on sitten aivan toinen asia, saako täällä pohjolan perukoilla hyödyn sinä vai lapsenlapsenlapsenlapsesi. Nyt sen hyödyn nappaavat täällä peräpohjolassa poliitikoiden suosiollisella avustuksella harvat, ja jos et kuulu joukkoon, niin tough luck.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat