Seuraa 
Viestejä45973

Kyllähän se homma, on tytöt ja poijjaat sellaisessa asennossa, että kun tuota akkuteknologiaa kehitettäisiin oikein ISOLLA kädellä,
niin koko homma olisi ratkaistu jo aikapäivää sitten ja uusiutuvaa saasteetonta energiaa olisi helppo todellakin käyttää, maailmanlaajuisesti

Kysymys, koko hommassa on nimenomaan suuruusluokista ja suhteessa ihmisen luonteesta, kaikkeen tähän, mikä on kaiken perustava kysymys.

Lähtökohta;
-Kaikkien valtioiden suurimmat verotulot ym tulevat energiasta.
-Öljy ja sen johdannaiset tuottavat suurimmat tulot kaikille osapuolille.
-Sähköä on helppo verottaa ja sitä tuotetaan vastuuttomasti esim ydinvoimalla ja jätetään varastointi ym kysymykset "jälkipolville" ???
-Ydinvoimalat esim Suomessa ovat= setelitehtaita, kun vastuut ym jätetään kaikki veronmaksajille, ilman vastuuvakuutuksia,
joita muualla maailmassa sentään vaaditaan.
-Täällä EI ja tunku on SIKSI erityisen kova, tänne rakentaa, kauas silmistä
Euroopassa jne ym

Tässä; http://www.ts.fi/talous/?ts=1,3:1004:0:0,4:4:0:1:2008-04-08,104:4:531924,1:0:0:0:0:0

Tätä EI saatu voimaan !

Edellinen eduskuntammehan todettiin täysin korruptoituneeksi ja maksetuiksi miehiksi ! täällä, SIIS, maailman vähiten, muka korruptoituneessa
valtiossa, joka asiasta teki päätöksen !, heh .

Kaikkialla maailmassa näemme, miten on hämärtyneet perusasiat valtioissa, joidenka piti, siis hoitaa, kansalaisten hyvinvointia;

SIIS hoitaa valtion, eli MEIDÄN kaikkien raha asioita ym maksamillamme
verotuloilla, hyvinvoinnin ym lisäämiseksi.

Toisin on käynyt.
Kummallista on myös se, että nykytekniikalla tietoa ym on saatavilla kaikille,
helposti ja realiajassa, mutta entistä härskimpi meininki jatkuu !

Helppoa on rahastaa meitä kaikkia, tällä mentaliteetilla ja nyt ovat tulossa uudet sähkömittarit ja energiamiina, kun ydinvoimayhtiöt
eli kansainvälinen kasvoton pääoma alkaa meitä rahastaa;

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/ajankohtaisohjelmien-aiheita/mot-energiamiina

Konstithan näiltä veijareilta eivät lopu kesken.. ym jne jne ja perustuvat samaan yhtälöön.

Suurusluokista puheenollen;
Kaikkein suurimmat voitot ja kehitysrahat suunnataan kaikkialla aseiden kehitykseen, vaikka suurimmat "puolustusmäärärahat"
pitäisi panostaa.., kuten tiedätte, todelliseen tämän planeetan puolustamiseen.
Muutama prosentti(siis muutama..) kaikista maailman aseiden kehitys ja kaupparahoista, kun suunnattaisiin saasteettoman energian tuottamiseen ja
esim akkuteknologian kehittämiseen, ratkaisisi koko yhtälön ja TODELLA nopeasti.

Toinen muutama prosentti, edellä mainitusta, voitaisiin suunnata öljypohatoille ja sheikeille, ym, jotta voisivat jatkaa ylenpalttista
elämäänsä ja olematta ryhtymään biljoona X mijardeillaan vastarintaan ja vapauttaisivat kassakaapeistaan kaikki ratkaisut
asiaan, mitkä ovat ostaneet
Myöskin muutama prosentti riittäisi takaamaan pankkiirien ym bilardit asiassa, jotta
talouden "kiristäminen", ei alkaisi, kuten nyt tapahtuu.

JNE ja ym

Siitä kun hieman mietiskelette yhtälöä, on helpompi "ymmärtää", miksi ratkaisuja siihen, miten kiinteistö tai muussa isommassakin
yhteydessä ei voi nyt tällä teknisen tiedon tasollakaan, muka, ratkaista uusiutuvan energian varastointia ym

PITÄKÄÄ puolenne ja olkaa kuten esi-isämme, jotka tänne Pohjan perille tulivat.

Itsenäisiä ja riippumattomia.
SE on selviytymistarina, tässä ajassa.

Sirkat soittaa salolla ja käyn pellon reunaan ilman paitaa..

Suhteellisuudentaju on rajoillaan nykyajassa, mutta tolkku ja ratkaisu
asiaan pitää saada.

Tälläistä "kevyttä" mietintää kesäillan ratoksi, teille tarjosi;

Antero Rantanen
040 511 5245

Sivut

Kommentit (56)

Hyvin valaiseva esimerkki asiasta on seuraava;

Aikoinaan jo edellisellä vuosisadalla Edison kehitti akun, joka käytti
hyvin yleisiä, joka paikasta löytyviä metalleja akkuun ja jonka kemiallinen
seos oli myrkytön ja akku voitiin huoltaa kaatamalla edellinen seos maaperään
maanparannusaineeksi jne
Huoltoväli, oli joitakin vuosikymmeniä ja akku oli täysin tunnoton ylilataukselle
ja myöskin voitiin ottaa energiat täysin tyhjäksi akun siitä kärsimättä.

Näitä Edison akkuja on "löytynyt" vanhoista autoista ja myös voimalaitoksista
vuosisadankin takaa.
Yleensä pelkän latauksen jälkeen toimivat edelleen ja jos on vaihdettu
kemikaali ja huuhdeltu, ovat aivan täydessä kapasiteetissa

Tämähän olisi kuin lottovoitto, käyttää uusiutuvaan energiaan

Akku joka oli liian hyvä;

http://www.nickel-iron-battery.com/

Edison akkuyhtiön osti eräs pörssiyhtiö ja kas kummaa, lopetti sen
tuotannon ja tuotekehityksen tuota pikaa.

Nyt, kyseinen akkuyhtiö on maailman suurin akkujen tuottaja

Kyseinen akkuteknologia on hengissä toisaalla, mutta rajoitettu militarikäyttöön,
ym erikoiskäyttöön ja hinnat ovat pilvissä, per yksikkö, vaikka
ko akkuun käytetään halpoja perusmetalleja ja kemikaalia, jota
löytyy kaikkialta ja halvalla jne

Antero Rantanen
040 511 5245

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jees

Ymmärtääkseni noissa on liian suuri sisäinen resistanssi, jotta niitä voisi oikeasti monessakaan paikkaa käyttää.Korkea sisäinen resistanssi juu, jonka vuoksi ottaa ja purkaa varausta varsin hitaasti. Edisonin ongelmaksi muodostui että kun akusta otti enemmälti tehoa niin sen hyötysuhde tipahti puoleen, jonka takia myös hänen sähköautonsa meni hieman huonosti kaupaksi suurista lupauksista huolimatta.

Nykytekniikalla varmaan saataisiin tuostakin riivittyä vähän enemmän kun käytettäisiin jonkinlaista ohutlevytekniikkaa ja nanokuviointia levyjen pinnassa yms. mutta ne ominaisuudet eivät pysy vaan akku lahoaa käsiin.

Edison ei muuten keksinyt tuota rauta-akkua vaan varasti idean eräältä Ruotsalaiselta kemistiltä joka kehitti nikkeli-kadmium akun. Hän oli kokeillut nikkelin kanssa erilaisia metalleja ja huomannut että myös rauta toimii, mutta piti sitä niin huonona ettei patentoinut sitä jonka ansiosta Edison onnistui nappaamaan sen omiin nimiinsä.

Mitä tulee suuruusluokkiin energian varastoinnissa, niin otetaanpa seuraavanlainen esimerkki:

Otetaan yksi (1) tuulimylly nimellisteholtaan 3 MW ja oletetaan että sen Cp on 0,25

Näin saadaan siis keskiteho 750 kW

Tuulimylly toimii suurinpiirtein Pareton periaatteen, eli 20/80 säännön mukaan siten että puolet tuotetusta energiasta saavutetaan 20% käyntiajassa ja toinen puoli tulee sitten pikkuhiljaa. Oletetaan että tämä tilastollinen jakauma toteutuu esimerkiksi viikkotasolla ja myllyn tuotannosta halutaan laskennan yksinkertaistamiseksi tasaista 750 kW antoa.

Viikossa saadaan siis 126 MWh energiaa josta 63 MWh tuotetaan 33,6 tunnin aikana. Tästä vähennetään 0,75 MW * 33,6 h eli 25,2 MWh joka menee suoraan verkkoon samaan aikaan, ja loppumäärä energiasta täytyy ottaa varastoon jotta siitä voidaan purkaa viikon aikana silloin kun ei tuule riittävästi. Varastoitavaa energiaa jää siis äärimmäisessä tapauksessa 37,8 MWh jonka verran kapasiteettia täytyy löytyä. Pyöristetään ylöspäin 40 MWh varmuuden vuoksi. Todellisuudessa viikko ei riitä, vaan sähköä täytyy ottaa varastoon ainakin kuukauden tarpeeseen useammasta myllystä että saadaan tuotannon ja kulutuksen heilahdukset katettua jollain varmuudella.

Nykyhinnoilla litiumakkujärjestelmien kustannukset ovat halvimmillaan $600 per kWh eli kyseinen akkujärjestelmä maksaa nykyhinnoilla vähintään 22,7 miljoonaa dollaria, ja kilowattitunnin hinnaksi tulee 2000 syklin kestolle laskettuna 30 senttiä eli noin 20 eurosenttiä sen päälle mitä sähkön tuottaminen maksaa itse tuulimyllyssä. Ilman valtion tukiaisia laskettuna hinta hipoo helposti jopa euroa per kilowattitunti kun lasketaan kaikki sivukulut mukaan, eikä 50 senttiä ole mitenkään tavaton hinta tällä tavalla tuotetulle tuulisähkölle.

Tietenkin jotkut viherkoohot huutelevat että sen verran sen sähkön pitäisikin maksaa, että sitä ei kukaan käyttäisi. O tempora o mores.

Kustannukset pitäisi saada painettua kymmenesosaan että hommassa olisi mitään järkeä, koska niin kallista sähköä ei osta kukaan. Ihmisillä ei yksinkertaisesti perse kestä, eikä sähköyhtiö pyöri niin marginaalisilla tuloilla.

Lyijyakut saisi halvemmalla per kWh mutta niitä ei kestä käyttää samalla tavalla. Nikkeliakut kestäisivät, mutta niidenkin hinta on vielä aivan liian korkea. Tulevaisuudessa saadaan mahdollisesti natrium-akkuja jotka ovat rakenteellisesti samanlaisia kuin litiumakut, mutta joissa litium on korvattu natriumilla ja näin on saatu hintaa ehkä viidennekseen. Saa nähdä miten käy.

lokki
Seuraa 
Viestejä5108

Esimerkkilaskelmasi Veikko on tarkoitushakuinen. Teepä sama laskelma siten, että ydinvoimala oman säätöalueensa rajoissa pitäisi akuilla sopeuttaa vuorokausittaiseen ja viikottaiseen kuorman vaihteluun.

Ei yksittäisiä energiantuotantomuotoja saa vertailla, kuten ne olisivat yksin verkossa. Ydinvoimalatkaan -eivät edes kaikki yhdessä- pysty sopeutumaan verkon kuorman vaihteluun, vaan tarvitsevat muita energiamuotoja säädön tekemiseen. Miksi tuulivoiman pitäisi, varsinkaan yksittäisen tuulivoimalan.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Alaskassa on lailla säädetty valtakunnan verkosta sähkönsaanti katkon aikana bauttia rallaa 25 minuutiksi, jos muistini ei petä. On pojat varmistusasemilla akkuja kuormalavahyllyissä pitkittäin, poikittain ja päällekkäin muutamakin kappale.

Mites se Virossa ollut punalaivaston koulutussukellusvene jota käytettiin samalla lähikaupungin voimalaitoksena? Mahtoiko olla kaupungin syöttöön käytössä akkuvarmistus? Jotkin nikkeliakut siinä oli, mutta taisteluveneessä ei kaiketi ne ole kovin isot. Sähköntuotto loppui kun Puna-armeija lähti Virosta, polttoleikkasi reaktorin kannen auki ja vei sauvat mukanaan. Sitä reaktoria hiukan pelättiinkin täällä suomen puolella joten hyvä niin.

- Ubi bene, ibi patria -

lokki
Esimerkkilaskelmasi Veikko on tarkoitushakuinen. Teepä sama laskelma siten, että ydinvoimala oman säätöalueensa rajoissa pitäisi akuilla sopeuttaa vuorokausittaiseen ja viikottaiseen kuorman vaihteluun.Ei ydinvoimala tarvitse akkuja säätöön. Sen voi ruuvata pienemmälle ja isommalle tarvittaessa. Lisäksi päivittäinen ja viikoittainen kulutuksen vaihtelu on suhteellisen tasaista ja hyvin ennustettavaa, eikä sillä ole samanlaista "piikikästä" ominaisuutta kuin tuulisähköllä jota on sen vuoksi muutenkin vaikea sovittaa verkkoon.

Jos ydinvoimalan tehoa säädetään alaspäin niin sen käyttöaste tippuu. Tämä taas vaikuttaa siten, että jos käyttöaste tippuu esimerkiksi puoleen, niin voimalan tuottaman sähkön hinta noin kaksinkertaistuu. Käytännössä se tarkoittaa lähtöhinnan korotusta noin 3 -> 6 snt/kWh joka ei vielä tunnu juuri missään loppukäyttäjän kannalta. Ranskalaiset tekevät sitä jatkuvasti.

Poliittiset syyt ovat kuitenkin suurin este miksi näin ei tehdä, koska on päätetty että suomen ydinvoimaloita ei säädetä eikä niitä rakenneta säädettäviksi, ja lupiakin myönnetään vain yksi kerrallaan pitkän vänkäyksen jälkeen niin ettei voida rakentaa nopeasti säätyviä pienempiä yksiköitä vaan täytyy tehdä OL3 kaltainen hirviö että sillä on jotain merkitystä.

Pacanus Rusticanus
Alaskassa on lailla säädetty valtakunnan verkosta sähkönsaanti katkon aikana bauttia rallaa 25 minuutiksi, jos muistini ei petä. On pojat varmistusasemilla akkuja kuormalavahyllyissä pitkittäin, poikittain ja päällekkäin muutamakin kappale.Jos pelkkä varmuusakusto on kyseessä, niin silloin ei edes välttämättä käytetä akkuja vaan voidaan jopa käyttää kertakäyttöisiä kennoja. Esimerkiksi Yhdysvaltain armeijalla on käytössään ydinohjuksiin suunniteltuja rikki-suola kennoja jotka ovat täysin inerttejä kunnes ne kuumennetaan esim. pienellä termiittilatingilla noin 600 asteeseen sisältä jolloin ne alkavat tuottaa sähköä suurella teholla.

Näiden pohjalta pyritään nyt kehittämään uudelleen ladattavia kennoja joita voitaisiin käyttää sähköverkossa, ja rajakustannuksena missä ne alkaisivat kannattaa huipputehon säätelyyn on jossain $500/kWh tienoilla mitä pidetään erittäin mahdollisena ihan lähiaikoina. Ongelma on tosin edelleen se sen suolan täytyy olla sulaa, joten systeemin täytyy olla valtava ennenkuin sen hyötysuhde on siedettävä, eli investointikustannus on aika suolainen ja sitä kautta takaisinmaksuaika pitkä.

Japanissa ja Yhdysvalloissa on muutamissa paikoissa käytössä verkon kuormantasaajina megawattituntiluokan nestevirtausakkuja joissa on muistaakseni laimeahkoon rikkihappoon liuotettua vanadiumia tankeissa. Näissä rajakustannukset ovat materiaalien puolesta $150 per kWh kun systeemi rakennetaan tarpeeksi suureksi, mutta ongelma on että vanadiumin hinta tahtoo nousta kysynnän mukana joten näille akuille ei povata ainakaan heti kovin suurta menekkiä. Tutkijat yrittävät vielä keksiä miten samasta ainemäärästä saataisiin enemmän irti.

lokki
Esimerkkilaskelmasi Veikko on tarkoitushakuinen.Tähän vielä, että esimerkkilaskelma oli itseasiassa varsin antelias, koska helposti saadaan tilanne jossa tuulivoimala ei tuota mutta kysyntä on huipussaan, ja päinvastoin kysyntä voi olla kuopalla mutta mylly jauhaa täysiä.

Oletetaan että mylly tuottaa sen 126 MWh viikossa keskimäärin, ja akuston täytyy selviytyä viikon ajan 25% ali- tai ylituotannosta kulutukseen nähden. Tällöin täytyy pohjalla olla jo valmiiksi noin 40 MWh energiaa varastossa ja saman verran tyhjää että sillä pystytään säätämään kumpaankin suuntaan.

Jos asia vietäisiin sähkön kuluttajan päähän, niin keskiverto omakotitalous tarvitsisi viikon idioottivarmaksi varmuusvaraksi noin puoli megawattituntia kapasiteettia, joka vastaa suuruusluokaltaan noin 60 litraa bensiiniä, tai noin 200 litraa jos se täytyisi oikeasti tuottaa aggregaatilla. Akkukapasiteettina sen hinta olisi tällä hetkellä yhtä suuri kuin koko talon arvo.

Senpä vuoksi on todennäköisempää että lähitulevaisuudessa yleistyy jonkinlaiset polttokennoratkaisut joihin myydään polttoaineeksi etanolia tai metanolia, tai metaania, ja jotka säätyvät älymittarin avulla sen mukaan onko halvempaa ottaa verkosta vai tuottaa itse. Sekään ei tosin ratkaise sitä ongelmaa että ei ole mihin energiaa laittaa jos mylly pyörii mutta kukaan ei juuri sillä hetkellä sitä tarvi.

Mitäs, jos Veikko ym tahot kirjoittaisivat TÄHÄN osioon omalla nimellään
ja laittaisivat oman Puh numeronsa allekirjoituksensa alle !

Katsoisitte itseänne peiliin aamulla, kunnolla !

Olonne olisi täysin toinen.
Katselisitte tämän jälkeen perhettänne ja lapsianne ym aivan toisin silmin ja
olisitte myös kantamassa vastuuta asioista, aivan uudessa
ulottuvuudessa.
Suosittelen !

Aloitin ja kirjoitin mielestäni yhden rohkeimman ja suorapuheisemman
osion tänne Tiede palstalle, tällä aloituksellani.

Tiedämme kyllä tasan kaikki, joilla on normaali järjen juoksu,
miten tässä tulee käymään ja muutamissa tulevissa
vuosissa / vuosikymmenissä.

Vastuunkantajia ja TODELLISIA ISOJA aloitteentekijöitä

Onko heitä ?

Antero Rantanen
040 511 5245

lokki
Seuraa 
Viestejä5108

Kerro Veikko lisää siitä ranskalaisesta ydinvoimalasta, jota voi säätää yksin vastaamaan päivittäistä kuormitusvaihtelua. Ei taida olla paineastia kovin pitkäikäinen.

anteror
Mitäs, jos Veikko ym tahot kirjoittaisivat TÄHÄN osioon omalla nimellään
ja laittaisivat oman Puh numeronsa allekirjoituksensa alle !Tämä ei ole treffipalsta ja soisin, että sinäkin jättäisit tuon numerosi turhana pois viesteistäsi.

Phonylle;

Asia tuli Tiede palstan kannalta selväksi !

Pidetään tätä "virallista" linjaa ;

http://www.suomenluonto.fi/arkisto/2008 ... oomuksessa

Edes palstanpitäjä / moderaattori, ei ilmoita omaa nimeään !

Mitään ei siis saada aikaiseksi, tällä nykyisellä sananvapaudella
ja teknologialla, jota valvotaan ja nimettömästi ym
turhautetaan jne

Suhteellisuuden taju ei meikäläisellä ole hukassa ja turhaa
on kaikki tämä, kirjoittelu, sen kyllä tiedän !
Kun ja jos, joskus maapallolle saapuu ns todellinen älyllinen olemus ja
kaivaa arkeologisesti, niin löytää ...

¤ * ¤...

Hyvää kesää ja nauttikaa nyt kesästä, tuon ennätyskylmnän talven
jälkeen

Antero Rantanen
040 511 5245

anteror
Phonylle;

Asia tuli Tiede palstan kannalta selväksi !

Pidetään tätä "virallista" linjaa ;

http://www.suomenluonto.fi/arkisto/2008 ... oomuksessa

Edes palstanpitäjä / moderaattori, ei ilmoita omaa nimeään !

Mitään ei siis saada aikaiseksi, tällä nykyisellä sananvapaudella
ja teknologialla, jota valvotaan ja nimettömästi ym
turhautetaan jne

Suhteellisuuden taju ei meikäläisellä ole hukassa ja turhaa
on kaikki tämä, kirjoittelu, sen kyllä tiedän !
Kun ja jos, joskus maapallolle saapuu ns todellinen älyllinen olemus ja
kaivaa arkeologisesti, niin löytää ...

¤ * ¤...

Hyvää kesää ja nauttikaa nyt kesästä, tuon ennätyskylmnän talven
jälkeen

Antero Rantanen
040 511 5245
No onko kukaan soitellut?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat