Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Monesti olen kuullut Tommy Tabermannin haastatteluissa kuinka mies suorastaan mainostaa aamuyön olevan kaikista seesteisintä parasta aikaa runojen syntymiselle. "Testosteronitasot korkealla"...no se kyllä on totta, mutta muuten ajatus tuskin kulkee melatoniinista johtuen. Entinen matikan opettajani kertoi myös tarunhohtoisista "yöllisistä aherruksista omassa kammiossa kun kaikki muut nukkuvat...silloin kiteytyy se suurin teoria." Tämähän on täyttä tuubaa, ja sitä paitsi turruttaa monen lupaavan ajatustyötä tekevän muutamassa kuukaudessa ainoastaan täysin yksinkertaisia päivän perusasioita toistamaan pystyväksi käveleväksi nukkumatiksi. Ajatustyön kannalta kaikkein luovin ja seesteisin aika on aamun muutama ensitunti hyvin nukutun yön jälkeen. Sen jälkeen onkin kiva mennä lounaalle ja loppupäivä ottaa vähän chillimmin.

EDIT. "Tommy Tabermannin opit vievät pitkässä juoksussa hautaan" pois otsikosta

Sivut

Kommentit (42)

Monelle se yö on luultavasti ainoa hetki jolloin voi todella keskittyä. Kun päivällä on häiriö tekijöitä. Mutta kyllä noin aika humanistiseen tyyliin voin sanoa että itsesensuurin väheneminen yön pimeydessä on itseni
usein päästänyt jonkin asian jäljille. Tietenkin se logiikka saattaa hiukan puuroutua kun pikkutunnneilla saattaa ajatella tyttökaverin öljyn vaihtoa tai jotain vastaavaa kunnes tulee VAVAHDUS "hei tuossa äskeisessä ei ollut järkeä"Samasta asiasta kertoi yksi älykäs matemaatikko kaverini. Olen kuullut usein väitteen että tod nerot nukkuisivat vain pari tuntia vuorokaudessa.

Ihmiset ovat erilaisia.

Myös meihin kohdistuva paine on erilainen eri vuorokauden aikaan.

Esim. ns. aamuseisokkiaalto virtaa maan pinnalla, sitä mukaa kuin auringosta tulevat energia-aallot lisäävät painetta.

;);)
Savor

o_turunen
Seuraa 
Viestejä14034
Liittynyt16.3.2005

Ehdottomasti totta. Jenkit tekevät kaiken päin persettä, kun suomalaiset ovat menneet jo nukkumaan kunnon kansalaisten tapaan. Ja entä sitten Kiinassa tapahtuvat hiilikaivosonnettomuudet? Ei tuollaisia Suomessa ole ikinä tapahtunut. Kyllä pitäisi edes hiukan katsoa kelloa ja käyttäytyä sen mukaan.

Korant: Oikea fysiikka on oikeampaa kuin sinun klassinen mekaniikkasi. Jos olet eri mieltä kanssani olet ilman muuta väärässä.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27924
Liittynyt13.5.2005
nouhau
Monesti olen kuullut... ...Entinen matikan opettajani kertoi myös tarunhohtoisista "yöllisistä aherruksista omassa kammiossa kun kaikki muut nukkuvat...silloin kiteytyy se suurin teoria." Tämähän on täyttä tuubaa,... ...Ajatustyön kannalta kaikkein luovin ja seesteisin aika on aamun muutama ensitunti hyvin nukutun yön jälkeen.

Hmm.. Mielenkiintoista. Mistä asian tuubaisuuden määrittelemiseksi löytyisi lisämateriaalia?

Riittoisampi keskustelukumppani.

Runoilijan ei todennäköisesti tarvitse herätä kukonlaulun aikaan lähteäkseen töihin kuten meidän tavallisten orjatyöläisten ( joita Niinistöä mukaellen myös suurin osa Nokian insseistä on). Runoilija todennäköisesti nukkuu pitkälle iltapäivään (eli sen ajan kun minä pakerran töissä), hoitelee sitten illan aikana perheellisen velvollisuudet ja edustushommat ja tekee varsinaiset luovat työnsä yöllä.

Olleelisin kysymys aivotyön tuotteliasuutta mietittäessä lieneekin se, että mihin aikaan hereilläoloa kunkin ihmisen luovin ja virein hetki osuus.

Itsellän rytmi menee niin, että vaikka yleensä herään ennen seitsemää ja vääntäydyn töihin yhdeksään, en saa aamupäivästä aikaiseksi juuri mitään. Silloin on hyvä aika hoidella rutinityöt ja jonnin joutavat palaverit. Vasta iltapäivällä joskus kahden - neljän maissa alkaa kone raksuttaa ja luovin aika alkaa vasta siitä. Tätä vireää ja tuotteliasta aikaa kestää sitten muutamia tunteja. Nukkumaan menen yhdentoista maissa. Työnanatajelleni olisi edullisinta, että olisin aina iltavuorossa (sillä edellytyksellä, että heräisin silti aikaisin aamulla).

Hereilläoloon suhteutettuna vireysrytmini siis muistuttaa siis aika lailla Tabermannin rytmiä. Hän saa vain sen edun, että öisin on paljon hiljaisemaa kuin iltaisin.

Toisilla vireintä aikaa täällä töissäkin on aamupäivä, joillekin se on vielä myöhemmin kuin minulla. Ihmiset ovat erilaisia tässäkin suhteessa ja hyvä niin.

Olen kokeillut kaikkia rytmejä: jakanut aamuyöllä sanomalehtiä, noussut kuudelta armeijassa, yrittänyt tabermannilaista ilta- ja yötyötä, mutta nykyisin vakiintunut käyttämään aamukahdeksalta herätystä. Voin vakuuttaa että universaalisesti parasta ajatustyön kannalta on viimeksi mainittu. Mutta kokeilkaa te nuoret, -:)lauri etenkin, kaikkea. Voi voi pojat, joskus vaan pitäisi uskaltaa todeta, että pyörä on jo keksitty.

Skitsorusina
Monelle se yö on luultavasti ainoa hetki jolloin voi todella keskittyä. Kun päivällä on häiriö tekijöitä. Mutta kyllä noin aika humanistiseen tyyliin voin sanoa että itsesensuurin väheneminen yön pimeydessä on itseni usein päästänyt jonkin asian jäljille.

Itselläni on vähän sama vika, eli asetan riman liian korkealle ja kun ei meinaa onnistua, niin tulee paha mieli. Kun onnistun hyvin levänneenä, niin asia saattaa mennä täydellisesti, mutta toisaalta se saattaa jäädä kokonaan kesken, jos ei ala onnistumaan. Hieman väsyneenä ajatukset eivät ole niin loistokkaita, mutta niitä yleensä tulee useampia, joista valita.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27924
Liittynyt13.5.2005
nouhau
Olen kokeillut kaikkia rytmejä: ...Voin vakuuttaa että universaalisesti parasta ajatustyön kannalta on ...

Ettei tuo tutkimuksesi otanta sattunut jäämään hieman liian pieneksi?

Riittoisampi keskustelukumppani.

miljardien ihmisten käyttäytyminen todistaa ihmisen noudattavan päiväeläimelle tyypillistä käyttäytymistä, jossa aivot ovat virkeimmillään riittävän unen jälkeen.

nouhau
"Testosteronitasot korkealla"...no se kyllä on totta,

Eikös testot oleparhaimmillan iltapäivällä?
Ainakin fyysinen treeni kulkee parhaiten noin neljän maisa iltapaivällä.

Hänen pyhyytensä
Seuraa 
Viestejä27924
Liittynyt13.5.2005
nouhau
miljardien ihmisten käyttäytyminen todistaa ihmisen noudattavan päiväeläimelle tyypillistä käyttäytymistä, jossa aivot ovat virkeimmillään riittävän unen jälkeen.

höpö höpö.

Riittoisampi keskustelukumppani.

Yön tunnit, ne jolloin posket punottavat innostuksesta.. Uusi ajatus ikään kuin syntyy esitettävään muotoon. Ehdottoman arvokkaita hetkiä. Päivällä on ehken liian arkista. Johtuisiko se siitä.
Ajattelen kuiten johtuvan ihmisen luonnollisesta hormonitasapainon heitosta. Nukkua pitäisi, mutta ei vain voi, ennen kuin kaiken on saanut paperille, koneelle tai nauhalle. Sydän hakkaa vielä senkin jälkeen kun on painanut silmänsä kiinni. Sana sieltä, toinen täältä nousee pintaan.. Hiukan korjailtavaa. Hulluuden rajamaasto.
Ja se huikaiseva tyydytyksen tunne. Kun kaikki on valmista. Täydellistä.
Kello toki voi olla paljon, mutta ei sen mukaan voi elää.

Nukkua voi silloin kun väsyttää.

Itsensä toteuttamatta jättäminen saattaisi olla se terveysriski.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat