Seuraa 
Viestejä8643

Olemme saaneet lukea ruokaketjun ongelmasta. Tuottajien saama korvaus pienenee vuosi vuodelta. Myyntiketjun katteet kasvavat vuosi vuodelta.

Samaan aikaan rakennetaan esteitä suoramyynnille. Lihaa ei voi tilateurastaa myyntiin. Leipoa ei voi missään suoramyyntiin. Mitä muita esteitä lieneekään? Vieläkö lounaskuppilat saavat kauankin keittää makkarasoppaa? Eikö sopat pitäisi tuoda jossain tyhjiöpakkauksessa kolhoosin keskuskeittiöltä?

Rento suoramyynti helpottaisi maatalousyrittäjien toimeen tulemista. Maksaisin aivan mielelläni saman suoramyynnissä kuin kaupan ryöstöketjun päähän. Mutta lihan kierrätys satoja kilometrejä EU-normin täyttävän teurastamon kautta takaisin tilalle vie motivaation ja ison osan alkutuottajan katteesta. Sen sijaan jos maatilan matti voisi kerätä muutaman ostajan lihanleikkuutalkoisiin silloin tällöin, niin menisin heti. On tuota hirvieläinten leikkuuta niin paljon koettu että nykyinen hirmurajoituspolitiikka tuntuu sairaalta. Pitäisikö saada aikaan pimeitä markkinoita? Muutama feikkikorvamerkki? Pihattoja maan alle?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (2)

Rento suoramyynti helpottaisi maatalousyrittäjien toimeen tulemista. Maksaisin aivan mielelläni saman suoramyynnissä kuin kaupan ryöstöketjun päähän.
...
...
Pitäisikö saada aikaan pimeitä markkinoita?
Kyllä suoramyyntiä harrastetaan edelleen. Sitä vaan ei syystä mainosteta...

Taitaa ongelma olla markkinoinnin kalleus kun kyse on kuitenkin aika pienistä toimijoista ja myynti volyymeistä.

http://www.tuoretori.fi
Siinä on palvelu mistä löytää näitä lähiruuan tuottajia ja myyjiä.

Nettikauppoissa löytyy makumaku.fi.

Mökille mentäessä nämä ovat aika hyviä apuja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat