Seuraa 
Viestejä45973

Mietin tässä että kuinka hyvä tietokoneiden paloturvallisuus on, esimerkiksi jos pitää vanhaa konetta linux-palvelimena jatkuvasti päällä? Pölyä niiden sisään kyllä kertyy aika helposti jos ei imuroi, mutta pääseekö se palo edes ulos kotelosta jos on vanhanmallinen metallikotelo?

Tuskin koneitten aiheuttamat tulipalot ainakaan kovin yleisiä on kun niistä ei ole kuullut mitään varoittelua samaan tapaan kuin telkkareista aikanaan.

Kommentit (9)

Vierailija

Jos on laadukas virtalähde, niin kyllä sen aika turvallinen pitäisi olla. Kunnollisissa powereissa on ylikuumenemissuojaus. Tosin niin pitäisi olla vähemmän kunnollisissakin, mutta…

Pölyt kannattaa puhaltaa silloin tällöin pois.

Siinä on niin pieni palokuorma että jos lähellä ei ole palavaa niin savuvahigoilla pääsee. Kaikki muovihärpäke palvelimelta joutaa pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mahdetaanko toimistoissa yleensä imuroida koneita sisältä koskaan? Ainakin minun koneeni ovat olleet 24/7 pääällä jokainen. Firma ei ole palanut vielä kertaakaan.

Vierailija
Taivaantallaaja
Mahdetaanko toimistoissa yleensä imuroida koneita sisältä koskaan?

Imurointi on vähän huono tapa. Sillä rikkoo helposti herkkiä komponentteja. Paineilma on turvallisempi ja kaiketi tehokkaampikin.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251

Oiva liikeidea juuri valmistuneille datanomeille - tietokonekoppien imurointia 79 €/tunti.

Annan tarvittavan koulutuksen, ottakaa vaan rohkeasti yhteyttä.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

vorrester
Seuraa 
Viestejä615

Vanhempi HP:n littunäyttö alkoi takkuilla käynnistyksessä. Ja lopulta pätki välillä käytössäkin.
Kuoret auki ja tutkimaan. 2 kpl tuhat mikroista ja yksi 220 mikronen konkka pullahtanut hakkuripowerilla. Ei itse konkat mitään mutta ne hakkurin muuntajien alukset oli hyvin hiiltyneet. Vialliset konkat kuormitti muuntajia.
Jäi tuosta hirvitys jos littu olisi poikinut tulen pöydälle. Muovia olisi kuorissa sytykkeeksi riittänyt.

Kannattaa tarttua noihin laitteiden oireisiin heti kun alkaa toiminta epänormaalistua.

Tuon pölynimurin käytön osalta tietokoneen puhdistuksessa, Markkinarakoa ESD maadoitetulle suulakeputkelle pölynimuriin voisi olla. Kun tavallinen imuriputki on aikasen hyvä kissannahkasähkögeneraattori.

Aivopierun tunnistaa rivin alun merkistä *

Lähinnä se on tosiaan virtalähteen laatu, joka ratkaisee. Muu ei koneessa juuri pääse syttymislämpötiloihin kuumenemaan. Prossukin sammahtaa lämpösuojalla yleensä 120 asteen paikkeilla.

Itellä poksati joskus 10 v. sitten Octekin huonosta virtalähteestä konkka niin että tussahti. Savulla päästiin. En ole kuullut virtalähdepaloista juuri isompia tulipaloja syttyneen, kun niissä on nuo lämpösuojat. Ja jos ei ole, niin kai se TEORIASSA voisi virtajohdon polttaa oikariin, niin että palonalulle voisi eväät olla.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Virtalähde on kai ainut riskitekijä itse koneessa. Paineilmalla on hyvä tomuttaa tornikone. Läppäri on pykälän hankalempi tapaus. Ei taida juuri kukaan vaivautua.

Minulla on läppäreissä noita kopio-virtalähteitä made by kiina, ja ne tulee tosi lämpösiksi, mutta maksavat postikuluineen kivijalkakaupan tuotteisiin verrattuna jotain 1/5- osan. Olisko edellinen ollut n. +-20 e tilattuna ja Expertillä n. 130e.Takuuaikana vikaantui muuten alkup. mutta Expertillä kerrottiin, että ei koske virtalähdettä ja muutoinkin käyttäydyttiin nokkavasti. Siirsin hankintani epämääräiseksi toistaiseksi muualle. Ihan mielenosoitusmielessä. Jos ei raha kelpaa, niin voivoi.

Mites nuo kuvaputkinäytöt. Niissä kai on palovaaraa siinä kuin putkitelkkareissakin, kun kerran suurjännitteillä pelataan. 1 putkinäyttö on käytössä itsellä enää.

- Ubi bene, ibi patria -

apoc
Seuraa 
Viestejä187

Tietokoneissa on bromi-palonsuojakemikaaleja. Nämä luokitellaan hormonihäiritsijöiksi. Jos haluaa tarkka olla, pitäisi uutta tietokonetta pitää 2 viikkoa käynnissä hyvin tuuletetussa huoneessa. Näin haihtuvat bromiyhdisteet poistuvat koneesta.

Johdot on yleensä PVC-muovia, joka ei kloorattuna syty palamaan mutta muodostaa savua kuumetessaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat