Seuraa 
Viestejä8821

Velka syö huomista ja korko kiihdyttää eriarvoisuutta!

[size=85:25jhk8mf](Media paahtaa Kreikkaa velkahelteellä, jossa korko romuttaa reaalisen mahdollisuuden maksaa velka pois - olemmeko samassa veneessä, ja missä mennään vientitoimintamme kehityksessä?)[/size:25jhk8mf]

[ ... tekee mieli ensiasuntoa, ja vuokraa reaaliaikatuloista en halua maksaa. Pitä saada oma, mutta kertaostosummaa ei löydy kuin ottamalla velkaa - siis päätän syödä huomisen odotuksista ja saamattomista tilipusseista - otan siis hallittuna riskinä velkaa, uskoen huomiseen ... kun vanhemmatkaan eivät halua etukäteen perintöosuuttani jakaa ... ]

Reaaliaikatalous on kuluttaa sitä, mitä on hankittu. Eläinkunta ei lainaa, se syö reaaliajassa sen työn hedelmiä, joissa ravinto on saatu 'juostua kiinni'. Korko on palkkio siitä, että joku antaa ylijäämäänsä muiden käyttöön - on siis kyse ostovoiman siirrosta luottamuksella, että se maksetaan takaisin.

Kreikka söi itsensä yli työntekokykyjensä - tapahtui hallitsematon velkaantuminen. Luotto on mennyt, kuten se meni monilta itsemurhiin ajautuneilta yrittäjiltä, jotka 1980-luvun lopun loputtomaan kasvuun uskoivat ja kuuntelivat pankinjohtajien kokemattomia markkinapuheita.

Velka syö aina huomista
Me syömme korollisessa velassa sellaista, mitä ei olla itse työnä tehty. Sama jos eläinkunta panttaisi huomisen metsästykset, syödäkseen tänään enemmän kuin on tarpeen. Me syömme huomista näyttö- ja kulutustalouden pyörien pyörittämiseksi. Velka mahdollistaa ympäristön ylikuluttamisen, koska käyttö ei perustu reaaliaikatalouteen.

Suomi on revitty kahtia ja voittaja ei halua solidarisoitua kreikkalaisten kulutushätään
Suomessa me emme saane vaalivoittajaa hallitusvastuuseen, koska valta-uskonto markkinatalous haluaa pitää Kreikan, Irlannin, Portugalin, ja kohta Espajan ja Italian kulutuskierteessä, jotta rahan, työn ja kulutuksen liikkeet säilyvät vapaina ja rajojen ylityskelpoisina - ylläpitäen jatkuvaa kulutushokemaa.

Suomi on velkaisempi kuin koskaan!
Espanjakin on velkaisempi kuin koskaan. Läntinen markkinatalous elää velasta ja kasaa korkotuottoja tekemättönä ansaintatyönä kasoihin, joiden vartijat ovat uskollisia pääomille, joiden liikkeitä ei voida yhteiskuntakriittisesti hallita.

Koronotto on kielletty eräissä uskonnoissa
Pankit luotiin velanantajiksi, tosin ensin piti saada 'raaka-ainetta', josta lainata. Aina on henkilöitä, so. kuluttajia, joille kaiken ostovoiman käyttö ei muun muassa ähkypelon vuoksi ole mahdollista - lainattiin muille korkoa ottaen, odotuksella saada tuloa; kärjistäen "tekemättä mitään".

Pankki on varasto, josta jaetaan niukkuutta luottokelvottomille
Jos ei ole globaalia niukkuutta, on ylensyönnin mahdollisuus, joka on aina pois joiltain toisilta suilta. Vallitsee epätasapaino. Toiset voivat syödä muiden eväitä perustellen sitä ahkeruudella ja nokkeluudella tehdä sellaista, mitä toiset eivät osaa.

Elämää ylläpitävää ravintoa ja energiaa ei koskaan jaeta tasapainossa populaatioiden biomassojen suhteen - ihmiskunta kuluttaa suhteettomasti painoindeksiosuuteensa nähden.

Lopetetaanko pankit ja otetaan lainoitus yhteiskuntajakoon?
Olisiko aika ottaa pankit eli ylijäämävarastot yhteiskuntasääntelyn piiriin tai jopa lopettaa pankit rahalaitoksina? Pitäisikö korot poistaa ja jakaa lainoja vain tarkan laskentaohjelmiston puitteissa tarpeiseen, jotka tasapainottavat ympäristöjälkiä vastaamaan ihmiskunnan populaatiomassaa muihin biosfääritekijöihin nähden?

Tasapainoitus vähentää ihmiskunnan määrää tai oikeastaan biomassaamme vastaamaan kestävän kehityksen mallia, jossa lajeilla on yhtäläinen kilpailunoikeus ja mahdollisuus siihen ainokaiseen mikä meille koko biosfäärille on luotu - geeniperimän jatkamiseen.

Laina on peliväline, siksi meillä on lisääntyvät tuloerot, siis ostovoimaerot
Korko on hinta, jolla säädellään lainojen määrää. Korko on muiden tekemän työn haltuunottoa koron suhteen tekemättömille, joille oli kertynyt "varastoa" yli oman käyttöhetkitarpeen. Pankit maksavat tulonsiirtoja sellaisille, joille ei ole tekemistä ravintoketjun kanssa muutoin kuin kuluttajina. Pankkipapereissa on vähän energiaa ja ravinteita ja bitit ovat tunnetusti pelkkiä nollia ja ykkösiä, jotka voivat kadota bittitaivaaseen kuin "länsipieru Libyan Saharaan".

Hallitun riskin velkakuninkaan tekijä
Kokoomuksen 1980-luvun lopun pääministeri Harri Holkeri oli velkakuninkaan tekijänä, kun hallittua riskiä jaettiin lopttomaan kasvuun ja ikiaikaisiin työsuhteisiin uskoville. Söimme tuolloin yli, hallitsemattomaksi ryöstäytyneen korkoefektin työntämänä.

Vakuusomaisuusraiskaus alkoi niiden taholta, jotka eivät markkinatalouden alkeissääntöjä niukkuudesta koskaan oppineet. Tapahtui "sulle, mulle, mulle ja vielä kerran mulle" -ilmiö.

Reviiriajattelu hillitsee rajatonta kasvua
Niin kauan kuin rajallinen reviiriyhteiskunta tarvitsee rajojensa suojasta ulkoa jotain, tarvitsee se vastineeksi poisvientiä, jolla maksetaan tuonti. Tämän vaihtosuhteen pitää olla tasapainossa tai sitten voimme läiskäistä rajamme kiinni ja elää omavaraistaloudessa, jolloin Suomen tapauksessa joudumme vähentämään kulutustamme puoleen, erityisesti energian osalta.

Kasvikunta elättää koko biosfäärin
Ympäristö, joka luo mahdollisuutemme jatkaa geeniperimää - ei ajattele, se toimii. Kasvikunta, joka elättää koko muun biosfäärin, ei sekään ajattele, sekin vain toimii. Kasvikunta on kehittynein biomolekyylistö. Kasvit tuottavat kaiken itse lähialuetuotantona luovuttaen elinmahdollisuuksia (esimerkiksi happi) "vientinä" muille, jotka joutuvat kamppailemaan elintilasta - kuten kasvitkin.

Reviirit ovat luontainen tapa hillitä kamppailua ja kulutusta -
kaikille on kilpailussa sijansa ja voittajat eliminoivat usein häviäjien mahdollisuudet - ylläpitäen elinvoimaa, joka pitää osaltansa luontoharmonian tasapainossa ja universaalikurissa. Pankit ovat hamunneet maattoman ja rajattoman pääoman suhdehallinnassa globaalin aseman, joka sotii vuosimiljoonaista tasapaino-ohjausta vastaan.

Pitäisikö Kreikan lainoilta yksinkertaisesti vain poistaa korot?

[size=85:25jhk8mf]...
Cc: presidentti@tpk.fi ; lauri.lyly@sak.fi ; lauri.ihalainen@eduskunta.fi ; taru.tujunen@kokoomus.fi ; mari.kiviniemi@vnk.fi ; timo.laaninen@keskusta.fi ; ossi.sandvik@perussuomalaiset.fi ; timo.soini@eduskunta.fi ; mikael.jungner@sdp.fi ; jutta.urpilainen@sdp.fi ; eero.heinaluoma@eduskunta.fi ; raimo.sailas@vm.fi ; jyrki.katainen@vm.fi
Sent: Monday, June 13, 2011 9:44 AM
Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Pitäisikö Kreikan lainoilta vain poistaa korot?
...[/size:25jhk8mf]
[size=50:25jhk8mf]6952/424560[/size:25jhk8mf]

Ilkka Luoma

"Sanat ovat vaillinaisuutta, mutta yritettävä on ~ kunnes kuvat aukeavat mieliin harmonisena jatkumona. Tajunnanvirta on ajallista vilinää sielun peilissä - silmissä, mutta jäikö yhteys ymmärrykseen ja mieleen saavuttamatta? ..."

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat