Seuraa 
Viestejä45973

Onko ihmisten keskimääräinen älykkyysosamäärä laskusuunnassa?

Kommentit (15)

Nyt en muista leffan nimeä, mutta siinä ihmiskunta oli taantunut 500 vuodessa melkoisesti, kun älykkäät ja hyvinkoulutetut ihmiset olivat aikansa luoneet uraa eivätkä tehneet lapsia. Ns. "white trash"-ihmiset sen sijaan olivat tuona aikana lisääntyneet kuin pupujussit konsanaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aivan kuin olisin törmännyt ihan tutkimukseenkin, että ÄO on ainakin tällä hetkellä kasvussa, syyksi arvioitiin viihde-elektroniikan kehitystä (internet, kännykät tms).

Edit: olin hidas..

Tuossa wikipedia-artikkelissa selkeästi osoitetaan, että keskimäärin älykkyys on laskusuunnassa kiistatta. Syistä ei tietoa, mahdollisesti maahanmuutto osatekijänä.

Telep
Tuossa wikipedia-artikkelissa selkeästi osoitetaan, että keskimäärin älykkyys on laskusuunnassa kiistatta. Syistä ei tietoa, mahdollisesti maahanmuutto osatekijänä.Puolivakavissaan, kyllähän myös "white trash"-väestön lisääntyminen voi osaltaan vaikuttaa asiaan.

Telep
Tuossa wikipedia-artikkelissa selkeästi osoitetaan, että keskimäärin älykkyys on laskusuunnassa kiistatta. Syistä ei tietoa, mahdollisesti maahanmuutto osatekijänä.Luulin että kysyit teoreettisen kysymyksen koko maapallon ihmisten keskimääräisestä ÄO:sta. Tarkenna ihmeessä.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473

Eikö älykkyysosamäärä ole määritelty siten, että normaalijakautuneeksi oletetun tulosjakauman huippu on tasan sata. Eli miten se kiinteäksi määritelty keskiarvo voisi kasvaa? Tietysti eri vuosien jakaumia voidaan aina verrata keskenään käyttäen edellisvuoden tuloksia indeksinä, mutta ymmärtääkseni älykkyysosamäärän keskiarvo on aina se sata.

Carloz

Puolivakavissaan, kyllähän myös "white trash"-väestön lisääntyminen voi osaltaan vaikuttaa asiaan.Mä taas uskoisin, että kyllä yhteiskunnassa hyvin pärjäävät lisääntyvät enemmän kuin huonosti pärjäävät. Jotkut uraohjukset eivät toki lisäänny välttämättä hirveesti, mutta se on marginaalinen porukka.

SakkeTNT
Carloz

Puolivakavissaan, kyllähän myös "white trash"-väestön lisääntyminen voi osaltaan vaikuttaa asiaan.Mä taas uskoisin, että kyllä yhteiskunnassa hyvin pärjäävät lisääntyvät enemmän kuin huonosti pärjäävät. Jotkut uraohjukset eivät toki lisäänny välttämättä hirveesti, mutta se on marginaalinen porukka.Eivätkä ole. Korkeakouluopinnot vievät nykyisin aikaa aika paljon ja usein ihmiset lykkäävät lasten hankintaa vielä kunnes saavat jonkin sortin ok työpaikan. Tästä seuraa että akateemiset lisääntyvät usein siinä 30 vuoden tienoilla.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
SakkeTNT

Mä taas uskoisin, että kyllä yhteiskunnassa hyvin pärjäävät lisääntyvät enemmän kuin huonosti pärjäävät. Jotkut uraohjukset eivät toki lisäänny välttämättä hirveesti, mutta se on marginaalinen porukka.

mikä on sitä hyvin pärjäämistä ja mikä huonosti pärjäämistä elämässä? jos jokainen haluaisi omistaa hirsimökin Lapista niin Suomessa ei kasvaisi enää puun puuta.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

taucalm
mikä on sitä hyvin pärjäämistä ja mikä huonosti pärjäämistä elämässä?Ne joilla ei ole varaa tehdä lapsia, ei tee lapsia. Joskus vahingossa. Nyt tosin en puhu sitten kehitysmaista..

kaima

Eivätkä ole. Korkeakouluopinnot vievät nykyisin aikaa aika paljon ja usein ihmiset lykkäävät lasten hankintaa vielä kunnes saavat jonkin sortin ok työpaikan. Tästä seuraa että akateemiset lisääntyvät usein siinä 30 vuoden tienoilla.Tarkoitin uraohjuksilla sellaisia, joilla ei vielä kolmekymppisinäkään ole aikaa lapsien tekoon. Mut joo, kyllähän matalemmin koulutetut aloittaa usein aiemmin lasten teon.

Jossain päin maailmaa IQ voi olla laskussakin, kun eriarvoisuus kasvaa. Älykkyys liittyy kasvuympäristöön, ravintoon ja koulutukseen. En oikein jaksa uskoa, että kolmea työtä tekevän mustaihoisen yksinhuoltajaäidin lapsi kasvaisi älylliseltä kapasiteetiltaan modernin maailman standardeihin. Niin saattaa käydä, mutta se on epätodennäköisempää., koska turvaverkko puuttuu ja lapsi kasvaa helpommin valtakulttuurin ulkopuolella. Marginaalikulttuureissa "tyhmyys" institutionalisoituu ja sillä on vaikutuksia aivojen kehitykselle, koska ensinnäkin stressitekijät ja se, että kieli on mieli. Sen nyt huomaa nykyäänkin kun ajattelee tuota Flynnin efektiä: alueilla joista puuttuu oma kirjallinen byrokraattinen kulttuuriperimä on huomattavasti enemmän "jälkeenjääneitä" kuin esimerkiksi hyvin "kehittyneissä" aasialaisissa kulttuureissa. Kestää monta sukupolvea ennen, kuin afrikkalaiset keskimäärin saavuttavat eurooppalaiset ja aasialaiset. Jos koskaan.

SakkeTNT
taucalm
mikä on sitä hyvin pärjäämistä ja mikä huonosti pärjäämistä elämässä?Ne joilla ei ole varaa tehdä lapsia, ei tee lapsia. Joskus vahingossa. Nyt tosin en puhu sitten kehitysmaista..Suomessa on sen verran avokätiset tukisysteemit, että kaikilla on varaa tehdä lapsia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat