Seuraa 
Viestejä1918

Helsinki on maailman kalleimpia kaupunkeja*

Asumiseen vaikuttaa erään nettisivun* *mukaan mainitut asiat. Mainituista tekijöistä muotoillen voisi sanoa että on kahdenlaisia omistusasunnon ostajia. Toiset porskuttavat suurilla muskeleilla työmarkkinoilla huippuduuneissa ja ostavat asuntonsa meren rannalta omalla tontilla omakotitalomuodossa. Lisäksi työmatka keskustaan kestää motaria pitkin vartin ruuhka-aikaan ja mainitsematon välttämättömyys tälle toiminnolle, työllisyys pysyy vakiona riippumatta talouden suhdanteista.

Sitten on varmaankin monikymmenkertainen joukko joka ostaa asunnon betonilähiöstä kaukana palveluista ja kaupoista niin että duunimatka kestä 45 minuuttii tai enemmän ruuhka-ajan ulkopuolella.

Kuinka tähän on tultu? Miten Suomen kaltaisessa maassa jossa lääniä per perse on enemmän kuin New Yorkissa ja palkoissa jyrkkä progressio veron suhteen, siis pienempi ostovoima kuin saman ammattinimikkeiden henkilöillä USA.ssa on mukamas häpyä nyhtää ihmisen selkänahasta pankkilainan muodossa hänen oikeus asua omistamassaan asunnossa? Vähän niinko nurinkuriselta kuulostaa.. Vai voisko olla sama periaate kuin Venäjällä. Eliitti määrää kulutushyödykkeiden yleisen hintatason jonka takia rahvaalla siis enemmistöllä ei ole varaa ostaa Suomalaisen talouden pöydissä normaalisti havaittavissa olevia ”ylellisyyksiä”. Mutta eikö suomi ole Sisällisodan jälkimainingeissa puserrettu tasa-arvon mallimaaksi, duunarin paratiisiksi? Miksi sitten analogia Venäjän maitopurkin hintaan keskiansion suhteen verrattaessa sitä asunnonhankintamentaliteettiin Suomessa on helposti vedettävissä??

Muodollisesti on kyseessä eri asiat. Mutta periaate on sama. Enemmistöllä ei ole niin usein niin helppoa hankkia sitä mitä voidaan pitää normina, kirjoittamattomana sääntönä ihanteesta, koska eliitti määrää yleisen hintatason. Suomessa kyseessä on elämän mittainen projekti, omistusasuminen Naapurissa taas elämän mittainen projekti, ruoan syöminen..

*http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Helsinki+on+maailman+kalleimpia+kaupun...
**http://www.asuntolaina.org/asunnon-hinta/

-

Kommentit (2)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä33558
baal1984
Kuinka tähän on tultu? Miten Suomen kaltaisessa maassa jossa lääniä per perse on enemmän kuin New Yorkissa ja palkoissa jyrkkä progressio veron suhteen, siis pienempi ostovoima kuin saman ammattinimikkeiden henkilöillä USA.ssa on mukamas häpyä nyhtää ihmisen selkänahasta pankkilainan muodossa hänen oikeus asua omistamassaan asunnossa? Vähän niinko nurinkuriselta kuulostaa.Kaupunkien asuntopula on aivan tarkoituksella luotua niukkuutta. Kaupunkien valtuustoissa ja päättäjinä on enimmäkseen varakkaampaa väkeä, jotka omistavat asuntoja ja sijoitusasuntoja kotikaupungissaan ja saavat vuokratuloja. Ei ole suuri yllätys, että heidän intresseissään on tehdä asuntojen rakentaminen vaikeaksi kaavoituksella ym. juridisella kiusantekomenettelyillä, koska riittävä asuntorakennus alentaisi heidän oman omaisuutensa arvoa ja vuokratuottoja.

Tuollaiseen pitäisi valtion puuttua ja määrätä kaupungeille kiintiöt asuntojen tuotannolle, ja varsinkin kysyttyjen pienten asuntojen. Tai ainakin jäävätä kaupungissa kiinteistöjä omistavat pois kaavoituksesta ja muusta rakentamiseen liittyvästä päätöksenteosta, koska siinä heidän omat etunsa ovat räikeässä ristiriidassa yleisen edun kanssa. Mutta samat oman lehmän uittajat valtionahllinnossa vain maksimoivat henkilökohtaisia tulojaan yhteiskunnasta piittaamatta.

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Tämä aloituksessa kuvailtu asioiden kuvio on ollut 5000v sitten Epyktissä ja on oleva 5000 vuoden kuluttua Kuussa. Se ei voi poistua tilapäisesti edes jollain CCCP-tyylisellä diktatuurisysteemissä, sillä niissä koneiston jäsenet ovat etuoikeutettuja. 300 000 vuotta sitten karvaisen päällikön risumaja oli keskeisemmällä paikalla kylässä eikä rupuleita suvaittu naapurustossa. Se nyt vaan on niin kuin se on. Luonnonlaki.

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat