Seuraa 
Viestejä45973

Mielestäni yksi internetin kehittymisen mittareita on sen avulla suoritettavien tehtävien määrän lisääntyminen vuosien mittaan. Voitaisiinko esim. simulaatioita hyödyntämällä kaikki korkeatasoinen opetus, tutkimus, sekä keksintöjen ja innovaatioiden luominen siirtää niin haluttaessa yksinomaan kotitietokoneiden ja internetin avulla suoritettavaksi?

Petri Sahervo

Kommentit (4)

Esim. yhteiskuntatieteissä, jotka voivat perustua myös ihmisten haastatteluihin ym. tieteellisten tutkimusten tekeminen netin välityksellä luulisi olevan aiempaa helpompaa. Itse asiassa olen sitä mieltä, että Virtuaaliyliopiston tulisi ottaa suunnannäyttäjän rooli sekä soveltuvien tutkintojen, ammattilaisten työn että tieteellisen tutkimustyön siirtämisessä myös kotitietokoneilla suoritettaviksi. Onko jo julkaistu Suomen tai maailman ensimmäinen virtuaaliväitöskirja, joka olisi käyttänyt kaikissa tutkimuksen vaiheissa vain kyseisiä välineitä?

petri Sahervo

Voiko muuten tietoverkon keskustelupalstoilla syntyä uutta tietoa, joka olisi vain keskustelupalstoille luonteenomaista? Itse en suoralta kädeltä keksi mitään vastaavaa kysymys-vastausautomaattia, josta voisi edes teoriassa saada ihmisen varta vasten tähän kysymykseen kirjoittamaa vastausta? Tieto ( ~ informaatio ) luultavasti on enimmäkseen kielellistä ( sitä millään tavalla halveksumatta, lue aloittamani ketju:"kielen voima ja luonnontieteiden voittokulku"!, ja sen koostaa itse jokainen ketjun lukija sen materiaalista.

Itse asiassa monelle virassa olevalle kannattaisi mainostaa tätä palstaa eräänä parhaimmillaan hyvinkin nopeita vastauksia tuottavana lähteenä, josta vastaus tulee ihmiseltä suoraan.

Tietääkö kukaan joitakin hyviä kansainvälisiä tieteiden keskustelualueita, joissa pääkielenä on englanti ja jotka voivat olla auki jopa ympäri vuorokauden? Käännöskoneita käyttäenhän niihin voisi jopa osallistua!

Petri Sahervo

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä kommentti sisältää lainauksia ketjustani "Mitä internetin äänestys- ym. automaateilla voi tutkia?", sillä nuo lainaukset sopivat myös kohtuullisen hyvin tähänkin ketjuun, ja saattavat virittää keskustelua.

--------------------------

Hakukoneet ovat kehittyneet jo niin pitkälle, että niiden avulla todennäköisesti pystyttäisiin entistä tehokkaammin luokittelemaan nettisivuja hierarkkisesti ja paljon muuta. Hakukoneiden käyttämistä nojatuolitieteen palveluksessa tulisikin mainostaa ja kouluttaa ihmisiä siihen. Luultavasti jo nyt hakukoneet mahdollistavat paljon sellaista, mitä vain harva internetissä paljonkin viihtyvä ja toimiva osaa hyödyntää.

----------------------------

Varsin alkeellinen, mutta luultavasti varsin käyttökelpoinen keino käyttää hakukoneita ( esim. Google ) äänestyskoneena on esim. suorittaa kaksi hakua jonkin kilpailevan näkemyksen kannatuksen karkeaksi selvittämiseksi.

Otetaan esimerkiksi USA:n terrori-iskun kaksi kilpailevaa näkemystä, jotka ovat:

USA:n salaliitto
Osama Bin Ladenin terroriteko

Näitä näkemyksiä edustamaan sorvataan kaksi hakutermiä, jolloin niistä kirjoitettujen Googlessa näkyvien hakutulosten lukumääristä voidaan karkeasti antaa esim. arvio, että se näkemys, josta on kirjoitettu eniten, on todennäköisimmin näkemys, jota pidetään yleisön parissa todennäköisimpänä ( onko muuten? )

Ainakin voidaan olettaa, että jos hakujen tuottamien tulosten määrät poikkeavat selvästi toisistaan, niin niillä on ehkä jokin korrelaatio tietyn kannan todennäköisyyden tai sen suosion välillä.

Onko tässä päättelyssä muuten jokin vika?

Petri Sahervo

Mielestäni yliopistojen tutkimusryhmien työssä ja jo harjoitustöissä voisi olla yliopiston ulkopuolelta netin välityksellä maallikkoja osallistumassa tieteelliseen työhön. Tutkimusryhmän
työ siis kuvattaisiin esim. webbikameralla nettiin, jolloin halukkaat maallikot pääsisivät ideoineen osallistumaan ryhmän toimintaan. Tietääkö kukaan, onko kyseistä toimintaa jo esiintynyt jossakin?

Petri Sahervo

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat