Seuraa 
Viestejä519

[size=150:2no7xnn6]Positiivinen ajattelu
- ongelmien kieltämistä ja totuudesta pakenemista?[/size:2no7xnn6]

Suomi on valinnut "Positiivisen ajattelun" (Kokoomuksen malliin), jonka myös suuri osa jenkkejä on valinnut. Se on huono homma ja itsensä pettämistä, jos koko elämä on sitä.

Positiivinen ajattelu on kai ... Niin, miettikää keiden keksintö? Ketkä hyötyvät siitä ja keitä se palvelee, että mitään ei kyseenalaisesta, valheisiin uskotaan ja kieltäydytään näkemästä virheet, viat sekä vääryys yhteiskunnassa? Mitään ei kritisoida ja suuta ei avata, vaikka vääryys ja väärä vallankäyttö on ilmiselvää?

Mihin tällainen johtaa? Ensin se vinouttaa, sitten kierouttaa ... Umpisolmuun siitä lopulta menee. Tulee jotenkin kirkko ja uskonnot mieleen ja niiden huonot puolet? Ja politiikka nykyään, tietysti.

Se on ok, ettei aina jaksa ja tarvitse. Mutta luulisi, ettei koko elämä voi olla pelkkää itsepetosta?

Tai että, koko valtio ja ihmiset elää siitä, kansallisesta itsepetoksesta, kansallisista elämänvalheista?

Kauanko se toimii ja kestää? Aikansa?

Mihin pelkkä positiivinen ajattelu johtaa?

Välinpitämättömyyteen? Totuuden pakenemiseen?

Tajuan, kyllä että se on osalle välillä keino selvitä "järjissään" elämästä.

Kommentit (13)

Niin uskovaisilla on helppoa kun he elää oman uskonto saippuakuplansa sisällä onnellisena vaikka ympärillä maailma on yhtä helvettiä, kuten sanoit niin se pitää järjissään

eteenpäin
Seuraa 
Viestejä1591

Aika kaukana ollaan vielä kunnon jenkkiläisestä positiivisuudesta. Suomessa puhutaan aika "realistisella" tyylillä siitä, että kaikki ei kyllä tule onnistumaan ja joitain asioita ei kannata edes yrittää, vaikka jenkkilää kohti ollaankin ehkä hiukan menty.

Huomionarvoista muuten on, että jenkkilässäkin ovat porukat alkaneet suhtautua vähemmän toiveikkaasti amerikkalaiseen unelmaan. Näköjään ei sittenkään aina riitä, että on kova yrittämään.

Nojoo. Asennevamma on asennevamma, jos se on asennevamma. Jos se ei ole, niin se ei ole. Ei tämäkään täysin mustavalkoista ole. Keskitie ja blaablaa.

pirta

Mihin pelkkä positiivinen ajattelu johtaa?

Välinpitämättömyyteen? Totuuden pakenemiseen?

Tajuan, kyllä että se on osalle välillä keino selvitä "järjissään" elämästä.


Jos lausetta "jokainen on oman onnensa seppä" käytetään tilanteissa, joissa se ei pidä paikkaansa (onni tarkoittaa tässä yhteydessä lähinnä taloudellista menestystä), se voi ollakin tietynlaista itsepetosta ja propagandaa, jossa ulkoisiset ongelmat naamioidaan sisäisiksi. Järjissä pysymisen kanssa sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä.

Positiivinen ajattelu ns. sarasvuolaisessa mielessä olettaa aina, että elämä ei tällä hetkellä ole riittävä onneen. Jos ajattelutapa otetaan käyttöön oletuksen ollessa väärä, ei se suinkaan ole selviytymiskeino, päinvastoin.

Kyllä ihmisen silti tulisi yrittää uskoa itseensä. Tärkeintä on muistaa, että "usko itseen ja huomiseen" on väline ja tarpeellinen riippuen sitä, miten kukin onnen määrittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanha viisaus "pessimisti ei pety" on aina ajankohtainen. Toinen hyvä vanha kasku on "jokaisen kyynikon sisällä asuu pettynyt idealisti". Aikansa sitä voi koittaa haudata päänsä hiekkaan, mutta jos yhtään maailman menoa seuraa näyttää usko loppuvan vähän siellä sun täällä.

Carloz
"Vanhaan hyvään aikaan" SNTL:ssä ja sen satelliittivaltioissa vasta positiivisesti ajateltiinkin. Oli työnsankarin prenikoita etc.
Heh joo

"Opin nimikkosankarin kerrottiin kaivaneen 102 tonnia hiiltä alle kuudessa tunnissa, mikä ylitti hänen kiintiönsä neljätoistakertaisesti. Kuitenkin hän jäi vain pioneeriksi, sillä uusia sankarityöläisiä ponnahti ilmoille tuon tuosta: Esimerkiksi 1. helmikuuta 1936 ilmoitettiin, että Nikita Izotov olisi louhinut jopa 607 tonnia hiiltä yhden työvuoron aikana."

http://fi.wikipedia.org/wiki/Stahanovilaisuus

Negatiivinen ajattelu - ratkaisujen kieltämistä?

Kun joku kertoo sinulle, että ongelma voidaan ratkaista, mutta et usko häntä, ajatteletko negatiivisesti vai oletko sittenkin oikeassa?

Positiivinen ajattelu yleensä on suositeltavaa. Ei se ole ongelmien kieltämistä, vaan ratkaisuhakuisuutta, uskoa siihen että ratkaisu on olemassa ja että sen voi löytää.

Poliittiseen ja/tai ideologiseen puoleen en ota kantaa.

Dredex
Mutta ennen ratkaisun hakemista täytyy tunnustaa, että on ongelma, joka vaatii ratkaisua.

Ei niiden ongelmien hakeminen nyt niin kamalan vaikeaa ole. Ne lyövät sinua otsaan.

Electric shadow
Ei niiden ongelmien hakeminen nyt niin kamalan vaikeaa ole. Ne lyövät sinua otsaan.Mutta puupäät eivät huomaa mitään outoa tapahtuneen.

Dredex
Electric shadow
Ei niiden ongelmien hakeminen nyt niin kamalan vaikeaa ole. Ne lyövät sinua otsaan.Mutta puupäät eivät huomaa mitään outoa tapahtuneen.

Puukin kestää pikkukolauksia aika hyvin. Pitää osata erottaa tilanteet, joissa sälöt lentelee.

Pirta
Mihin pelkkä positiivinen ajattelu johtaa?On huonoa argumentointia vastustaa asiaa kärjistämällä se äärimmilleen. Kärjistämällä äärimmilleen saadaan mikä hyvänsä esitettyä huonossa valossa.

Positiivinen ajattelu ei ole ongelmien kieltämistä. Sokeus ongelmille on maanista ajattelua.

Poisitiivisessa ajattelussa hyvää on, että se aktivoi toimimaan, jolloin asiat tuuppaavat ratkeamaan paremmin kuin negatiivisemmassa ajattelussa, joka tuuppaa lähinnä passivoimaan ja sopeutumaan. Yksilön kokemusta ajatellen positiivinen ajattelu johtaa tasapainoisempaan tunne-elämään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat