Seuraa 
Viestejä506
Liittynyt15.1.2008

[size=150:1mcrq9sz]Slutwalk[/size:1mcrq9sz]

Ajankohta: 6. elokuuta 2011 · 14:00 - 17:00

Paikka: Helsinki

Australiassa järjestettiin ensimmäinen lutkamarssi. Protestilla puolustetaan naisen oikeutta pukeutua haluamallaan tavalla ilman seksuaalisen häirinnän pelkoa. Lutkamarssit saivat alkunsa viime huhtikuussa 2011 Kanadasta, kun torontolainen poliisiviranomainen kehotti naisia pukeutumaan säädyllisesti, jotta he eivät joutuisi rikosten uhreiksi.

Lutkamarsseja on sittemmin pidetty monissa maissa (USA, Kanada, Englanti, Ruotsi, Hollanti, Tanska, Itävalta, Irlanti, Uusi Seelanti, Brasilia, Argentina, Etelä-Afrikka, jne.) ja eri kaupungeissa. Tuhannet naiset ovat osallistuneet marsseille.

Osallistumaan kutsutaan kaikkia, niin sinkkuja, pariskuntia, vanhempia, sisaruksia, lapsia ja ystäviä.

Kuvia Tukholman Slutwalk:

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... .568144803

SlutWalk Helsinki voi olla lutkamarssi, porttopoukkoilu tai ihan vain ihmisten kävely. Tarkoituksena on, että kaikkeen toimintaamme voi osallistua niin miesten puvuntakissa, verkkareissa kuin push-upeissa ja rikkinäisissä verkkosukkahousuissakin. SlutWalk Helsinki on esimerkiksi kyllästymistä siihen että saat kuulla olevasi "huora kun et anna", siihen miten ihmisiä pidetään Pavlovin koirina aistiärsykkeiden suhteen, siihen kuinka sinua kosketaan ja kerrotaan sen olleen vain kohteliaisuus; SlutWalk Helsinki voi olla myös sitä, kuinka kenenkään ei tarvitsisi kävellä kotiin avaimet nyrkissä eikä kenenkään laskea askelia joita on astellut ehkä liian pelottavan lähellä edelläkulkijaa. SlutWalk Helsinki on kyllää ja eitä sekä puhetta ja ravistelua.

Facebookissa:

http://www.facebook.com/event.php?eid=152792324791440

(jo yli 1800 ilmoittautunutta)

http://www.facebook.com/slutwalkhelsinki

Lue lisää vaikka näiltä sivuilta:

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... t-kaduille

http://thesaltlist.wordpress.com/2011/0 ... evolution/

http://www.msnbc.msn.com/id/42927752/ns ... slutwalks/

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lut ... 5265981573

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Aus ... 5266496612

http://ylioppilaslehti.fi/2011/05/lutkamarssi/

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lon ... 5266839191

http://www.iltalehti.fi/nainen/20110616 ... 0_na.shtml

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hels ... 5266961401

Sivut

Kommentit (838)

Ähhh. tuo miltään slutwalkilta näytä.

Se on "lihavia lesboja rumissa koltuissa" -paraati.
Ei maksa vaivaa mennä kiikaroimaan.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Liittynyt31.1.2008

Menisin jos olisin nainen ja jos asuisin lähellä helsinkiä.

Ekaksi roudataan ties mistä maista porukkaa, ja sitten ruikutetaan sluttismarsseissa kun naisia ahdistellaankin. Koittasivat jo päättää mitä haluavat. Mut hieno juttu tää silti on.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Koskas ollaan järjestämässä sitä "Miehen oikeus kävellä humalassa pimeillä kujilla" -marssia?
Jokaisella pitäisi olla oikeus kuljeskella selvinpäin sekä humalassa pimeillä kujilla ja nakkikioskien edustoilla mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ilman väkivallanpelkoa. Miksi näin ei kuitenkaan ole. Eräskin poliisi kehotti varomaan tällaisia paikkoja, vihjaillen ikään kuin se olisi hakatun oma vika kun meni väärään paikkaan! Törkeää

Arvuuttelija
Koskas ollaan järjestämässä sitä "Miehen oikeus kävellä humalassa pimeillä kujilla" -marssia?
Jokaisella pitäisi olla oikeus kuljeskella selvinpäin sekä humalassa pimeillä kujilla ja nakkikioskien edustoilla mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ilman väkivallanpelkoa. Miksi näin ei kuitenkaan ole. Eräskin poliisi kehotti varomaan tällaisia paikkoja, vihjaillen ikään kuin se olisi hakatun oma vika kun meni väärään paikkaan! TörkeääTyperän olkinuken väsäsit. Uhri voi käyttäytyä tyhmästi, mutta raiskaus on ainoa rikos, jossa monet idootit ihmiset ovat edelleen sitä mieltä, että osasyyllisyys olisi juridisestikin uhrilla oman pukeutumisensa ja käytöksensä vuoksi.

Ei saa hämärtää sitä, että vastuu on aina tekijällä, vaikka uhri kulkisi alasti tai tuppo tonnin seteleitä perseessä.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9287
Liittynyt18.8.2008
TERÄS NALLEPUH
Menisin jos olisin nainen ja jos asuisin lähellä helsinkiä.

Ekaksi roudataan ties mistä maista porukkaa, ja sitten ruikutetaan sluttismarsseissa kun naisia ahdistellaankin. Koittasivat jo päättää mitä haluavat. Mut hieno juttu tää silti on.


Miten niin olisit nainen.

Ei kai ne vehkeitä tarkista ennen marssia ja ainaski telkussa nuo draq queen:t on tosi makeen näköisiä lutkia. Melkein tekisi mieli koittaa, ellei tietäisi.

Ei muuta kuin lainaat systeriltäsi tai vaimoltasi varusteet ja mukaan. Hyvällä tuurilla joku makee lesbo menee halpaan ja iskee Sinut.

Saw
Seuraa 
Viestejä6251
Liittynyt20.6.2009

Kyllä noissa marsseissa käy ihan pantavia akkoja. Muhkua sen olla pitää.

Young man, there's a place you can go.
I said, young man, when you're short on your dough.
You can stay there, and I'm sure you will find
Many ways to have a good time.

It's fun to stay at the Y.M.C.A.
It's fun to stay at the Y.M.C.A.

Kanamarssi, joka sai alkunsa, kun joku kai niinku sanoi jossakin, että kun ei pukeudu kuin viiden pennin katuhuora, niin ehkei välttämättä joudu ensimmäisenä sen kiilusilmäisen raiskaajan uhriksi. Kaameaa, kuinka naisen oikeutta pukeutua tällä tavalla rajoitetaan ja otetaan huomioon tietysti tuon rajoitteen mittavuus: joku sanoi jossakin jotain joksikin tulkittavaa. Kyllä tätä varten täytyy jo ihan tälläytyä.

Koko marssi on yhteiskunnalliselta merkitykseltään nappikauppaa, mutta kaiken maailman munanimijäeukoille hyvä tekosyy tehdä sitä, mihin korkeintaan pystyvät: pukeutumaan seksikkäästi, miestä miellyttäen ja laahustamaan kauppojen välillä toivoen keräävänsä itsetuntoa koossapitäviä katseita. On vain yksi iso mutta: mitä ovat nuo rumiin säkkipaitoihin vain vaivoin asettuvat mursut tuossa edustalla? Ovatko ne seksikkäät lutkat niiden takana?

Matkalla lutkamarssille ilmeni teknisiä ongelmia...

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265
Liittynyt10.12.2006

Onhan koko elämä meikkaamisesta ja vaatteiden valinnasta alkaen ihan kieroutunutta ja sairasta. Halutaan näyttää mahdollisimman hyvältä, vaikka olisi kumppani jo olemassa. Silti halutaan näyttää hyvältä. Miksi? Koska on kiva että kaikki pitää hyvännäköisenä ja viehättävänä. Miksi? En tiedä, se on ihmisen tahto, niinkuin eläimilläkin. Se vaan sitten saattaa johtaa siihen että joku raiskaa. Raiskauksen todennäköisesti välttäisi tekemällä itsestään epäviehättävän näköisen. Mutta ilmeisesti raiskaamiseksi tulemisen pelko ei ole pahempi kuin se että pitäisi olla ruman näköinen. Tai sitten kaikki vaan luottaa siihen omaan tsägään että ei kukaan minua raiskaa. Ei juuri minua. Ja kai niitä rumiakin välillä raiskataan. Mutta joo aika vammaista että pitää tehdä valintoja tuollaistenkin asioiden välillä, kun oikeasti kaikkien pitäisi saada näyttää rauhallisin mielin juuri siltä kuin haluaa. Ihmiset nyt vaan kuitenkin on mitä on ja aina löytyy niitä paskiaisia jotka ryöstää, tappaa tai raiskaa. Aina. Siitä ei pääse mihinkään, ikinä. Raiskaajia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Mikään mielenosoitus, koulutus ja kasvatus ei sitä poista. Valitettava fakta.

くそっ!

Japetus
Seuraa 
Viestejä10712
Liittynyt20.6.2009
Ronron
Raiskaajia on aina ollut ja tulee aina olemaan. Mikään mielenosoitus, koulutus ja kasvatus ei sitä poista. Valitettava fakta.

Kai nämä horohölkkäläisetkin sen tietävät. Pointtina lienee ennemminkin vastustaa sitä heidän mielestään yleistä periaatetta, että viettelevästi pukeutunut nainen on syypää raiskaukseensa.

Olli S. paljastaa salaisuutensa: "Mä puhun tahallani ristiin, että Japetus saisi oikeita aiheita syyttää mua."
o_turunen arvostaa rehellisyyttä: "Minä en todellakaan kuse housuuni vaan sinun silmääsi."
sääpeikolla leikkaa: "No ihmisen vaikutus ei ole alle 50% ja ei ole alle 50%.. eiköhän se olisi silloin 50-50 suurimman osan mukaan papereista... näin nopeasti pääteltynä"
Keijona ymmärtää naisia: "Onkohan sellaista munasolua edes olemassa ? Onko joku nähnyt sellaisen?"

En minäkään kaiketi yleisen länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan ole syypää pahoinpitelyyni, vaikka huomauttaisin umpijuovuksissa nakkikioskilla klo 03:05 parrakkaalle motoristille hänen partansa takkuisuudesta ja moottoripyöränsä häiritsevän kovasta äänestä.

Minullakin on oikeus koskemattomuuteeni.

Jos joku nyt väittää muuta, haastan raastupaan, no ainakin marssin jonnekin.

Marssin tarkoitus on painottaa, että naisella on oikeus pukeutua miten itse tahtoo eikä joudu peittelemään itseään estääkseen raiskauksen. Vai tuntevatko kekustelijat tarvetta puolustaa raiskureita?

Vastaavan metelin voisivat miehet nostaa taannoisesta hätäkeskuspäivystäjän kommentista. Tuo kun ei uskonut miehen olevan eksänsä pahoinpitelyn kohteena "Otatksä naiselta pataan?". Laittakaas miehet pystyyn vaikka patamarssi, niin minä tulen mukaan tukijäseneksi.

aes
Seuraa 
Viestejä173
Liittynyt4.7.2008
Arvuuttelija
Koskas ollaan järjestämässä sitä "Miehen oikeus kävellä humalassa pimeillä kujilla" -marssia?

Ala järjestää, jos tunnet tarpeelliseksi.

Arvuuttelija
Jokaisella pitäisi olla oikeus kuljeskella selvinpäin sekä humalassa pimeillä kujilla ja nakkikioskien edustoilla mihin aikaan vuorokaudesta tahansa ilman väkivallanpelkoa.

Niin pitäisikin.

Toope
Seuraa 
Viestejä24551
Liittynyt23.7.2006
Sophia
Marssin tarkoitus on painottaa, että naisella on oikeus pukeutua miten itse tahtoo eikä joudu peittelemään itseään estääkseen raiskauksen. Vai tuntevatko kekustelijat tarvetta puolustaa raiskureita?

Hyvän asian puolesta mielestäni marssivat. Raiskaus ei ole koskaan raiskatun syy, pukeutuu miten tahansa. Raiskaus on aina raiskaajan syy, ei kenenkään muun.

Mutta silti pieni mutta. Maailma on, mikä on. Raiskausriskiin voi jokainen nainen vaikuttaa omalla käytöksellään. Älä ota kyytiä tuntemattomalta tyypiltä tai epäviralliselta taksilta. Älä mene epämääräisille jatkoille. Raiskaus on aina rikos, mutta känni tai typeryys sille altistaa. Samoin ne nautitut 16 tuoppia altistavat miehiä turpaanvedolle tai ryöstölle puolenyön jälkeen torilla. Ei sinänsä oma syy, mutta aina löytyy joku, joka käyttää hyväksi, jos tilaisuuden näkee.

Jospa annettaisiin väkivaltarikollisille kunnon tuomioita, eikä vain ehdollisia?

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

Peili olisi se keksintö, jota arabialainen ja islamilainen maailma tarvitsisi. He voisivat sen kautta nähdä syyllisen siihen, miksi omat yhteiskunnat eivät toimi.

http://tinyurl.com/jbs6kqp

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat