Seuraa 
Viestejä45973

Tarkoittaako termodynamiikan toinen laki, ettei ole mahdollista että esim ihminen eläisi ikuisesti? Mielestäni on kyllä mahdollista, ettei termodynamiikan toinen laki pätisi joissain olosuhteissa. Mielestäni myöskään termodynamiikan lait eivät edes estä sitä, että ihmistä pidettäisiin jollain tavalla kasassa ikuisesti jonkun toisen osapuolen toimesta.

Sivut

Kommentit (86)

Toinen pääsääntöhän kertoo, että ERISTETYN SYSTEEMIN entropia kasvaa. Esimerkiksi maapallo ei ole eristetty systeemi, vaan aurinko säteilee tänne energiaa jatkuvalla syötöllä.

Toisaalta nimenomaan tuo toinen pääsääntö kyllä takaa sen, että ihan oikeasti ikuisesti ihminen ei voi elää, vaan maailmankaikkeus lähestyy vääjäämättä tilaa jossa kaikki materia ja energia on jakautunut tasaisesti, tarkoittaen mm. sitä että lämpötila on kauttaaltaan joitakin femtokelvineitä nollan yläpuolella.

Mutta miksi se nyt tarkoittaisi, että joku ihminen hajoaisi? Kyllähän ihmistä voidaan nytkin teoriassa pitää kasassa miljoonia vuosia. miksi se yhtäkkiä hajoaisi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Edup
Mm. siksi että ihminen säteilee lämpöä ympäristöönsä, eikä täydellistä eristettä ole.

Ihmistä voidaan korjata jatkuvasti, kuten mitä tahansa muutakin konetta.

Eli kun ihmistä periaatteessa voidaan pitää kasassa miljoonia vuosia, miksi se yhtäkkiä hajoaisi?

Ihminen ei ole eristetty systeemi, täten termodynamiikan toinen laki ei tarkoita että ihminen hajoaisi. Avoimeen systeemiin voi tulla uutta energiaa ja ainetta.

Jos ihmistä korjaa ihmisen ulkopuolinen systeemi, ei silloin ole kyse eristetystä systeemistä eikä termodynamiikan toisella pääsäännöllä ole mitään virkaa koko pohdinnassasi.

Edup
Jos ihmistä korjaa ihmisen ulkopuolinen systeemi, ei silloin ole kyse eristetystä systeemistä eikä termodynamiikan toisella pääsäännöllä ole mitään virkaa koko pohdinnassasi.

No minulle joku väitti, että termodynamiikan toisen lain mukaan ihminen ei voi elää ikuisesti koska entropia.

Juurikin niin. Kuten jo aiemmin vastasin, lopulta koko maailmankaikkeus on tuossa tilassa jossa lämpötila on joitakin femtokelvineitä absoluuttisen nollapisteen yläpuolella ja silloin ei kyllä ihminen enää elä. Tämä taas nimenomaan liittyy entropiaan.

Miten tämä muka nimenomaan estää kehittämästä tapaa, jolla joko kierretään tämä maailmankaikkeuden entropian aiheuttama ongelma, tai onko osoitettu varmaksi että tämä pätisi joka paikassa maailmankaikkeudessa?

Entä mikä estää sen, että ihmisestä tehtäisiin huomattavasti kestävempi olento joka pystyisi elämään lähes absoluuttisessa nollapisteessä? Ja joka pystyisi korjaamaan itseään niillä vapaasti liikkuvilla partikkeleilla jotka lentävät avaruudessa?

Kyllä nuo ovat minulle ovat tarpeeksi tuttuja asioita, mutta edelleenkään en käsitä miten nuo vartavasten estäisivät kehittämästä tapaa jolla esimerkiksi rikottaisiin tuo luonnonlaki?

Luonnonlaithan ovat muutenkin vain "lakeja" koska ihmisen tarkkuus asioiden tutkimisessa on rajallinen. Ennenkin on kumottu fysiikanlakeja.

Eihän energia koskaan häviä täältä maailmankaikkeudesta, joten jo sen takia on mahdollista että ihminen voisi elää ikuisesti tavalla tai toisella.

Energia ei häviä, mutta maailmankaikkeus laajenee ja energia jakautuu lopulta tasaisesti.

En jaksa jäädä inttämään vastaan, sillä paljon sinua ja minua viisaammat fyysikot ovat näitä pähkäilleet ties miten kauan. Käy hakemassa kirjastosta pari alan teosta ja rupea opiskelemaan, itse tein näin mutta termodynamiikan opinnoista en varsinaisesti voi sanoa tykänneeni.

Sen voin kertoa, että sellaisesta eristetystä systeemistä, jonka entropia pienenisi, maksettaisiin ihan mitä vain.

petsku
Seuraa 
Viestejä1473
Telep
Eihän energia koskaan häviä täältä maailmankaikkeudesta, joten jo sen takia on mahdollista että ihminen voisi elää ikuisesti tavalla tai toisella.

Mutta se menee käyttökelvottomaksi, kun hyödynnettäviä energiaeroja ei lopulta enää ole.

Ja vielä tuosta maailman kaikkeuden kylmenemisestä. Kokoajanhan tuota entropiaa tapahtuu, millä perusteella muka yhtäkkiä jossain mitään ei voitaisi enää tehdä? Tuntuu todella keinotekoiselta ajattelulta

Aivan varmasti on mahdollisuus sille, että maailmankaikkeuden entropialla ei ole vitunkaan väliä sen ihmisen tai muun objektin kannalta joka olisi kehittänyt tapoja napata energiaa niistä olemattomistakin säikeistä ja muokata sitä haluamallaan tavalla.¨¨

Sitäpaitsi edelleenkään ei ole osoitettu, että ei olisi mahdollista että termodynamiikan lait eivät pätisi jossain kohtaa maailmankaikkeudessa.

On jopa odotettavaa, että termodynamiikan lait kumottaisiin jossain kohtaa koska muitakin luonnonlakeja on kumottu kun eivät ole päteneet jossain kontekstissa.

Kyllä termodynamiikan lait pitävät varmaankin paikkansa ihan joka paikassa maailmankaikkeudessa.

Esim. ihminen ylläpitääkseen henkilökohtaista matalaa entropiaa syö lihaa, kalaa ja kasviksia mutta ei pärjää pelkästään auringonvalolla ym. muulla alkeellisemmalla sapuskalla mitä kasvit puolestaan käyttävät ravinnokseen.

Biosfäärissä vallitsee keskinäisen ylläpidon periaate jonka ominaisuus syöminen ja syödyksi tuleminen (se kuka syö ihmisen tuottamat energiat on sitten hypoteettinen asia mutta analogiapäättelyllä voidaan kuvitella että siellä innokkaasti aterioi joku/jotkut demiurgit)

Kaikella energialla/aineella on laatu ja sen laatu on nimenomaan tietyssä mielessä se entropian taso ts. on olemassa eri laatuisia energioita jotka voivat muuntua toisikseen biologisissa otusryhmissä. (kasvit-selkärangattomat&matelijat-nisäkkäät-ja välimuoto nisäkäs-ihmiset ennen "aineetonta" demiurgi tasoa). Toisen otusryhmän ravinto ei sovi toiselle otusryhmälle.

Koska näyttää siltä että meidän oma arkinen maailmamme on jollain tasolla matalan entropian maailma niin jostain se korkeampi-informatiivinen energia on tullut ja tulee jatkuvasti jotta elämää on voitu ylläpitää näinkin kauan ja kaiken lisäksi sen (elämän tai eläinlajien) tuotekehittelyä on voitu harrastaa ilmeisen tehokkaasti (evoluutio).

Biologien kannattaisi miettiä syvällisesti evoluution ja entropian suhdetta. Jotta luonnonvalinta voisi ylipäätänsä toimia niin pitää olla jotain mistä valkata ne parhaat yksilöt "spontaania" jatkojalostusta varten.

Tämä kuvaus voi aiheuttaa hämmennystä joissakin mutta se on vain minun omaksumani hypoteesi ns. maailmanjärjestyksestä....

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat